Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus

Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus

0
6
Enkel15 min
Tre spennende sauser til grillmat og på tapas- eller koldtbordet. Passer godt til både kjøtt og fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomatraita

  • 1 stk
    tomat
  • 1 ½ dl
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • ½ ts
    malt karve eller spisskummin
  • ½ ts
    salt

Avocadosaus

  • 3 stk
    middels store avokado
  • 1 stk
    lime (revet skall og saft av)
  • 2 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 3 dl
  • ½ ts
    salt

Pepperrotsaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk tomaten og bland sammen alle ingrediensene til raitaen. Den smaker spesielt godt til fiskeburgere og hamburgere, og selvfølgelig indiske retter.

  2. 2

    Del avocadoene og ta bort steinene. Ta ut fruktkjøttet med en skje. Bland avocado med limesaft og -skall, gjerne i foodprocessor. Tilsett hvitløk og yoghurt. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt. Avocadosausen smaker nydelig til chips eller grillet fisk.

  3. 3

    Bland yoghurt med sennep, revet pepperrot og salt. La sausen stå og trekke ca. 1 time før servering. Godt til alle lakseretter, gravet, marinert, grillet eller kokt.

Tips

Hvis du lar avcadosteinen ligge i sausen frem til servering, holder den bedre på den friske, innbydende grønnfargen.

Del denne oppskriften: