Hot suppe med grove scones
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grove scones:
-
2 ½ dlhvetemel
-
2 dlsammalt hvete, fin
-
4 sssolsikkekjerner
-
½ tssalt
-
1 ssbakepulver
-
50 g
-
3 dl
Karrisuppe:
-
2 stkepler
-
1 stkgul løk
-
2 ss
-
2 sskarri
-
800 ghermetiske tomater (400 g = 1 boks)
-
1 dlvann
-
2 stkgrønnsaksbuljongterninger
-
3 dl
-
1 tssukker
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 dlbladpersille
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
-
2
Ha hvetemel, sammalt hvete, solsikkekjerner, salt og bakepulver i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret opp. Tilsett Kesam og la maskinen gå til du får en passe fast deig.
-
3
Legg deigen på bakebordet og del den i to leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg hver leiv på stekeplate og del dem i fire like store biter.
-
4
Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist og bryt sconesene fra hverandre ved servering.
Hot suppe:
-
5
Skrell og del eple i terninger. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett karri, eplebiter og løk. Fres lett, og ha så i tomat og vann. Smuldre i buljongterning og matfløte.
-
6
La alt få et oppkok og la det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Dryss hakket persille over rett før servering.