Thailandsk kyllingsuppe

Thailandsk kyllingsuppe

16
186
Enkel30 min
Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Thailand og Asia på en helt vanlig hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 cm
    frisk ingefær
  • 1 dl
    bønnespire
  • 2 dl
    vårløk
  • 3 stk
    kyllingfileter
  • 2 ss
    TINE® Meierismør ,eller nøytral olje til steking
  • 2 ts
    gurkemeie
  • 1 ts
    chilipulver eller chilipasta
  • 8 dl
    kyllingbuljong
  • 1 ts
    soyasaus
  • 3 dl
    kokosmelk
  • 240 g
    nudler

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Skyll bønnespirer og vårløk. Del vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingfilet i strimler.

  2. 2

    Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk i oljen i 3–5 minutter. Tilsett gurkemeie, chilipulver og ingefær. Stek blandingen i 1–2 minutter.

  3. 3

    Tilsett buljong og soyasaus og kok opp. Tilsett kyllingstrimler og nudler. Gi suppen et oppkok og la den koke på svak varme i 5–7 minutter. Rør inn koksmelken og kok videre i 2–3 minutter.

  4. 4

    Rør inn bønnespirer, fordel vårløken på tallerkenene og øs suppen over løken.

Tips

Dette er en suppe som blir kjempegod hvis den blir lagd dagen før og får stå i kjøleskapet over natten.

Del denne oppskriften: