Matpakkesnurrer med squash

Matpakkesnurrer med squash

0
12
Enkel120 min
Grove matpakkesnurrer fylt med crème fraîche, ost, ferske urter og squash. Perfekt i matpakka på skolen, som niste på tur eller lunsj på jobb.

Ingredienser

Antall stykker

Deig

  • 3 dl
    vann
  • 5 dl
  • 700 g
    grovbakstmel
  • 500 g
    sammalt hvetemel
  • 50 g
    fersk gjær
  • 1 ts
    salt
  • 1 dl
    nøytral olje

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm opp vann og melk til fingervarmt og ha det i en bakebolle. Smuldre i gjær og bland godt. Ha i mel, salt og olje og elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.

  2. 2

    Kjevle deigen ut til en stor leiv. Du kan også dele deigen i to og kjevle ut to mindre leiver.

  3. 3

    Bland crème fraîche og revet ost. Tilsett finhakket hvitløk, timian, basilikum og ruccola. Smør blandingen ut på bunnen. Legg over tynne strimler av squash og finhakket vårløk.

    Tips

    Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel til squashen.

  4. 4

    Rull sammen til en tykk rull. Skjær skiver av rullen, ca. 3 cm tykke, og legg på en bakepapirkledt stekeplate, i store muffinsformer, eller i en stor ildfast form. La etterheve 15 minutter på benken. Pensle eventuelt med egg eller melk om du vil. Stek i midten av ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter.

    Tips

    Server gjerne med litt agurk og mandler som ekstra snacks i matpakka.

Del denne oppskriften: