Hot suppe med grove scones
Denne gode karrisuppen blir enda bedre dersom du kan servere noen kjappe, hjemmelagde scones ved siden av.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Grove scones:
- 2.5 dl hvetemel
- 2 dl sammalt hvete, fin
- 4 ss solsikkekjerner
- 0.5 ts salt
- 1 ss bakepulver
- 50 g TINE® Meierismør
- 3 dl Kesam® Mager Naturell
Karrisuppe:
- 2 stykk eple
- 1 stykk gul løk
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 ss karri
- 800 g hermetiske tomater, (400 g = 1 boks)
- 1 dl vann
- 2 stykk grønnsaksbuljongterning
- 3 dl TINE® Matfløte
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 1 dl bladpersille
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
2
Ha hvetemel, sammalt hvete, solsikkekjerner, salt og bakepulver i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret opp. Tilsett Kesam og la maskinen gå til du får en passe fast deig.
3
Legg deigen på bakebordet og del den i to leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg hver leiv på stekeplate og del dem i fire like store biter.
4
Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist og bryt sconesene fra hverandre ved servering.
Hot suppe:
1
Skrell og del eple i terninger. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett karri, eplebiter og løk. Fres lett, og ha så i tomat og vann. Smuldre i buljongterning og matfløte.
2
La alt få et oppkok og la det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Dryss hakket persille over rett før servering.
TipsTilsett gjerne stekte kyllingbiter eller pølsebiter og makaroni neste gang du vill ha litt variasjon.