Ost- og skinkemuffins
Enkel•30 min min
Oppskrift på gode og saftige matpakkemuffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et spennende innslag i matpakken. Muffinsene kan fryses, og dermed kan du alltid ha nistemat på lur!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlhvetemel
-
2 dlsammalt hvete, grov
-
2 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
1 tspaprikapulver
-
100 gNorvegia® Lettost 16% fett , revet
-
100 gkokt skinke eller salami
-
2 stkegg
-
2 dl
-
100 gTINE® Meierismør , smeltet
Oppå:
-
1 dlNorvegia® Lettost 16% fett , revet
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer og bakepapir.
-
2
Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett revet ost og skinke i strimler.
-
3
Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.
Tips
Ønsker du litt mer "pizzapreg" på muffinsene, kan du tilsette 1-2 ts tørket oregano.
-
4
Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost.
-
5
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til osten er gyllen. La dem avkjøle på rist.