Omelettmuffins

Omelettmuffins

6
  • Enkel
  • 25 min
Omelettmuffins er en annerledes måte å servere omelett på, minst like godt, og fine å ha med på piknik eller i matboksen i lunsjen. Ekstra godt smaker de med en god salat og nybakt brød til.

Ingredienser

150 g bacon
1 stk purre i strimler
12 stk små tomater delt i to
½ ss frisk oregano
4 stk egg
2 ½ dl TINE Matfløte
50 g Norvegia® Revet eller annen mild ost

Slik gjør du det

    1. Av denne porsjonen blir det ca. 12 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Stek bacon i eget fett. Tilsett purrestrimler og la surre videre ca. 1 minutt. Legg i tomater og la de steke med. Smak til med salt og nykvernet pepper.
    3. Rør sammen egg, hakket oregano, fløte og ost.
    4. Fordel bacon, purre og tomat-røren i store smurte muffinsformer, gjerne muffinsbrett (som er smurt). Bruker du papirformer, bør de være litt tykke.
    5. Hell blandingen i formene. Stek i ca. 15 minutter til omelettene har stivnet.
    6. Server med en god salat og nybakt brød. Omelettene kan også serveres kalde.
Tips

Pølserester til overs fra tidligere middager denne uken? Del dem i biter og ha dem i de gode omelettmuffinsene!

Kommentarer

  • Nina

    6 år siden
    Kan jeg bruke melk istedet for fløte ?

     (8)

    • Oda Smeby Christensen

      6 år siden
      Hei. Du kan erstatte fløte med melk, men jeg vil anbefale deg at du bruker 50/50 melk og fløte.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat