Matmuffins med spinat og chevre

Matmuffins med spinat og chevre

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
  • 20 min
Matmuffins kan være en kjærkommen variasjon i barnas matpakker eller noe godt til kveldsmaten. Innebakt spinat og chevre gir en ekstra spennende touch. Denne oppskriften passer til 12 små eller 6 store matmuffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Muffins

4 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g TINE Meierismør
3 stk egg
2 dl TINE Kefir Økologisk
150 g grovhakket frisk spinat

Fyll

1 stk egg
2 dl TINE Kefir Økologisk
1 ss tomatpuré
200 g Chevre Naturell Haukeli
½ stk squash
8 stk soltørkede tomater i olje

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og visp smøret sammen med egg, og Kefir. Grovhakk spinat.
    2. Bland mel, bakepulver, salt og spinat. Rør blandingene sammen.
    3. Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i. Du kan også bruk store papirformer. Deigen gir 12 små eller 6 store muffins avhengig av formens størrelse. Fyll formene 2/3 fulle.
  1. Fyll

    1. Pisk sammen egg, og bland inn Kefir og tomatpuré. Gjør en liten fordypning i hver muffins med en stor skje og ha i fyllet.
    2. Del ost i biter. Del soltørket tomat i to og skjær squash i tynne skiver. Ha en ostebit, en squashbit og en tomatbit på hver muffins. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20 - 25 minutter.
Tips!

Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

Kommentar

Kommentarer

  • Marita

    3 år siden
    Skal deigen bli veldig fast? Jeg har hatt litt ekstra kefir i fordi den ble ganske tørr. Bør man kanskje blande den våte blandinga med den tørre blandinga før man har spinat i? Det ble litt rotete og uoversiktelig (ser ikke om jeg har fått rørt ut alle klumpene) når jeg tok spinat sammen med melblandingen før jeg hadde i det våte.

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marita, Røren til disse muffinsene skal være litt "tjukk", og det kan være smart å blande det tørre med det våte før du har i den oppkuttede spinaten. Tusen takk for godt innspill :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat