Kylling curry

(213)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dlris
500 gkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør

Saus:

1 ssTINE Meierismør
2 sshvitløksfedd, finhakket
1 sskarri
½ tssalt
½ sstomatpuré
1 tsfersk ingefær, finrevet
1 tsgaram masala
1 tsgurkemeie
½ tschili
½ dlvann
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Tilbehør:

1 dlfrisk koriander, hakket
1 stkgul paprika
2 stktomater
½ stkslangeagurker

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Tørk av og skjær kyllingfilet i strimler. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4–5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.
    3. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. Gi sausen et godt oppkok.
    4. Titsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille.
    5. Skjær paprika, tomat og agurk i biter og bland med risen til en salat. Server til kyllingen.

Tips:

Naanbrød og raita passer perfekt til karrikylling.

Kommentarer