Skip to main content

Muffins med kesam, spinat og solsikkefrø

Enkel
45min

Herlige matmuffins som passer ypperlig til å ha med seg ut på piknik, til en buffè eller til matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

3.0
(28)
Next ImageMuffins med kesam, spinat og solsikkefrø

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
hvetemel
1 dl
sammalt hvete, fin
1 dl
rugmel
1 ts
salt
2 ts
bakepulver
3 dl
Kesam® Mager Naturell eller Original (1 beger)
3 stk
egg
0.5 dl
kaldt vann

Muffinsfyll

1 stk
løk
100 g
fersk spinat (evt frossen)

Topping

0.5 dl
solsikkekjerner eller gresskarkjerner

Fremgangsmåte

  1. Sett på stekeovnen på 225 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.

Begynn med fyllet

  1. Rens og hakk løken. Fres den i smør i en stekepanne til den mykner. Tilsett spinat og fres ytterligere 1 minutt. Avkjøl fyllet.

Muffinsene

  1. Bland hvetemel, sammalt hvete, siktet rugmel, salt og bakepulver i en bolle eller gjerne i en food processor. Tilsett det kalde smøret og smuldre det for hånd eller la maskinen gå til at er fint smuldret.

  2. Tilsett kesam, egg og vann, og bland det raskt sammen til en deig.

  3. Fordel deigen i muffinsformer, ca ¾ fulle. Legg fyllet på toppen og strø deretter over solsikke- eller gresskarkjernene (evt en mix av disse).

  4. Stek disse gode matmuffinsene midt i ovenen først i ca 10 minutter.

  5. Senk deretter varmen til 175 °C og stek muffinsene ytterligere i ca 25 minutter. Avkjøles på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter