Matmuffins med godt fyll

Matmuffins med godt fyll

Kommentarer 34
  • Enkel
  • 25 min
  • 15 min
En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer eller et muffinsbrett

Grunndeig:

4 ½ dl hvetemel
½ dl havregryn
½ ts salt
2 ½ ts bakepulver
50 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stk egg

Skinke- og sennepsfyll:

1 ts sterk sennep
100 g røkt skinke (i biter)
100 g Jarlsberg® Revet

Spinat- og ostefyll:

100 g fersk spinat
10 stk valnøtter
100 g Selbu Blå (evt. Norzola)

Hvitløk- og tomatfyll:

1 fedd hvitløk
1 ss finhakket persille
1 ts basilikum
100 g Norvegia® Revet
3 stk soltørkede tomater

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.
      Tips!

      Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

  1. Med skinke- og sennepsfyll:

    1. Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.
  2. Med spinat- og ostefyll:

    1. Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.
  3. Med hvitløk- og tomatfyll:

    1. Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.
Tips!

Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.

Kommentar

Kommentarer

  • Linda

    9 måneder siden
    Får man 6-8 muffinser av én porsjon? Og skal man ha de på 200 eller 250 grader?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Man får 6-8 store muffins av denne oppskriften og ovnen skal være på 200 grader, Linda :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Iselin

    9 måneder siden
    Er de gode kalde?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Ja, de er veldig gode både varme og kalde :) God matlaging, Iselin!

      Kommenter  (0)


  • Ida

    3 år siden
    Fikk små hvite prikker på mine - ligner hvetemel. Betyr det at jeg ikke har blandet melet godt nok?

    Kommenter  (11)


  • Laila Hanne Olsen

    3 år siden
    Hei. Har tenkt å gange oppskriften med 10. Skal jeg gange salt og bakepulver også???? Virker så veldig mye.

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Laila, Dersom du skal gange oppskriften med 10, så må du også gange opp saltet. Du kan redusere bakepulveret litt, men det er ingen problem å også gange denne med 10. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Ida

    3 år siden
    Må det være smør eller kan man erstatte det med kesam i denne?

    Kommenter  (18)

    • Ida

      3 år siden
      Da har jeg prøvd med smør, men hvor store skal de være? Det står 6-8, og jeg endte opp med tolv og hadde fortsatt en god del igjen. :P

      Kommenter  (3)

      • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

        3 år siden
        Hei Ida, Du kan helt fint bytte ut halvparten av smøret med Kesam, det synes jeg smaker best. Størrelsen avhenger litt av formstørrelsene:)

        Kommenter  (3)


  • Line

    3 år siden
    Hei. Prøvde meg på disse i dag, men de ble rå inni. Det står 200 gr i oppskriften, men ser i kommentarfeltet at det har vært spørsmål om høyere temperatur. Hva er riktig? Mine hadde nok blitt bra hvis jeg hadde sett i kommentarfeltet FØR de var "ferdige" og prøvesmakt... :-/

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Line, Dersom du opplever at matmuffinsene er rå etter steking, skal du ikke øke temperaturen men steke de fem minutter til, på 200 grader. Dersom du har et steketermometer så kan du sjekke kjernetemperaturen og når muffinsene er 96 grader, så er de ferdige. Lykke til :)

      Kommenter  (5)


  • Ida

    3 år siden
    Hei! Kan man fint erstatte hvetemel og havregryn med glutenfritt mel? Må vel tilsette fiberhusk og mer væske?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ida, Du kan fint bruke glutenfrie erstatninger for hvetemel. Jeg har ikke så god erfaring med de ulike glutenfrie alternativene som finnes, så du må bare prøve deg litt frem. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Siri

    3 år siden
    Disse ble kanon bra! Bare jeg laget dem om til pizzamuffins, med det fyllet jeg hadde. Laget god pizzasaus og brukte denne som veske i deigen i stedet for melk og smør. Sunnere og mer smak. Anbefales :)

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Siri, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og ikke minst godt tips til hvordan du kan modifisere muffinsen ytterligere :)

      Kommenter  (1)


  • Thea

    4 år siden
    aldeles nydelige muffins!! hvor mange kalorier er det pr. muffin?

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Thea, Vi har dessverre ikke mulighet til å beregne næringsinnholdet i våre oppskrifter. På www.matvaretabellen.no kan du selv regne ut innholdet i oppskriften. Veldig hyggelig å høre at du likte muffinsene :)

      Kommenter  (0)


  • Monica Eriksson

    4 år siden
    Supergode muffins. Jeg laga noen med bare ost og skinke,og noe med chorizopølse,fetaost,soltørka tomat og purre. Mmmmm :-)

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Monica, Begge variantene hørtes veldig fristende ut:) Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat