Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus
Enkel•15 min min
Tre spennende sauser til grillmat og på tapas- eller koldtbordet. Passer godt til både kjøtt og fisk.
Ingredienser
Antall porsjoner
Tomatraita
-
1 stktomat
-
1 ½ dl
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
½ tsmalt karve eller spisskummin
-
½ tssalt
Avocadosaus
-
3 stkmiddels store avokado
-
1 stklime (revet skall og saft av)
-
2 stkfinhakket hvitløksfedd
-
3 dl
-
½ tssalt
Pepperrotsaus
-
3 dl
-
1 tsfransk sennep (gjerne Dijon)
-
1 ssrevet pepperrot
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Hakk tomaten og bland sammen alle ingrediensene til raitaen. Den smaker spesielt godt til fiskeburgere og hamburgere, og selvfølgelig indiske retter.
-
2
Del avocadoene og ta bort steinene. Ta ut fruktkjøttet med en skje. Bland avocado med limesaft og -skall, gjerne i foodprocessor. Tilsett hvitløk og yoghurt. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt. Avocadosausen smaker nydelig til chips eller grillet fisk.
-
3
Bland yoghurt med sennep, revet pepperrot og salt. La sausen stå og trekke ca. 1 time før servering. Godt til alle lakseretter, gravet, marinert, grillet eller kokt.