Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus

Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Tre spennende sauser til grillmat og på tapas- eller koldtbordet. Passer godt til både kjøtt og fisk.

Antall porsjoner

Ingredienser

Tomatraita

1 stk tomat
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
1 stk finhakket hvitløksfedd
½ ts malt karve eller spisskummin
½ ts salt

Avocadosaus

3 stk middels store avokado
1 stk lime (revet skall og saft av)
2 stk finhakket hvitløksfedd
3 dl TINE Yoghurt Naturell
½ ts salt

Pepperrotsaus

3 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ts fransk sennep (gjerne Dijon)
1 ss revet pepperrot
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Hakk tomaten og bland sammen alle ingrediensene til raitaen. Den smaker spesielt godt til fiskeburgere og hamburgere, og selvfølgelig indiske retter.
    2. Del avocadoene og ta bort steinene. Ta ut fruktkjøttet med en skje. Bland avocado med limesaft og -skall, gjerne i foodprocessor. Tilsett hvitløk og yoghurt. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt. Avocadosausen smaker nydelig til chips eller grillet fisk.
    3. Bland yoghurt med sennep, revet pepperrot og salt. La sausen stå og trekke ca. 1 time før servering. Godt til alle lakseretter, gravet, marinert, grillet eller kokt.
Tips!

Hvis du lar avcadosteinen ligge i sausen frem til servering, holder den bedre på den friske, innbydende grønnfargen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat