Skip to main content

Matmuffins med godt fyll

Enkel
25min

En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.

3.9
(493)
Next ImageMatmuffins med godt fyll

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig:

4.5 dl
hvetemel
0.5 dl
havregryn
0.5 ts
salt
2.5 ts
bakepulver
1 stk
egg

Skinke- og sennepsfyll:

1 ts
sterk sennep
100 g
røkt skinke (i biter)
100 g
Revet JARLSBERG®

Spinat- og ostefyll:

100 g
fersk spinat
10 stk
valnøtter
100 g
Selbu Blå® Original (evt. Norzola)

Hvitløk- og tomatfyll:

1 fedd
hvitløk
1 ss
finhakket persille
1 ts
basilikum
100 g
Norvegia® Revet
3 stk
soltørket tomat

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.

    Tips

    Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

Med skinke- og sennepsfyll:

  1. Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.

Med spinat- og ostefyll:

  1. Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.

Med hvitløk- og tomatfyll:

  1. Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter