Håndkle og blad
Skolebarnas matmuffins
(140140)

Skolebarnas matmuffins

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Matmuffins med skinke og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett
100 gTINE Meierismør
8 dlhvetemel
1 ssbakepulver
½ tssalt
4 dlTinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk
100 gkokt skinke
2 stkvårløk
2 dlJarlsberg® Lettost 16% fett eller annen god ost

Strø:

4 ssJarlsberg® Lettost 16% fett eller annen god ost
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
    2. Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.

    3. Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.
      Blått hjerte
      Tips!

      Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.

    4. Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.
    5. Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.
Blått hjerte
Tips!

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika, eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat