Skip to main content

Kylling tandoori

Middels
1t

Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

4.1
(161)
Next ImageKylling tandoori

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
kyllingfilet
1 ss
fersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
3 ss
hvitløksfedd
1.5 ts
garam masala
0.5 ts
kajennepepper
1 ts
gurkemeie
1 ts
chilipulver
1 ts
salt
3 dl
ris
4 stk
nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Legg kyllingfilet i en skål.

  2. Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.

  3. Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.

  4. Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.

  5. Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.

  6. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  7. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.

  8. Server kyllingen med naanbrød og ris.

    Tips

    Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter