Ost- og skinkemuffins

Ost- og skinkemuffins

63
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et langt spenstigere innslag i matpakken enn tørt brød med leverpostei....

Ingredienser

5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts paprikapulver
100 g Norvegia® Revet eller revet Jarlsberg
100 g kokt skinke eller salami
2 stk egg
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller andre typer
100 g TINE Meierismør , smeltet

Oppå:

1 dl Norvegia® Revet eller revet Jarlsberg
2 ts valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
    2. Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne en food processor. Tilsett ost og skinke i strimler.
    3. Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.
    4. Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost og valmuefrø.
    5. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøle på rist.
Tips

#1: Ønsker du litt mer "pizzapreg" på muffinsene, kan du tilsette 1-2 ts tørket oregano.

#2: For en grovere og sunnere variant på muffinsene, bytter du ut halvparten av hvetemelet med grovt mel.

Kommentarer

  • Aina

    1 måneder siden

    Gode på smak, men synes de ble litt tette. Tror jeg skal redusere melken noe neste gang jeg lager dem.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat