Skip to main content

Fibermuffins

Enkel
50min

Her er oppskrift på grove muffins helt uten gluten. Deigen blir løs og må stekes i muffinsformer. Holder til ca. 10 muffins.

4.1
(13)
Next ImageFibermuffins

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Ingredienser

25 g
gjær
0.5 dl
glutenfrie havregryn (evt. fibrexflak eller boghveteflak)
1 ss
fiberhusk
1 ts
karve
0.5 ts
salt
4 dl
glutenfritt mel (ca. 240 gram)

Fremgangsmåte

  1. Varm melk til ca. 37 °C i en kjele. Smuldre gjær i en bakebolle og hell på lunken melk. Tilsett smeltet smør. Rør inn havregryn, fiberhusk, karve, salt og mel og la maskinen gå i 8 - 10 minutter.

  2. Fordel deigen i muffinsformer og sett til heving i ca. 20 minutter.

  3. Sett stekeovnen på 200 °C.

  4. Stek muffinsene midt i ovnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan sløyfe karven hvis du ikke liker smaken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter