Stekt ris med kylling

Stekt ris med kylling

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Bruk gjerne grønnsaker eller rester du har i kjøleskapet.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl ris
1 stk løk
1 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
3 stk tomater
2 stk hvitløksfedd
3 stk kyllingfileter
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ ts chilipulver
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Skrell og skjær løk i biter. Rens paprika og skjær i tynne strimler. Del tomat i to og ta ut fruktkjøttet. Hakk tomatkjøttet grovt. Finhakk hvitløk. Del kyllingfilet i mindre biter.
    3. Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Ha i kyllingbitene og brun dem i 5 minutter. Ha i hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av panna og hold dem varme.
    4. Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk- og paprikabiter. La det steke sammen i 5 minutter. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver.
    5. Tilsett kyllingbitene, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 10 minutter.
Tips!

Kok gjerne opp litt ekstra ris, den holder seg fint i kjøleskapet i 2–3 dager. Da kan du bruke den til å lage stekt ris på 1–2–3.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat