Glutenfrie vafler

Glutenfrie vafler

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
Her er oppskriften på gode vafler uten gluten. En vaffelrøre trenger altså ikke lages med hvetemel. Disse sprø vaflene lages med maisennamel. Hvis du ønsker kan du tilsette litt glutenfri havregryn i røren. Glutenfrie vafler smaker best når de er nystekte og gjerne sammen med litt brunost og syltetøy.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk egg
1 dl sukker
100 g smeltet TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
2 dl maizena

Slik gjør du det

    1. For å lage glutenfri vaffelrøre starter du med å piske sammen egg og sukker. Smelt deretter smøret og bland med melk før det has i blandingen.
    2. Bland så de tørre ingrediensene og rør til du får en glatt og fin vaffelrøre.
    3. Vaffelrøren skal stå å svelle i ca 15 minutter før du steker vaflene i et vaffeljern.
    4. Glutenfrie vafler smaker best nystekte. Piske gjerne krem og legg mellom hjertene sammen med for eksempel bringebær, appelsinfileter og revet appelsinskall.
Tips!

Bruk gjerne resteer av for eksempel vaniljesaus (vær obs på at den ikke inneholder gluten!), risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.

Kommentar

Kommentarer

  • Tiril

    1 år siden
    Min glutenallergiske sønn elsket denne oppskriften! Takk, Tine:)

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så hyggelig tilbakemelding, Tiril :) Håper dere finner flere glutenfri oppskrifter som faller i smak!

      Kommenter  (1)


  • Viktor Tangre Edvardsen

    3 år siden
    Hvordan får man vaflene mest mulig crispy uten at de blir brent?

    Kommenter  (17)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Viktor, Da ville jeg forsøkt å bruke 50/50 med vann og melk. Det kan fungere da det blir litt mindre fett å selve røren. Lykke til :)

      Kommenter  (10)


  • Ola

    3 år siden
    Kan det brukes Sukrin i stedet for sukker?

    Kommenter  (21)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ola, Sukrin har litt andre bakeegenskaper enn sukker, men i utgangspunktet skal det ikke være noen problem å erstatte sukkeret med sukrin. Du må bare prøve deg litt frem. Lykke til :)

      Kommenter  (6)


  • Anniken

    3 år siden
    Hvor mye røre blir det ca når man velger 1porsjon?

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anniken, Det blir ca 6 dl vaffelrøre av denne oppskriften, og det gir 10 til 12 vaffelplater. Lykke til :)

      Kommenter  (11)


  • Solvei

    4 år siden
    Er vaflene fortsatt gode dagen etter dei er stekt?:-)

    Kommenter  (12)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Solvei, Vaflene er gode dagen etter også, men smaker aller best rett fra vaffeljernet:)

      Kommenter  (9)


  • Lisa

    5 år siden
    Suuuupergod!

    Kommenter  (7)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så hyggelig, Lisa!

      Kommenter  (7)


  • bengt

    6 år siden
    Denne er så usunn at jeg ikke tørr å prøve den. Jeg mener man må ha bokhvetemel i vafler, og det bør være gjærdeig. Dette åpner for godt og sunt, snarere enn fett og smakløst når man skal lage glutenfritt og dessuten melkefritt. Man behøver ikke lide unødig om man skal lage vafler uten gluten og meieri.

    Kommenter  (11)

    • Mette

      4 år siden
      Lide?? Vi led ikke da vi lagde disse og de var knallgode. Vi døde heller ikke av det siden vafler er noe vi spiser kun en sjelden gang, så det var ikke så farlig at du trenger å være redd for å prøve altså. En usunn ting en gang iblant tar ikke livet av deg.

      Kommenter  (33)


  • Kristin

    6 år siden
    Tror dere har glemt smøret.

    Kommenter  (6)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Kristin! Du har helt rett i at vi har glemt smøret i ingredienslisten, den er nå oppdatert. Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på det. Ha en god dag videre!

      Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat