
Ost- og skinkemuffins
- Enkel
- 30 min
Oppskrift på gode og saftige muffins med ost og skinke. Matmuffins er fine å servere til lunsj, ha med ut på piknik eller som et langt spenstigere innslag i matpakken enn tørt brød med leverpostei....
Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram mellomstore muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
-
Start med å blande alt det tørre i en bolle, gjerne en food processor. Tilsett ost og skinke i strimler.
-
Bland egg, melk og smeltet smør og hell det i melblandingen. Rør godt til alt er blandet.
-
Fordel røren i muffinsformer (ca. ¾ fulle) og sett formene i en muffinsplate. Strø over revet ost og valmuefrø.
-
Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøle på rist.
-
Tips
#1: Ønsker du litt mer "pizzapreg" på muffinsene, kan du tilsette 1-2 ts tørket oregano.
#2: For en grovere og sunnere variant på muffinsene, bytter du ut halvparten av hvetemelet med grovt mel.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Aina
Gode på smak, men synes de ble litt tette. Tror jeg skal redusere melken noe neste gang jeg lager dem.
(0)