Thailandsk kyllingsuppe
Enkel•30 min min
Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Thailand og Asia på en helt vanlig hverdag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 cmfrisk ingefær
-
1 dlbønnespire
-
2 dlvårløk
-
3 stkkyllingfileter
-
2 ssTINE® Meierismør ,eller nøytral olje til steking
-
2 tsgurkemeie
-
1 tschilipulver eller chilipasta
-
8 dlkyllingbuljong
-
1 tssoyasaus
-
3 dlkokosmelk
-
240 gnudler
Slik gjør du det
-
1
Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Skyll bønnespirer og vårløk. Del vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingfilet i strimler.
-
2
Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk i oljen i 3–5 minutter. Tilsett gurkemeie, chilipulver og ingefær. Stek blandingen i 1–2 minutter.
-
3
Tilsett buljong og soyasaus og kok opp. Tilsett kyllingstrimler og nudler. Gi suppen et oppkok og la den koke på svak varme i 5–7 minutter. Rør inn koksmelken og kok videre i 2–3 minutter.
-
4
Rør inn bønnespirer, fordel vårløken på tallerkenene og øs suppen over løken.