Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Hot suppe med grove scones

Enkel
30min

Denne gode karrisuppen blir enda bedre dersom du kan servere noen kjappe, hjemmelagde scones ved siden av.

4.0
(60)
Next ImageHot suppe med grove scones

Ingredienser

Antall porsjoner

Grove scones:

2.5 dl
hvetemel
2 dl
sammalt hvete, fin
4 ss
solsikkekjerner
0.5 ts
salt
1 ss
bakepulver

Karrisuppe:

2 stk
eple
1 stk
gul løk
2 ss
karri
800 g
hermetiske tomater (400 g = 1 boks)
1 dl
vann
2 stk
grønnsaksbuljongterning
1 ts
sukker
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
1 dl
bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.

  2. Ha hvetemel, sammalt hvete, solsikkekjerner, salt og bakepulver i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret opp. Tilsett Kesam og la maskinen gå til du får en passe fast deig.

  3. Legg deigen på bakebordet og del den i to leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg hver leiv på stekeplate og del dem i fire like store biter.

  4. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist og bryt sconesene fra hverandre ved servering.

Hot suppe:

  1. Skrell og del eple i terninger. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett karri, eplebiter og løk. Fres lett, og ha så i tomat og vann. Smuldre i buljongterning og matfløte.

  2. La alt få et oppkok og la det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Dryss hakket persille over rett før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tilsett gjerne stekte kyllingbiter eller pølsebiter og makaroni neste gang du vill ha litt variasjon.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter