Ost- og skinkemuffins

Ost- og skinkemuffins

84
466
Enkel30 min
Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et langt spenstigere innslag i matpakken enn tørt brød med leverpostei....

Ingredienser

Antall porsjoner

Oppå:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.

  2. 2

    Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne en food processor. Tilsett ost og skinke i strimler.

  3. 3

    Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.

  4. 4

    Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost og valmuefrø.

  5. 5

    Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøle på rist.

Tips

#1: Ønsker du litt mer "pizzapreg" på muffinsene, kan du tilsette 1-2 ts tørket oregano.#2: For en grovere og sunnere variant på muffinsene, bytter du ut halvparten av hvetemelet med grovt mel.

Del denne oppskriften: