Thailandsk kyllingsuppe
Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Thailand og Asia på en helt vanlig hverdag.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 2 cm frisk ingefær
- 1 dl bønnespire
- 2 dl vårløk
- 3 stykk kyllingfilet
- 2 ss TINE® Meierismør, ,eller nøytral olje til steking
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver, eller chilipasta
- 8 dl kyllingbuljong
- 1 ts soyasaus
- 3 dl kokosmelk
- 240 g nudler
Slik gjør du
1
Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Skyll bønnespirer og vårløk. Del vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingfilet i strimler.
2
Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk i oljen i 3–5 minutter. Tilsett gurkemeie, chilipulver og ingefær. Stek blandingen i 1–2 minutter.
3
Tilsett buljong og soyasaus og kok opp. Tilsett kyllingstrimler og nudler. Gi suppen et oppkok og la den koke på svak varme i 5–7 minutter. Rør inn koksmelken og kok videre i 2–3 minutter.
4
Rør inn bønnespirer, fordel vårløken på tallerkenene og øs suppen over løken.
TipsDette er en suppe som blir kjempegod hvis den blir lagd dagen før og får stå i kjøleskapet over natten.