Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Stekt ris med kylling

Enkel
30min

Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Bruk gjerne grønnsaker eller rester du har i kjøleskapet.

4.0
(248)
Next ImageStekt ris med kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
ris
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
1 stk
grønn paprika
3 stk
tomat
2 stk
hvitløksfedd
3 stk
kyllingfilet
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
0.5 ts
chilipulver
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Skrell og skjær løk i biter. Rens paprika og skjær i tynne strimler. Del tomat i to og ta ut fruktkjøttet. Hakk tomatkjøttet grovt. Finhakk hvitløk. Del kyllingfilet i mindre biter.

  3. Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Ha i kyllingbitene og brun dem i 5 minutter. Ha i hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av panna og hold dem varme.

  4. Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk- og paprikabiter. La det steke sammen i 5 minutter. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver.

  5. Tilsett kyllingbitene, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 10 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kok gjerne opp litt ekstra ris, den holder seg fint i kjøleskapet i 2–3 dager. Da kan du bruke den til å lage stekt ris på 1–2–3.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter