Matmuffins med godt fyll

Matmuffins med godt fyll

34
  • Enkel
  • 25 min
  • 15 min
En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.

Ingredienser

Utstyr

Muffinsformer eller et muffinsbrett

Grunndeig:

4 ½ dl hvetemel
½ dl havregryn
½ ts salt
2 ½ ts bakepulver
50 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 stk egg

Skinke- og sennepsfyll:

1 ts sterk sennep
100 g røkt skinke (i biter)
100 g Jarlsberg® Revet

Spinat- og ostefyll:

100 g fersk spinat
10 stk valnøtter
100 g Selbu Blå (evt. Norzola)

Hvitløk- og tomatfyll:

1 fedd hvitløk
1 ss finhakket persille
1 ts basilikum
100 g Norvegia® Revet
3 stk soltørkede tomater

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.
      Tips

      Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

  1. Med skinke- og sennepsfyll:

    1. Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.
  2. Med spinat- og ostefyll:

    1. Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.
  3. Med hvitløk- og tomatfyll:

    1. Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.
Tips

Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.

Kommentarer

  • Linda

    2 år siden
    Får man 6-8 muffinser av én porsjon? Og skal man ha de på 200 eller 250 grader?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Man får 6-8 store muffins av denne oppskriften og ovnen skal være på 200 grader, Linda :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat