
Kylling curry
Enkel•30 min min
Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlris
-
500 gkyllingfileter
-
1 ss
Saus:
-
1 ss
-
2 sshvitløksfedd , finhakket
-
1 sskarri
-
½ tssalt
-
½ sstomatpuré
-
1 tsfersk ingefær , finrevet
-
1 tsgaram masala
-
1 tsgurkemeie
-
½ tschili
-
½ dlvann
-
2 dl
Tilbehør:
-
1 dlfrisk koriander , hakket
-
1 stkgul paprika
-
2 stktomater
-
½ stkslangeagurk
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
2
Tørk av og skjær kyllingfilet i strimler. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4–5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.
-
3
Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. Gi sausen et godt oppkok.
-
4
Titsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille.
-
5
Skjær paprika, tomat og agurk i biter og bland med risen til en salat. Server til kyllingen.