Skip to main content

Lun muffins med ost og løk

Enkel
50min

Matmuffins fylt med ost og løk. Perfekt å ha med som matpakke eller på tur. 1 porsjon gir ca. 16 muffins.

3.9
(32)
Next ImageLun muffins med ost og løk

Ingredienser

Antall porsjoner

Muffinsdeig:

8 stk
soltørket tomat
10 stk
sorte oliven
5 ss
rødløk
1 ss
frisk timian
6.5 dl
hvetemel
3.5 dl
sammalt hvete, fin
3 ts
bakepulver
1 ts
salt
3 stk
egg
1.5 dl
vann

Fyll:

0.5 stk
rødløk
4 stk
soltørket tomat
5 stk
sorte oliven
1 stk
egg
1 ss
tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.

Muffinsdeig:

  1. Smelt smør. Finhakk soltørkede tomater, oliven, rødløk og timian.

  2. Ha smør, soltørkede tomater, oliven, rødløk, timian, mel, bakepulver, salt, egg, vann, yoghurt og ost i en bolle, gjerne en food processor. Hold igjen litt av osten for å strø det på toppen. La maskinen gå til alt er blandet. Fordel deigen i formene.

Fyll:

  1. Finhakk rødløk, soltørkede tomater og oliven. Bland rødløk, soltørkede tomater, oliven, egg, yoghurt, tomatpuré og ost.

  2. Gjør en fordypning i deigen med to store skjeer og legg i fyllet. Det gjør ikke noe at noe av fyllet renner over muffinsdeigen. Stikk gjerne en løkskive, tomatbiter og litt ekstra ost i og oppå hver muffins.

  3. Stek muffinsene i ca. 30 minutter midt i ovnen. Server lune.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Ta det du har, og liker best.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter