Her er oppskrift på grove muffins helt uten gluten. Deigen blir løs og må stekes i muffinsformer. Holder til ca. 10 muffins.
Enkel•50 min•10 personer
Ingredienser
25 g gjær
3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett, (lunken)
2 ss TINE® Meierismør
0.5 dl glutenfrie havregryn, (evt. fibrexflak eller boghveteflak)
1 ss fiberhusk
1 ts karve
0.5 ts salt
4 dl glutenfritt mel, (ca. 240 gram)
Slik gjør du
1
Varm melk til ca. 37 °C i en kjele. Smuldre gjær i en bakebolle og hell på lunken melk. Tilsett smeltet smør. Rør inn havregryn, fiberhusk, karve, salt og mel og la maskinen gå i 8 - 10 minutter.
2
Fordel deigen i muffinsformer og sett til heving i ca. 20 minutter.
3
Sett stekeovnen på 200 °C.
4
Stek muffinsene midt i ovnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Du kan sløyfe karven hvis du ikke liker smaken.
Lagre
Skriv ut
Del
Fibermuffins
Enkel
50min
Her er oppskrift på grove muffins helt uten gluten. Deigen blir løs og må stekes i muffinsformer. Holder til ca. 10 muffins.