Matpakkesnurrer med ost, tomat og skinke
Enkel•120 min20 min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 dlvann
-
5 dl
-
700 ggrovbakstmel
-
500 gsammalt hvetemel
-
50 gfersk gjær
-
1 tssalt
-
1 dlnøytral olje
-
300 g
-
3 dltomatsaus
-
1 stkrødløk
-
200 gskinke
-
65 gspinat
Slik gjør du det
-
1
Varm opp vann og melk til fingervarmt og ha det i en bakebolle. Smuldre i gjær og bland godt. Ha i mel, salt og olje og elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.
-
2
Kjevle deigen ut til en leiv. Du kan godt dele deigen i to, det blir mye deig.
-
3
Smør tomatsaus på bunnen. Ha over revet ost, rødløk og skinke i tynne strimler. Avslutt med spinat og litt salt og pepper.
-
4
Rull sammen til en tykk rull. Skjær skiver av rullen, ca. 3 cm tykke, og legg på en bakepapirkledt stekeplate, i store muffinsformer, eller i en stor ildfast form. La etterheve 15 minutter på benken. Pensle eventuelt med egg eller melk om du vil. Stek i midten av ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter.