Skolebarnas matmuffins

Skolebarnas matmuffins

Kommentarer 29
  • Enkel
  • 35 min
Matmuffins med skinke og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett
100 g TINE Meierismør
8 dl hvetemel
1 ss bakepulver
½ ts salt
4 dl Tinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk
100 g kokt skinke
2 stk vårløk
2 dl Jarlsberg® Lettost 16% fett eller annen god ost

Strø:

4 ss Jarlsberg® Lettost 16% fett eller annen god ost

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
    2. Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.
      Tips!

      Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.

    3. Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.
      Tips!

      Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.

    4. Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.
    5. Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.
Tips!

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika, eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Linda

    12 måneder siden
    Syns disse var vanskelig å få til. Stekte mine i over 25 minutter men alikevel litt rå inni... var litt deigete smak. Brukte 1/3 del fibra mel, kan det være grunnen til at de vart litt rå?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Linda,

      Det skal ikke ha så mye å si om du byttet ut 1/3 del med fibra mel. Det er vanskelig for oss å si hvor det gikk galt siden de ikke ble gjennomstekt. Hadde du nok varme på ovnen og en forvarmet ovn? God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • solt

    2 år siden
    Kjempegode matmuffins med salami og vårløk))

    Kommenter  (2)


  • Guro

    3 år siden
    Kan jeg bytte ut hvetemel med Fibra mel? Litt opptatt av at det skal være grovt...

    Kommenter  (20)


  • Eva

    3 år siden
    Hei. Lagde disse i små muffinsformer, på 230 grader ( må alltid nedjustere litt da min ovn steker hardere enn de fleste andre ovner) i 25 minutter, endte med passelig farge utenpå og helt rå inni..... veldig gode på smak da. Hvordan får man disse gjennomstekt?

    Kommenter  (4)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Det var leit å høre! Det er forskjell på stekeovner, og steketid vil i tillegg variere en del i forhold til størrelse på formene. Det man velger å fylle muffinsen med, og mengden av dette, vil også kunne påvirke steketid noe. Husk at stekeovnen må være god og varm når du setter muffinsene i ovnen. Kanskje du kunne prøve å steke de på anbefalt temperatur som er 250 °C? Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det går om du velger å lage disse muffinsene igjen. Lykke til :)

      Kommenter  (13)


  • Lina

    3 år siden
    Må man bruke muffins form eller kan man bare bruke eit brett å bakepapir

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lina, Jeg vil anbefale deg å lage disse i muffinsformer. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Therese

    3 år siden
    Kan disse fryses?

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Therese, Det er ingen problem å fryse disse matmuffinsene, men jeg vil anbefale deg å ikke fryse de lengre enn to måneder. Også er det viktig at du tiner de på kjøkkenbenken over natten, altså sakte :)

      Kommenter  (1)


  • Hanne

    4 år siden
    Hei! Hvor mange muffins blir det av denne oppskriften?

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Hanne, Hvor mange muffins en porsjon gir, kommer litt ann på hvor store muffinsformer du har. Vi fikk litt over 20 stykker med våre former. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • linda

    4 år siden
    Veldig god oppskrift. For hvert brett jeg satte inn ble det litt ekstra solsikkefrø, lin, gresskarkjærner, gulrot, sennep og til slutt sweet chilli saus med valmuefrø på toppen. Men d var tungt for foodprosessoren min

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Linda, Så hyggelig at du likte oppskriften, og at du selv eksperimenterer litt med smakene. Om det blir litt for tungt for food processoren din, vil jeg anbefale deg å kjøre litt mindre porsjoner i den om gangen. God baking :)

      Kommenter  (0)


  • Tone

    5 år siden
    Jeg så jo nå at jeg trenger foodprossesor og verken det eller stav mikser har jeg, men er det mulig å få til dette med kitchen aid eller blender? Føler meg litt dum nå men er veldig fersk når det kommer til baking:) aldri forsett å lære så kom gjerne med tips:)

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Tone Man blir aldri ferdig utlært i bakemunsten, og det er bare å spørre når man er usikker. Du kan fint bruke en kitchen Aid til dette. Da vil jeg bare anbefale deg å tilsette melken litt og litt, slik at det ikke spruter ut av bollen. God baking!

      Kommenter  (0)


  • Tone

    5 år siden
    Blir det for smakløst og bytte ut Salamien med skinke? Eller har dere noe bedre forslag? Har veldig lyst til og prøve disse, men da uten salami:)

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Du kan fint bytte ut salami med skinke. Sprøstekte biter av bacon er også godt til dette. :)

      Kommenter  (0)

    • Jill

      4 år siden
      Jeg har brukt kjøttdeig smårettbacon og 1 pk tacokrydder i.det blir knall godt 😉picnic skinke og grillkrydder er godt også 😊 du kan bruke det du vil i egentlig.alt etter smak.men bruker alltid halv med sammalt grovt mel og ost for å få dem saftigere 😊 barna elsker dem 😉

      Kommenter  (0)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hei Jill, så kjekt å høre at barna elsker dem. Kjempebra tips å erstatte halve melmengden med grovt mel. Mer fiber og enda saftigere muffins :)

        Kommenter  (0)

    • linda

      4 år siden
      godt med skinke i😊

      Kommenter  (0)

      • Hilsen kokkene fra Melkerampa

        4 år siden
        Hei Linda, Skinke er et godt alternativ til salami.

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat