Håndkle og blad
Tursuppe og muffins
(1919)

Tursuppe og muffins

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

 • Steketid

Med suppe på termos og fristende matmuffins, blir det mat for både store og små på tur. 1 porsjon gir 6-8 store og saftige muffins.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig matmuffins:

4 ½ dlhvetemel
½ dlhavregryn
½ tssalt
2 ½ tsbakepulver
50 gTINE Meierismør
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
1 stkegg

Tursuppe:

2 stkhvitløksfedd
1 stkpurre
1 ssTINE Meierismør
1 bokshvite bønner i tomatsaus
8 dlvann
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 stkhønsebuljongterning
1 boksmais
¼ tssalt
½ tspepper
1 tssambal oelek
3 sshakket urter
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C og finn fram et muffinsbrett og/eller middels store muffinsformer.
  1. Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smør på svak varme. Avkjøl litt før du visper smør med melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt. Fyll muffinsene med en av følgende:
  1. Tilsett: 1 ts sterk sennep. Fyll: 100 g røkt skinke og 100 g revet Jarlsberg eller annen revet ost. Skjær skinke i biter. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek matmuffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  1. 100 g fersk spinat, 8-10 valnøtter og 100 g blåmuggost, for eksempel Normanna eller Norzola. Hakk spinat og nøtter grovt. La det surre litt i litt smør i en kjele. Smuldre ost, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  1. 1 hvitløkbåt, 1 ss finhakket persille, 1 ts basilikum, 100 g Revet Norvegia eller annen revet ost og 2-3 soltørkede tomater i olje. Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  1. Rens og hakk hvitløk. Vask og finhakk purre. Fres alt mykt i smør i en kjele uten at det tar farge. Skyll bønner og la dem renne av seg.
  2. Hell løk, bønner og litt av vannet i en blender eller food processor. Miks til en puré og hell det tilbake i kjelen. Hell på resten av vannet og ha i Crème Fraîche. Ha i buljongterning og mais. La suppen koke noen minutter. Smak til med salt, pepper og sambal oelek.
  3. Nyt den i suppeskåler hjemme, gjerne med litt hakkede urter over, eller ute i naturen fraktet på termos. Matmuffins smaker godt til.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du ønsker å lage grovere matmuffins, bytter du ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat