Thailandsk kyllingsuppe

Thailandsk kyllingsuppe

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Thailand og Asia på en helt vanlig hverdag.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 centimeter frisk ingefær
1 dl bønnespire
2 dl vårløk
3 stk kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør ,eller nøytral olje til steking
2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver eller chilipasta
8 dl kyllingbuljong
1 ts soyasaus
3 dl kokosmelk
240 g nudler

Slik gjør du det

    1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Skyll bønnespirer og vårløk. Del vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingfilet i strimler.
    2. Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk i oljen i 3–5 minutter. Tilsett gurkemeie, chilipulver og ingefær. Stek blandingen i 1–2 minutter.
    3. Tilsett buljong og soyasaus og kok opp. Tilsett kyllingstrimler og nudler. Gi suppen et oppkok og la den koke på svak varme i 5–7 minutter. Rør inn koksmelken og kok videre i 2–3 minutter.
    4. Rør inn bønnespirer, fordel vårløken på tallerkenene og øs suppen over løken.
Tips!

Dette er en suppe som blir kjempegod hvis den blir lagd dagen før og får stå i kjøleskapet over natten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anita

    10 måneder siden
    Nydelig suppe med gode smaker.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Så hyggelig at den falt i smak, Anita :)

      Kommenter  (0)


  • Karl

    10 måneder siden
    Hei

    Hvilke nudler bruker du? Vi brukte rice nudles, og selv om det var betydelig mye mindre enn 240 g, ble det bare nudle-gryte og ikke kyllingsuppe. Det ble nesten ikke til å spise engang.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Karl,

      Om du syns risnudler overtok suppen anbefaler jeg deg å teste ut oppskriften med glassnudler :) Det er veldig godt, men de skal ikke ha for lang koketid så disse må tas bare få minutter får det skal spises. Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    10 måneder siden
    Hei.
    Jeg finner ikke igjen oppskriften på kyllingsuppe med creme frech og rød currypaste, det er kjemegod

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Kristin,

      Alle kyllingsuppene våres finner du her: https://www.tine.no/oppskrifter/sok/oppskrifter?q=kyllingsuppe med creme Om du ikke finner den er den nok fjernet for å jobbes med og så blir den eventuelt publisert igjen senere :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Sondre

    2 år siden
    Den var ikke god i det helle tatt, men ble bedre vis du tar oppi mye ketschup

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sondre, Så synd at den Thailandske kyllingsuppa ikke falt i smak. Hva med å teste ut en annen suppe som inneholder mer tomater i, som for eksempel: http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/supper/tomatsuppe-med-yoghurt Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Anne Kristin Horvei

    2 år siden
    Hei! Skal nudlene kokes først, synes det var mye nudler

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Anne Kristin, Nudlene skal kokes møre før de tilsettes i gryten :) Dersom du synes det blir for mye nudler, så kan du redusere mengden litt. Lykke til!

      Kommenter  (3)


  • Eirunn

    3 år siden
    steiker dere kyllingen før dere tar den oppi suppa?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Eirunn, Du kan gjøre begge deler. Suppa blir ekstra god om du steker kjøttet raskt i litt smør, før du har det i suppa ;)

      Kommenter  (1)


  • Oda

    4 år siden
    Nam! Kjempegod

    Kommenter  (10)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Oda, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • trude

    4 år siden
    Nydelig suppe, jeg har laget den flere ganger nå, og blir like bra hver gang:-)

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Trude, Takk for hyggelig tilbakemelding:)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat