Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
2 dl ris
500 g kyllingfilet
1 ss TINE® Meierismør
Saus:
1 ss TINE® Meierismør
2 ss hvitløksfedd, , finhakket
1 ss karri
0.5 ts salt
0.5 ss tomatpuré
1 ts fersk ingefær, , finrevet
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
0.5 ts chili
0.5 dl vann
2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
Tilbehør:
1 dl frisk koriander, , hakket
1 stykk gul paprika
2 stykk tomat
0.5 stykk slangeagurk
Slik gjør du
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
2
Tørk av og skjær kyllingfilet i strimler. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4–5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.
3
Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. Gi sausen et godt oppkok.
4
Titsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille.
5
Skjær paprika, tomat og agurk i biter og bland med risen til en salat. Server til kyllingen.
Tips
Naanbrød og raita passer perfekt til karrikylling.
Lagre
Skriv ut
Del
Kylling curry
Enkel
30min
Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.