Kylling tandoori
Middels•60 min40 min
Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gkyllingfileter
-
3 dl
-
1 ssfersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
-
3 sshvitløksfedd
-
1 ½ tsgaram masala
-
½ tskajennepepper
-
1 tsgurkemeie
-
1 tschilipulver
-
1 tssalt
-
3 dlris
-
4 stknanbrød
Slik gjør du det
-
1
Legg kyllingfilet i en skål.
-
2
Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.
-
3
Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.
-
4
Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.
-
5
Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.
-
6
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
7
Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.
-
8
Server kyllingen med naanbrød og ris.
Tips
Matyoghurt smaker også godt til denne retten.