Tursuppe og muffins
Enkel•45 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grunndeig matmuffins:
-
4 ½ dlhvetemel
-
½ dlhavregryn
-
½ tssalt
-
2 ½ tsbakepulver
-
50 g
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
-
1 stkegg
Tursuppe:
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkpurre
-
1 ss
-
1 bokshermetiske hvite bønner
-
8 dlvann
-
2 dl
-
1 stkhønsebuljongterning
-
1 boksmais
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
-
1 tssambal oelek
-
3 sshakket urter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C og finn fram et muffinsbrett og/eller middels store muffinsformer.
Grunndeig matmuffins:
-
2
Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smør på svak varme. Avkjøl litt før du visper smør med melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt. Fyll muffinsene med en av følgende:
Skinke - og sennepsfylte muffins. Bland med 1 porsjon grunndeig:
-
3
Tilsett: 1 ts sterk sennep. Fyll: 100 g røkt skinke og 100 g revet Jarlsberg eller annen revet ost. Skjær skinke i biter. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Spinat - og skinkefylte muffins. Bland med 1 porsjon grunndeig:
-
4
100 g fersk spinat, 8-10 valnøtter og 100 g blåmuggost, for eksempel Normanna eller Norzola. Hakk spinat og nøtter grovt. La det surre litt i litt smør i en kjele. Smuldre ost, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Hvitløk - og tomatfylte muffins. Bland i 1 porsjon grunndeig:
-
5
1 hvitløkbåt, 1 ss finhakket persille, 1 ts basilikum, 100 g Revet Norvegia eller annen revet ost og 2-3 soltørkede tomater i olje. Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Tursuppe:
-
6
Rens og hakk hvitløk. Vask og finhakk purre. Fres alt mykt i smør i en kjele uten at det tar farge. Skyll bønner og la dem renne av seg.
-
7
Hell løk, bønner og litt av vannet i en blender eller food processor. Miks til en puré og hell det tilbake i kjelen. Hell på resten av vannet og ha i TINE® Petite Fraîche. Ha i buljongterning og mais. La suppen koke noen minutter. Smak til med salt, pepper og sambal oelek.
-
8
Nyt den i suppeskåler hjemme, gjerne med litt hakkede urter over, eller ute i naturen fraktet på termos. Matmuffins smaker godt til.