Glutenfrie fibermuffins

Fibermuffins

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 50 min
  • 15 min
Her er oppskrift på grove muffins helt uten gluten. Deigen blir løs og må stekes i muffinsformer. Holder til ca. 10 muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g gjær
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett (lunken)
2 ss TINE Meierismør
½ dl glutenfrie havregryn (evt. fibrexflak eller boghveteflak)
1 ss fiberhusk
1 ts karve
½ ts salt
4 dl glutenfritt mel (ca. 240 gram)

Slik gjør du det

    1. Varm melk til ca. 37 °C i en kjele. Smuldre gjær i en bakebolle og hell på lunken melk. Tilsett smeltet smør. Rør inn havregryn, fiberhusk, karve, salt og mel og la maskinen gå i 8 - 10 minutter.
    2. Fordel deigen i muffinsformer og sett til heving i ca. 20 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 200 °C.
    4. Stek muffinsene midt i ovnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Du kan sløyfe karven hvis du ikke liker smaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karianne

    3 år siden
    Hei :) Et lite tips for og gjøre denne oppskriften enda sunnere. så bruker jeg vita hjerte go lett i stede for meierismør. Og spørsmål til tine hvor mange kalorier er det i 1 muffens?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Karianne, Vi har dessverre ikke mulighet til å næringsberegne alle våre oppskrifter. Jeg vil anbefale deg www.kostholdsplanleggeren.no, om du ønsker å næringsberegne retten selv :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat