
Matmuffins med godt fyll
En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.

Ingredienser
Antall porsjoner
Grunndeig:
Skinke- og sennepsfyll:
Hvitløk- og tomatfyll:
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.
Tips
Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.
Med skinke- og sennepsfyll:
- 3
Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.
Med spinat- og ostefyll:
- 4
Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.
Med hvitløk- og tomatfyll:
- 5
Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.
Tips
Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



