
Frokostmuffins med ost og skinke
Frokostmuffins med skinke og vårløk. Populær matpakke å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Strø:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
- 2
Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.
Tips
Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.
- 3
Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.
Tips
Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.
- 4
Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.
- 5
Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.
Tips