Ost- og skinkemuffins

(324)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et langt spentigere innslag i matpakken enn tørt brød med leverpostei....

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dlhvetemel
2 tsbakepulver
½ tssalt
1 tspaprikapulver
100 gNorvegia® Revet eller revet Jarlsberg
100 gkokt skinke eller salami
2 stkegg
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller andre typer
100 gTINE Meierismør, smeltet

Oppå:

1 dlNorvegia® Revet eller revet Jarlsberg
2 tsvalmuefrø

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
    2. Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne en food processor. Tilsett ost og skinke i strimler.
    3. Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.
    4. Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost og valmuefrø.
    5. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøle på rist.

Tips:

#1: Ønsker du litt mer "pizzapreg" på muffinsene, kan du tilsette 1-2 ts tørket oregano.

#2: For en grovere og sunnere variant på muffinsene, bytter du ut halvparten av hvetemelet med grovt mel.

Kommentarer

  Legg til kommentar