
Stekt ris med kylling
Enkel•30 min min
Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Bruk gjerne grønnsaker eller rester du har i kjøleskapet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlris
-
1 stkløk
-
1 stkrød paprika
-
1 stkgrønn paprika
-
3 stktomater
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 stkkyllingfileter
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
½ tschilipulver
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
2
Skrell og skjær løk i biter. Rens paprika og skjær i tynne strimler. Del tomat i to og ta ut fruktkjøttet. Hakk tomatkjøttet grovt. Finhakk hvitløk. Del kyllingfilet i mindre biter.
-
3
Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Ha i kyllingbitene og brun dem i 5 minutter. Ha i hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av panna og hold dem varme.
-
4
Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk- og paprikabiter. La det steke sammen i 5 minutter. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver.
-
5
Tilsett kyllingbitene, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 10 minutter.