Ost- og skinkemuffins
Oppskrift på gode og saftige matpakkemuffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et spennende innslag i matpakken. Muffinsene kan fryses, og dermed kan du alltid ha nistemat på lur!
Enkel•30 min•10 personer
Ingredienser
- 3 dl hvetemel
- 2 dl sammalt hvete, grov
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 ts paprikapulver
- 100 g Norvegia® Lettost 16% fett, , revet
- 100 g kokt skinke, eller salami
- 2 stykk egg
- 2 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 100 g TINE® Meierismør, , smeltet
Oppå:
- 1 dl Norvegia® Lettost 16% fett, , revet
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer og bakepapir.
2
Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og skinke i strimler.
3
Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.
TipsØnsker du litt mer "pizzapreg" på muffinsene, kan du tilsette 1-2 ts tørket oregano.
4
Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost.
5
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til osten er gyllen. La dem avkjøle på rist.
TipsLegg gjerne til tomat og agurk som tilbehør i matpakken.