Oppskrift på Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus
0

Tomatraita, Avocadosaus og Pepperrotsaus

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tre spennende sauser til grillmat og på tapas- eller koldtbordet. Passer godt til både kjøtt og fisk.

Antall porsjoner

Ingredienser

Tomatraita

1 stktomat
1 ½ dlTINE Yoghurt Naturell
1 stkfinhakket hvitløksfedd
½ tsmalt karve eller spisskummin
½ tssalt

Avocadosaus

3 stkmiddels store avokado
1 stklime (revet skall og saft av)
2 stkfinhakket hvitløksfedd
3 dlTINE Yoghurt Naturell
½ tssalt

Pepperrotsaus

3 dlTINE Yoghurt Naturell
1 tsfransk sennep (gjerne Dijon)
1 ssrevet pepperrot
½ tssalt

Slik gjør du det

    1. Hakk tomaten og bland sammen alle ingrediensene til raitaen. Den smaker spesielt godt til fiskeburgere og hamburgere, og selvfølgelig indiske retter.
    2. Del avocadoene og ta bort steinene. Ta ut fruktkjøttet med en skje. Bland avocado med limesaft og -skall, gjerne i foodprocessor. Tilsett hvitløk og yoghurt. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt. Avocadosausen smaker nydelig til chips eller grillet fisk.
    3. Bland yoghurt med sennep, revet pepperrot og salt. La sausen stå og trekke ca. 1 time før servering. Godt til alle lakseretter, gravet, marinert, grillet eller kokt.

Tips:

Hvis du lar avcadosteinen ligge i sausen frem til servering, holder den bedre på den friske, innbydende grønnfargen.

Kommentarer