
Ost- og skinkemuffins
Enkel•30 min min
Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et langt spenstigere innslag i matpakken enn tørt brød med leverpostei....
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
1 tspaprikapulver
-
100 gNorvegia® Revet eller revet Jarlsberg
-
100 gkokt skinke eller salami
-
2 stkegg
-
2 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller andre typer
-
100 gTINE® Meierismør , smeltet
Oppå:
-
1 dlNorvegia® Revet eller revet Jarlsberg
-
2 tsvalmuefrø
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
-
2
Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne en food processor. Tilsett ost og skinke i strimler.
-
3
Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.
-
4
Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost og valmuefrø.
-
5
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøle på rist.