Oppskrift på Matmuffins med godt fyll

Matmuffins med godt fyll

(264)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer eller et muffinsbrett

Ingredienser

Grunndeig:

4 ½ dlhvetemel
½ dlhavregryn
½ tssalt
2 ½ tsbakepulver
50 gTINE Meierismør
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkegg

Skinke- og sennepsfyll:

1 tssterk sennep
100 grøkt skinke (i biter)
100 gJarlsberg® Revet

Spinat- og ostefyll:

100 gfersk spinat
10 stkvalnøtter
100 g (evt. Norzola)

Hvitløk- og tomatfyll:

1 feddhvitløk
1 ssfinhakket persille
1 tsbasilikum
100 gNorvegia® Revet
3 stksoltørkede tomater

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.
  • Med skinke- og sennepsfyll:

    1. Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.
  • Med spinat- og ostefyll:

    1. Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.
  • Med hvitløk- og tomatfyll:

    1. Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.

Tips:

#1: Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

#2: Matmuffins smaker ekstra godt med rømme til.

#3: Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.

 

Kommentarer