Matmuffins med spinat og chevre
Enkel•45 min20 min
Matmuffins kan være en kjærkommen variasjon i barnas matpakker eller noe godt til kveldsmaten. Innebakt spinat og chevre gir en ekstra spennende touch. Denne oppskriften passer til 12 små eller 6 store matmuffins.
Ingredienser
Antall porsjoner
Muffins
-
4 dlhvetemel
-
1 dlsammalt hvete, grov
-
2 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
50 g
-
3 stkegg
-
2 dl
-
150 ggrovhakket frisk spinat
Fyll
-
1 stkegg
-
2 dl
-
1 sstomatpuré
-
200 g
-
½ stksquash
-
8 stksoltørkede tomater i olje
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og visp smøret sammen med egg, og Kefir. Grovhakk spinat.
-
2
Bland mel, bakepulver, salt og spinat. Rør blandingene sammen.
-
3
Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i. Du kan også bruk store papirformer. Deigen gir 12 små eller 6 store muffins avhengig av formens størrelse. Fyll formene 2/3 fulle.
Fyll
-
4
Pisk sammen egg, og bland inn Kefir og tomatpuré. Gjør en liten fordypning i hver muffins med en stor skje og ha i fyllet.
-
5
Del ost i biter. Del soltørket tomat i to og skjær squash i tynne skiver. Ha en ostebit, en squashbit og en tomatbit på hver muffins. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20 - 25 minutter.