Matmuffins med godt fyll

Matmuffins med godt fyll

51
463
Enkel25 min
En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig:

Skinke- og sennepsfyll:

  • 1 ts
    sterk sennep
  • 100 g
    røkt skinke (i biter)
  • 100 g
    Jarlsberg® Revet

Spinat- og ostefyll:

Hvitløk- og tomatfyll:

  • 1 fedd
    hvitløk
  • 1 ss
    finhakket persille
  • 1 ts
    basilikum
  • 100 g
  • 3 stk
    soltørkede tomater

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.

    Tips

    Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

Med skinke- og sennepsfyll:

  1. 3

    Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.

Med spinat- og ostefyll:

  1. 4

    Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.

Med hvitløk- og tomatfyll:

  1. 5

    Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.

Tips

Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.

Del denne oppskriften: