Hot suppe med grove scones
Denne gode karrisuppen blir enda bedre dersom du kan servere noen kjappe, hjemmelagde scones ved siden av.

Ingredienser
Porsjoner
Grove scones:
Karrisuppe:
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
- 2
Ha hvetemel, sammalt hvete, solsikkekjerner, salt og bakepulver i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret opp. Tilsett Kesam og la maskinen gå til du får en passe fast deig.
- 3
Legg deigen på bakebordet og del den i to leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg hver leiv på stekeplate og del dem i fire like store biter.
- 4
Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist og bryt sconesene fra hverandre ved servering.
Hot suppe:
- 5
Skrell og del eple i terninger. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett karri, eplebiter og løk. Fres lett, og ha så i tomat og vann. Smuldre i buljongterning og matfløte.
- 6
La alt få et oppkok og la det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Dryss hakket persille over rett før servering.
Tips
Tilsett gjerne stekte kyllingbiter eller pølsebiter og makaroni neste gang du vill ha litt variasjon.