Tursuppe og muffins

Tursuppe og muffins

1
21
Enkel45 min
Med suppe på termos og fristende matmuffins, blir det mat for både store og små på tur. 1 porsjon gir 6-8 store og saftige muffins.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig matmuffins:

Tursuppe:

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 225 °C og finn fram et muffinsbrett og/eller middels store muffinsformer.

Grunndeig matmuffins:

 1. 2

  Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smør på svak varme. Avkjøl litt før du visper smør med melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt. Fyll muffinsene med en av følgende:

Skinke - og sennepsfylte muffins. Bland med 1 porsjon grunndeig:

 1. 3

  Tilsett: 1 ts sterk sennep. Fyll: 100 g røkt skinke og 100 g revet Jarlsberg eller annen revet ost. Skjær skinke i biter. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Spinat - og skinkefylte muffins. Bland med 1 porsjon grunndeig:

 1. 4

  100 g fersk spinat, 8-10 valnøtter og 100 g blåmuggost, for eksempel Normanna eller Norzola. Hakk spinat og nøtter grovt. La det surre litt i litt smør i en kjele. Smuldre ost, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Hvitløk - og tomatfylte muffins. Bland i 1 porsjon grunndeig:

 1. 5

  1 hvitløkbåt, 1 ss finhakket persille, 1 ts basilikum, 100 g Revet Norvegia eller annen revet ost og 2-3 soltørkede tomater i olje. Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Tursuppe:

 1. 6

  Rens og hakk hvitløk. Vask og finhakk purre. Fres alt mykt i smør i en kjele uten at det tar farge. Skyll bønner og la dem renne av seg.

 2. 7

  Hell løk, bønner og litt av vannet i en blender eller food processor. Miks til en puré og hell det tilbake i kjelen. Hell på resten av vannet og ha i Crème Fraîche. Ha i buljongterning og mais. La suppen koke noen minutter. Smak til med salt, pepper og sambal oelek.

 3. 8

  Nyt den i suppeskåler hjemme, gjerne med litt hakkede urter over, eller ute i naturen fraktet på termos. Matmuffins smaker godt til.

Tips

Hvis du ønsker å lage grovere matmuffins, bytter du ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

Del denne oppskriften: