Matmuffins med spinat og chevre
Matmuffins kan være en kjærkommen variasjon i barnas matpakker eller noe godt til kveldsmaten. Innebakt spinat og chevre gir en ekstra spennende touch. Denne oppskriften passer til 12 små eller 6 store matmuffins.
Enkel•45 min•12 personer
Ingredienser
Muffins
- 4 dl hvetemel
- 1 dl sammalt hvete, grov
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 50 g TINE® Meierismør
- 3 stykk egg
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk
- 150 g grovhakket frisk spinat
Fyll
- 1 stykk egg
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk
- 1 ss tomatpuré
- 200 g Chevre Naturell
- 0.5 stykk squash
- 8 stykk soltørket tomat, i olje
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og visp smøret sammen med egg, og Kefir. Grovhakk spinat.
2
Bland mel, bakepulver, salt og spinat. Rør blandingene sammen.
3
Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i. Du kan også bruk store papirformer. Deigen gir 12 små eller 6 store muffins avhengig av formens størrelse. Fyll formene 2/3 fulle.
Fyll
1
Pisk sammen egg, og bland inn Kefir og tomatpuré. Gjør en liten fordypning i hver muffins med en stor skje og ha i fyllet.
2
Del ost i biter. Del soltørket tomat i to og skjær squash i tynne skiver. Ha en ostebit, en squashbit og en tomatbit på hver muffins. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20 - 25 minutter.
TipsHvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.