
Fibermuffins
Enkel•50 min15 min
Her er oppskrift på grove muffins helt uten gluten. Deigen blir løs og må stekes i muffinsformer. Holder til ca. 10 muffins.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
25 ggjær
-
3 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett (lunken)
-
2 ss
-
½ dlglutenfrie havregryn (evt. fibrexflak eller boghveteflak)
-
1 ssfiberhusk
-
1 tskarve
-
½ tssalt
-
4 dlglutenfritt mel (ca. 240 gram)
Slik gjør du det
-
1
Varm melk til ca. 37 °C i en kjele. Smuldre gjær i en bakebolle og hell på lunken melk. Tilsett smeltet smør. Rør inn havregryn, fiberhusk, karve, salt og mel og la maskinen gå i 8 - 10 minutter.
-
2
Fordel deigen i muffinsformer og sett til heving i ca. 20 minutter.
-
3
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
4
Stek muffinsene midt i ovnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.