Skip to main content

Kylling curry

Enkel
30min

Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.

3.9
(423)
Next ImageKylling curry

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
ris
500 g
kyllingfilet

Saus:

2 ss
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
karri
0.5 ts
salt
0.5 ss
tomatpuré
1 ts
fersk ingefær, finrevet
1 ts
garam masala
1 ts
gurkemeie
0.5 ts
chili
0.5 dl
vann

Tilbehør:

1 dl
frisk koriander, hakket
1 stk
gul paprika
2 stk
tomat
0.5 stk
slangeagurk

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Tørk av og skjær kyllingfilet i strimler. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4–5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.

  3. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. Gi sausen et godt oppkok.

  4. Titsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille.

  5. Skjær paprika, tomat og agurk i biter og bland med risen til en salat. Server til kyllingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Naanbrød og raita passer perfekt til karrikylling.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter