Hot suppe med grove scones

Hot suppe med grove scones

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 30 min
Denne gode karrisuppen blir enda bedre dersom du kan servere noen kjappe, hjemmelagde scones ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grove scones:

2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
4 ss solsikkekjerner
½ ts salt
1 ss bakepulver
50 g TINE Meierismør
3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g

Karrisuppe:

2 stk epler
1 stk gul løk
2 ss TINE Meierismør
2 ss karri
800 g hermetiske tomater (400 g = 1 boks)
1 dl vann
2 stk grønnsakbuljongterninger
3 dl TINE Matfløte
1 ts sukker
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 dl bladpersille

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
    2. Ha hvetemel, sammalt hvete, solsikkekjerner, salt og bakepulver i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret opp. Tilsett Kesam og la maskinen gå til du får en passe fast deig.
    3. Legg deigen på bakebordet og del den i to leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg hver leiv på stekeplate og del dem i fire like store biter.
    4. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist og bryt sconesene fra hverandre ved servering.
  1. Hot suppe:

    1. Skrell og del eple i terninger. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett karri, eplebiter og løk. Fres lett, og ha så i tomat og vann. Smuldre i buljongterning og matfløte.
    2. La alt få et oppkok og la det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Dryss hakket persille over rett før servering.
Tips!

Tilsett gjerne stekte kyllingbiter eller pølsebiter og makaroni neste gang du vill ha litt variasjon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tone

    3 år siden
    1 dl vann, stemmer det?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tone, Det stemmer. Det er såpass mye væske i de hermetiske tomatene, at du trenger ikke mer en 1 desiliter vann. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • renate

    4 år siden
    kan denne lages dagen før?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Renate, Det er ingen problem å lage suppen dagen før :)

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    5 år siden
    Kjempegod suppe :-)

    Kommenter  (4)


  • lilly

    6 år siden
    Men skal det ikke være melk i sconsene?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Lilly! I denne oppskriften bruker vi Kesam i stedet for melk. Dermed ender du opp med ekstra saftige scones. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Eva

    6 år siden
    Knallgod suppe. Jeg hadde 8 personer til bords og serverte suppen som forrett uten kjøtt. Alle skrøt og ville ha oppskriften. Neste fredag kommer nye gjester og jeg skal servere suppen som hovedrett med kyllingfilet opp i suppen og hvitløksbrød ved siden av, NAM NAM

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Eva! Jeg blir så glad hver eneste gang noen får øynene opp (eller skal jeg si munnen) for denne veldig gode suppen! Hvis du ønsker kyllingfilet oppi, vil jeg tipse deg til å ta en titt på vår veldig populære "Hot kyllingsuppe" - bit.ly/V3Kekh - toppet med kald ostekrem. Nam-nam!

      Kommenter  (2)


  • wenche

    7 år siden
    Kjempegod suppe! Stekt kyllingfilet eller svinefilet i biter gjør denne suppa godt egnet til å serveres i selskap ....

    Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat