Hot suppe med grove scones

Hot suppe med grove scones

10
  • Enkel
  • 30 min
Denne gode karrisuppen blir enda bedre dersom du kan servere noen kjappe, hjemmelagde scones ved siden av.

Ingredienser

Grove scones:

2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
4 ss solsikkekjerner
½ ts salt
1 ss bakepulver
50 g TINE Meierismør
3 dl Kesam® Mager Naturell

Karrisuppe:

2 stk epler
1 stk gul løk
2 ss TINE Meierismør
2 ss karri
800 g hermetiske tomater (400 g = 1 boks)
1 dl vann
2 stk grønnsaksbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ts sukker
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 dl bladpersille

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
    2. Ha hvetemel, sammalt hvete, solsikkekjerner, salt og bakepulver i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret opp. Tilsett Kesam og la maskinen gå til du får en passe fast deig.
    3. Legg deigen på bakebordet og del den i to leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg hver leiv på stekeplate og del dem i fire like store biter.
    4. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist og bryt sconesene fra hverandre ved servering.
  1. Hot suppe:

    1. Skrell og del eple i terninger. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett karri, eplebiter og løk. Fres lett, og ha så i tomat og vann. Smuldre i buljongterning og matfløte.
    2. La alt få et oppkok og la det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Dryss hakket persille over rett før servering.
Tips

Tilsett gjerne stekte kyllingbiter eller pølsebiter og makaroni neste gang du vill ha litt variasjon.

Kommentarer

  • Tone

    4 år siden
    1 dl vann, stemmer det?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Tone, Det stemmer. Det er såpass mye væske i de hermetiske tomatene, at du trenger ikke mer en 1 desiliter vann. Lykke til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat