Kylling curry

Kylling curry

28
  • Enkel
  • 30 min
Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.

Ingredienser

2 dl ris
500 g kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør

Saus:

1 ss TINE Meierismør
2 ss hvitløksfedd , finhakket
1 ss karri
½ ts salt
½ ss tomatpuré
1 ts fersk ingefær , finrevet
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
½ ts chili
½ dl vann
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Tilbehør:

1 dl frisk koriander , hakket
1 stk gul paprika
2 stk tomater
½ stk slangeagurk

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Tørk av og skjær kyllingfilet i strimler. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4–5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.
    3. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. Gi sausen et godt oppkok.
    4. Titsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille.
    5. Skjær paprika, tomat og agurk i biter og bland med risen til en salat. Server til kyllingen.
Tips!

Naanbrød og raita passer perfekt til karrikylling.

Kommentarer

  • Evelyn

    3 måneder siden
    Kan denne lages tidlig på dagen å varmes opp på kvelden eller bør den spises med en gang?
    Noen som vet hvor mye ingefær det blir om man bruker krydder istedet for fersk?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Du kan fint lage denne tidligere på dagen for å spise den senere. Da får krydderet tid til å sette seg og det vil smake enda mer :)

      Prøv deg frem med en halv ts ingefær først og smak til om du trenger mer. God matlaging!

       (0)


  • Sara

    12 måneder siden
    Kan jeg bruke malt ingefær istedenfor fersk?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Sara :) Du kan bytte ut fersk med malt ingefær, men mengden blir noe annet. Du finner måter for å regne det ut når du søker via Google. Lykke til!

       (0)


  • Indre

    3 år siden
    Veldig deilig! Men jeg laget 6 porsjoner, men vi spiste bare 4.

     (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Indre, Så hyggelig at maten ble god :) Litt rester er flott å fryse eller ha til lunsj dagen etterpå! God Fornøyelse.

       (5)


  • Anonym

    3 år siden
    Denne vil jeg prøve! Kan jeg bruke malt ingefær istedenfor fersk? I så fall, hvor mye?

     (29)


  • Caroline

    3 år siden
    Hvor mange porsjoner dekker denne oppskriften sånn ca? Skal ha 4 personer på middag i dag så er litt kjekt å vite :)

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Caroline, 4 porsjoner skal normalt holde til 4 personer, men siden dere er fem så ville jeg kanskje laget 6 porsjoner for å være sikker :)

       (0)


  • Tove

    3 år siden
    Stor lykke etter å ha servert denne sammen med våre beste venner en helt vanlig lørdagskveld. Anbefales på det varmeste. :D

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tove, Så utrolig hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

       (0)


  • Vega

    3 år siden
    Denne oppskriften fungerte ikke jeg skulle ha tre porsjoner og det var så vitt at sausen dekte 8 biter med kylling??

     (1)


  • Andreas

    3 år siden
    Synes curryen alltid ble litt sur i smaken. Løste problemet med å bruke 1 ss sukker. Karripulveret erstattet jeg med oregano og spisskummen. :)

     (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andreas, Takk for gode innspill til hvordan man kan variere denne retten enda mer :)

       (0)


  • Wenche

    4 år siden
    Synes den ble litt tykk , kan jeg spe på med enda mer vann? Eller anbefaler du noe annet :-)?

     (18)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Wenche, Dersom du vil ha kyllingcurry'en tynnere så kan du selvsagt bruke vann, selv om jeg ville anbefalt lettmelk, som tilfører litt mer smak ;)

       (0)


  • Marrin løwer

    4 år siden
    Veldig bra oppskrift. Har blitt en favoritt hos meg:) Bruker litt ekstra chilli og hvitløk da jeg er veldig glad i dette:)

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Marrin, Takk for hyggelig tilbakemelding og godt innspill til hvordan man kan krydre retten enda litt mer :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat