Omelettmuffins
Enkel•25 min min
Omelettmuffins er en annerledes måte å servere omelett på, minst like godt, og fine å ha med på piknik eller i matboksen i lunsjen. Ekstra godt smaker de med en god salat og nybakt brød til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 gbacon
-
1 stkpurre i strimler
-
12 stksmå tomater delt i to
-
½ ssfrisk oregano/mynte
-
4 stkegg
-
2 ½ dl
-
50 gNorvegia® Revet eller annen mild ost
Slik gjør du det
-
1
Av denne porsjonen blir det ca. 12 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Stek bacon i eget fett. Tilsett purrestrimler og la surre videre ca. 1 minutt. Legg i tomater og la de steke med. Smak til med salt og nykvernet pepper.
-
3
Rør sammen egg, hakket oregano, fløte og ost.
-
4
Fordel bacon, purre og tomat-røren i store smurte muffinsformer, gjerne muffinsbrett (som er smurt). Bruker du papirformer, bør de være litt tykke.
-
5
Hell blandingen i formene. Stek i ca. 15 minutter til omelettene har stivnet.
-
6
Server med en god salat og nybakt brød. Omelettene kan også serveres kalde.