Thailandsk kyllingsuppe

Thailandsk kyllingsuppe

16
  • Enkel
  • 30 min
Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Thailand og Asia på en helt vanlig hverdag.

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 cm frisk ingefær
1 dl bønnespire
2 dl vårløk
3 stk kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør ,eller nøytral olje til steking
2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver eller chilipasta
8 dl kyllingbuljong
1 ts soyasaus
3 dl kokosmelk
240 g nudler

Slik gjør du det

    1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Skyll bønnespirer og vårløk. Del vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingfilet i strimler.
    2. Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk i oljen i 3–5 minutter. Tilsett gurkemeie, chilipulver og ingefær. Stek blandingen i 1–2 minutter.
    3. Tilsett buljong og soyasaus og kok opp. Tilsett kyllingstrimler og nudler. Gi suppen et oppkok og la den koke på svak varme i 5–7 minutter. Rør inn koksmelken og kok videre i 2–3 minutter.
    4. Rør inn bønnespirer, fordel vårløken på tallerkenene og øs suppen over løken.
Tips

Dette er en suppe som blir kjempegod hvis den blir lagd dagen før og får stå i kjøleskapet over natten.

Kommentarer

  • Anita

    2 år siden
    Nydelig suppe med gode smaker.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så hyggelig at den falt i smak, Anita :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat