Skip to main content

Frokostmuffins med ost og skinke

Enkel
35min

Frokostmuffins med skinke og vårløk. Populær matpakke å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

3.8
(236)
Next ImageFrokostmuffins med ost og skinke

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 dl
hvetemel
1 ss
bakepulver
0.5 ts
salt
100 g
kokt skinke
2 stk
vårløk
2 dl
Jarlsberg 16% Lettost

Strø:

4 ss
Jarlsberg 16% Lettost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.

  2. Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.

    Tips

    Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.

  3. Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær skinke i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.

    Tips

    Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.

  4. Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.

  5. Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan variere innholdet i muffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika, eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter