Kylling curry

Kylling curry

30
  • Enkel
  • 30 min
Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.

Ingredienser

2 dl ris
500 g kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør

Saus:

1 ss TINE Meierismør
2 ss hvitløksfedd , finhakket
1 ss karri
½ ts salt
½ ss tomatpuré
1 ts fersk ingefær , finrevet
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
½ ts chili
½ dl vann
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Tilbehør:

1 dl frisk koriander , hakket
1 stk gul paprika
2 stk tomater
½ stk slangeagurk

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Tørk av og skjær kyllingfilet i strimler. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4–5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.
    3. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. Gi sausen et godt oppkok.
    4. Titsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille.
    5. Skjær paprika, tomat og agurk i biter og bland med risen til en salat. Server til kyllingen.
Tips

Naanbrød og raita passer perfekt til karrikylling.

Kommentarer

  • Maria

    2 måneder siden
    Går det an å bruke kesam i stedet for Créme Fraîche?:)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det skal gå fint, Maria! Men Kesam tåler ikke å kokes da den skiller seg. Så om du rører inn Kesam rett før servering, så blir det nok bra! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat