Thailandsk kyllingsuppe

(108)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Thailand og Asia på en helt vanlig hverdag.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 centimeterfrisk ingefær
1 dlbønnespire
2 dlvårløk
3 stkkyllingfileter
2 ssTINE Meierismør,eller nøytral olje til steking
2 tsgurkemeie
1 tschilipulver eller chilipasta
8 dlkyllingbuljong
1 tssoyasaus
3 dlkokosmelk
240 gnudler
 Les kommentarer (10) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Skyll bønnespirer og vårløk. Del vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingfilet i strimler.
    2. Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk i oljen i 3–5 minutter. Tilsett gurkemeie, chilipulver og ingefær. Stek blandingen i 1–2 minutter.
    3. Tilsett buljong og soyasaus og kok opp. Tilsett kyllingstrimler og nudler. Gi suppen et oppkok og la den koke på svak varme i 5–7 minutter. Rør inn koksmelken og kok videre i 2–3 minutter.
    4. Rør inn bønnespirer, fordel vårløken på tallerkenene og øs suppen over løken.

Tips:

Dette er en suppe som blir kjempegod hvis den blir lagd dagen før og får stå i kjøleskapet over natten.

Kommentarer

  Legg til kommentar