Kylling tandoori
Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.
Middels•1 t•4 personer
Ingredienser
- 600 g kyllingfilet
- 3 dl TINE® Yoghurt Naturell
- 1 ss fersk, revet ingefær, (ev. 1/2 ss malt)
- 3 ss hvitløksfedd
- 1.5 ts garam masala
- 0.5 ts kajennepepper
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ts salt
- 3 dl ris
- 4 stykk nanbrød
Slik gjør du
1
Legg kyllingfilet i en skål.
2
Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.
3
Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.
4
Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.
5
Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.
6
Kok ris etter anvisningen på pakken.
7
Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.
TipsOppskrift på hjemmelaget nanbrød finner du her.
8
Server kyllingen med naanbrød og ris.
TipsMatyoghurt smaker også godt til denne retten.
TipsLegg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.