Frokostmuffins med ost og skinke
Enkel•35 min min
Frokostmuffins med skinke og vårløk. Populær matpakke å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
8 dlhvetemel
-
1 ssbakepulver
-
½ tssalt
-
4 dl
-
100 gkokt skinke
-
2 stkvårløk
-
2 dl
Strø:
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
-
2
Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.
Tips
Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.
-
3
Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.
Tips
Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.
-
4
Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.
-
5
Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.