tablecloth-basil
Thailandsk kyllingsuppe
(112)

Thailandsk kyllingsuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Forfriskende suppe med chilikrydder, kokosmelk og urter som tar deg med til Thailand og Asia på en helt vanlig hverdag.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 centimeterfrisk ingefær
1 dlbønnespire
2 dlvårløk
3 stkkyllingfileter
2 ssTINE Meierismør,eller nøytral olje til steking
2 tsgurkemeie
1 tschilipulver eller chilipasta
8 dlkyllingbuljong
1 tssoyasaus
3 dlkokosmelk
240 gnudler
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Skyll bønnespirer og vårløk. Del vårløken i tynne skiver. Skjær kyllingfilet i strimler.
    2. Varm olje i en stor gryte på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk i oljen i 3–5 minutter. Tilsett gurkemeie, chilipulver og ingefær. Stek blandingen i 1–2 minutter.
    3. Tilsett buljong og soyasaus og kok opp. Tilsett kyllingstrimler og nudler. Gi suppen et oppkok og la den koke på svak varme i 5–7 minutter. Rør inn koksmelken og kok videre i 2–3 minutter.
    4. Rør inn bønnespirer, fordel vårløken på tallerkenene og øs suppen over løken.
blue heart
Tips!

Dette er en suppe som blir kjempegod hvis den blir lagd dagen før og får stå i kjøleskapet over natten.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff