Skip to main content

Stekt ris med kylling

Enkel
30min

Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Bruk gjerne grønnsaker eller rester du har i kjøleskapet.

4.0
(248)
Next ImageStekt ris med kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
ris
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
1 stk
grønn paprika
3 stk
tomat
2 stk
hvitløksfedd
3 stk
kyllingfilet
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
0.5 ts
chilipulver
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Skrell og skjær løk i biter. Rens paprika og skjær i tynne strimler. Del tomat i to og ta ut fruktkjøttet. Hakk tomatkjøttet grovt. Finhakk hvitløk. Del kyllingfilet i mindre biter.

  3. Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Ha i kyllingbitene og brun dem i 5 minutter. Ha i hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av panna og hold dem varme.

  4. Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk- og paprikabiter. La det steke sammen i 5 minutter. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver.

  5. Tilsett kyllingbitene, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 10 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kok gjerne opp litt ekstra ris, den holder seg fint i kjøleskapet i 2–3 dager. Da kan du bruke den til å lage stekt ris på 1–2–3.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter