Matmuffins med godt fyll
Enkel•25 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grunndeig:
-
4 ½ dlhvetemel
-
½ dlhavregryn
-
½ tssalt
-
2 ½ tsbakepulver
-
50 g
-
2 dl
-
1 stkegg
Skinke- og sennepsfyll:
-
1 tssterk sennep
-
100 grøkt skinke (i biter)
-
100 gJarlsberg® Revet
Spinat- og ostefyll:
-
100 gfersk spinat
-
10 stkvalnøtter
-
100 gSelbu Blå® Original (evt. Norzola)
Hvitløk- og tomatfyll:
-
1 feddhvitløk
-
1 ssfinhakket persille
-
1 tsbasilikum
-
100 g
-
3 stksoltørkede tomater
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.
Tips
Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.
Med skinke- og sennepsfyll:
-
3
Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.
Med spinat- og ostefyll:
-
4
Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.
Med hvitløk- og tomatfyll:
-
5
Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.