Skip to main content

Matpakkesnurrer med ost, tomat og skinke

Enkel
2t

Matpakkesnurrer er supert å ta med på skole og på jobb. Lag de med det fyllet du ønsker, men hold deigen grov slik at den metter godt. Her har vi laget en med tomatsaus, skinke og ost. Lag mange når du først baker og frys de ned så har du mange deilige overraskelser til matpakka.

3.9
(70)
Next ImageMatpakkesnurrer med ost, tomat og skinke

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
vann
700 g
grovbakstmel
500 g
sammalt hvetemel
50 g
fersk gjær
1 ts
salt
1 dl
nøytral olje
3 dl
tomatsaus
1 stk
rødløk
200 g
skinke
65 g
spinat

Fremgangsmåte

  1. Varm opp vann og melk til fingervarmt og ha det i en bakebolle. Smuldre i gjær og bland godt. Ha i mel, salt og olje og elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.

  2. Kjevle deigen ut til en leiv. Du kan godt dele deigen i to, det blir mye deig.

  3. Smør tomatsaus på bunnen. Ha over revet ost, rødløk og skinke i tynne strimler. Avslutt med spinat og litt salt og pepper.

  4. Rull sammen til en tykk rull. Skjær skiver av rullen, ca. 3 cm tykke, og legg på en bakepapirkledt stekeplate, i store muffinsformer, eller i en stor ildfast form. La etterheve 15 minutter på benken. Pensle eventuelt med egg eller melk om du vil. Stek i midten av ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter