Ost- og skinkemuffins

Ost- og skinkemuffins

Kommentarer 49
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et langt spenstigere innslag i matpakken enn tørt brød med leverpostei....

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts paprikapulver
100 g Norvegia® Revet eller revet Jarlsberg
100 g kokt skinke eller salami
2 stk egg
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller andre typer
100 g TINE Meierismør , smeltet

Oppå:

1 dl Norvegia® Revet eller revet Jarlsberg
2 ts valmuefrø

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
    2. Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne en food processor. Tilsett ost og skinke i strimler.
    3. Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.
    4. Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost og valmuefrø.
    5. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøle på rist.
Tips!

#1: Ønsker du litt mer "pizzapreg" på muffinsene, kan du tilsette 1-2 ts tørket oregano.

#2: For en grovere og sunnere variant på muffinsene, bytter du ut halvparten av hvetemelet med grovt mel.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Celine

    6 måneder siden
    hvor mange muffins er sirka 4 porsjoner?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Celine,

      4 porsjoner gir cirka 4 muffins :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Caroline

    7 måneder siden
    Kan disse lages uten egg? Isåfall, hva må jeg bytte det ut med?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Caroline,

      Disse kan fint lages uten egg. Som erstatning kan du bruke malte linfrø, banan, eddik og bakepulver eller yoghurt.

      Det fins også ett eget produkt er erstatning for egg :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Marianne myhre

    9 måneder siden
    Jeg tenkte og ta pølser biter istedenfor skinke går det Bra?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Det går nok helt fint, Marianne :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    10 måneder siden
    Disse ble veldig gode! Tilsatte også paprika, løk og purreløk. Perfekt å ha i nisteboksen:)

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips med alle oss, Ingrid :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Tonje

    1 år siden
    Kan man bruke ekstra lettmelk?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Klart du kan, Tonje :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Therese Fuglevik

    1 år siden
    Kan man fryse disse?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det kan du, Therese :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Linda

    2 år siden
    Hei?? Hvor lenge holder disse seg "ferske"??? Tenkte ha med som Lunch i legoland??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Linda! Vil se de holder seg ferske 2-3 dager i kjøleskapet :) God bakst og tur til Legoland :)

      Kommenter  (0)


  • Catalina

    2 år siden
    Hei! Jeg bare lurte på om man kan lage disse muffins kvelden før hvis det er til frokost.

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Catalina, Klart du kan! God jul :)

      Kommenter  (3)

      • Lise

        7 måneder siden
        Mine matmuffins ble smakløse og tørre :( hva gjorde jeg feil?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          7 måneder siden
          Smakte du til med salt og pepper, Lisa? Du kan fint bruke hvilket krydder du ønsker selv for å få mer smak:) Håper de smaker mer neste gang!

          Kommenter  (0)


  • Camilla

    2 år siden
    Hvor mange muffins får jeg hvis jeg gjøre den porsjon for seks personer?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Camilla, Det er vanskelig å si da det komme ann på hvor store former du bruker :) Men normalt vil 6 porsjoner bli 6 muffins. Lykke til!

      Kommenter  (6)


  • Tonje

    3 år siden
    Hei, jeg har et muffinsform brett altså et stekebrett som er formet som muffinser, slik at du ikke trenger muffinsformer kan jeg bruke det?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tonje, Du kan fint bruke muffinsformene dine. Husk bare å smøre stekebrettet godt før du har muffinsene oppi. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat