Hot suppe med grove scones

(37)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne gode karrisuppen blir enda bedre dersom du kan servere noen kjappe, hjemmelagde scones ved siden av.

Antall porsjoner

Ingredienser

Grove scones:

2 ½ dlhvetemel
2 dlsammalt hvete, fin
4 sssolsikkekjerner
½ tssalt
1 ssbakepulver
50 gTINE Meierismør
3 dlKesam® Mager Naturell 300 g

Karrisuppe:

2 stkepler
1 stkgul løk
2 ssTINE Meierismør
2 sskarri
800 ghermetiske tomater (400 g = 1 boks)
1 dlvann
2 stkgrønnsakbuljongterninger
3 dlTINE Matfløte
1 tssukker
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
1 dlbladpersille

Slik gjør du det

  • Grove scones:

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
    2. Ha hvetemel, sammalt hvete, solsikkekjerner, salt og bakepulver i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret opp. Tilsett Kesam og la maskinen gå til du får en passe fast deig.
    3. Legg deigen på bakebordet og del den i to leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg hver leiv på stekeplate og del dem i fire like store biter.
    4. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist og bryt sconesene fra hverandre ved servering.
  • Hot suppe:

    1. Skrell og del eple i terninger. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett karri, eplebiter og løk. Fres lett, og ha så i tomat og vann. Smuldre i buljongterning og matfløte.
    2. La alt få et oppkok og la det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Dryss hakket persille over rett før servering.

Tips:

Tilsett gjerne stekte kyllingbiter eller pølsebiter og makaroni neste gang du vill ha litt variasjon.

Kommentarer