Stekt ris med kylling

Stekt ris med kylling

4
234
Enkel30 min
Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Bruk gjerne grønnsaker eller rester du har i kjøleskapet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    ris
  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 3 stk
    tomater
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 stk
    kyllingfileter
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • ½ ts
    chilipulver
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Skrell og skjær løk i biter. Rens paprika og skjær i tynne strimler. Del tomat i to og ta ut fruktkjøttet. Hakk tomatkjøttet grovt. Finhakk hvitløk. Del kyllingfilet i mindre biter.

  3. 3

    Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Ha i kyllingbitene og brun dem i 5 minutter. Ha i hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av panna og hold dem varme.

  4. 4

    Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk- og paprikabiter. La det steke sammen i 5 minutter. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver.

  5. 5

    Tilsett kyllingbitene, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 10 minutter.

Tips

Kok gjerne opp litt ekstra ris, den holder seg fint i kjøleskapet i 2–3 dager. Da kan du bruke den til å lage stekt ris på 1–2–3.

Del denne oppskriften: