Ost- og skinkemuffins

Ost- og skinkemuffins

60
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et langt spenstigere innslag i matpakken enn tørt brød med leverpostei....

Ingredienser

5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts paprikapulver
100 g Norvegia® Revet eller revet Jarlsberg
100 g kokt skinke eller salami
2 stk egg
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller andre typer
100 g TINE Meierismør , smeltet

Oppå:

1 dl Norvegia® Revet eller revet Jarlsberg
2 ts valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
    2. Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne en food processor. Tilsett ost og skinke i strimler.
    3. Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.
    4. Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost og valmuefrø.
    5. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøle på rist.
Tips!

#1: Ønsker du litt mer "pizzapreg" på muffinsene, kan du tilsette 1-2 ts tørket oregano.

#2: For en grovere og sunnere variant på muffinsene, bytter du ut halvparten av hvetemelet med grovt mel.

Kommentarer

  • Siv

    17 dager siden
    Lagde dem i går. Ble kjempegode!
    Vedr. bakepulversmaken - jeg syntes at de smakte akkurat sånn som scones gjør, men med spekesinke-oregano-sveitserost-smak som jeg brukte. Jeg synes at smørsmaken var mer dominerende (deilig!) enn bakepulversmaken - som jo scones smaker litt av. Det er nokså mye smør i oppskriften.

     (0)


  • Inger

    26 dager siden
    Enig m flere, disse så gode ut så jeg har akkurat prøvd de! Fy søren de var vonde, går nok rett i søpla her å! Smaker ALT for mye bakepulver!😖

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      26 dager siden
      Usj da!

      Det er ikke bra!

      Denne oppskriften får vi ta en ekstra titt på, og eventuelt endre på mengde bakepulver.

      Takk for tilbakemelding! :)

       (0)


  • Aase

    26 dager siden
    Vi likte ikke disse. De gikk rett i søpla.
    De så jo så gode ut på bildet at jeg bare måtte prøve. 🤔

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      26 dager siden
      Hei Aase!

      Det var leit å se at de ikke falt i smak. Gi oss gjerne en tilbakemelding på hva som ble feil med muffinsene, så kan vi ta en titt på oppskriften igjen! :)

       (0)


  • Ingrid

    6 måneder siden
    Disse var fryktelige. Har fått så mange fine oppskrifter fra dere, men jeg brukte eksakt ca. 2 flate Ts med bakepulver og muffinsene smakte så utrolig ekkelt bakepulver at jeg er fortsatt kvalm og barnet mitt kastet det ut av munnen. Seriøst 2 Ts bakepulver på 10 muffins? Jeg ville heller holdt med 1/2 eller 2/3 teskje MAX. Men nå har jeg mistet matlysten og vil ikke lage de igjen. Thumbs down fra meg, men med all glede er jeg fornøyd over andre gode oppskrifter dere har hatt å tilby.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Så leit at oppskriften ikke falt i smak, Ingrid. Det er hyggelig å høre at du har funnet andre oppskrifter du er fornøyd med og håper di fortsetter å prøve ut flere. God matlaging!

       (1)


  • merete

    6 måneder siden
    kan man bruke andre ting enn skinke?

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Merete!

      Her er det kun fantasien som kan stoppe deg! :) pølsebiter, kjøttdeig, kanskje tacokjøtt!, salami, chorizzo.. Ja det er fritt frem.

       (1)


  • Ida

    8 måneder siden
    Hei, kan man bytte ut 2dl av hvetemelet med havremel?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Ida, Det kan du helt fint gjøre :)

       (2)


  • Celine

    1 år siden
    hvor mange muffins er sirka 4 porsjoner?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Celine,

      4 porsjoner gir cirka 4 muffins :) God bakst!

       (1)


  • Caroline

    1 år siden
    Kan disse lages uten egg? Isåfall, hva må jeg bytte det ut med?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Caroline,

      Disse kan fint lages uten egg. Som erstatning kan du bruke malte linfrø, banan, eddik og bakepulver eller yoghurt.

      Det fins også ett eget produkt er erstatning for egg :) Lykke til!

       (2)


  • Marianne myhre

    1 år siden
    Jeg tenkte og ta pølser biter istedenfor skinke går det Bra?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det går nok helt fint, Marianne :) Lykke til!

       (1)


  • Ingrid

    2 år siden
    Disse ble veldig gode! Tilsatte også paprika, løk og purreløk. Perfekt å ha i nisteboksen:)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler dine tips med alle oss, Ingrid :) God matlaging videre!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat