Kylling tandoori

Kylling tandoori

Kommentarer 14
  • Middels
  • 60 min
  • 40 min
Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g kyllingfileter
3 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ss fersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
3 ss hvitløksfedd
1 ½ ts garam masala
½ ts kajennepepper
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1 ts salt
3 dl ris
4 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Legg kyllingfilet i en skål.
    2. Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.
    3. Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.
    5. Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.
    6. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    7. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.
    8. Server kyllingen med naanbrød og ris.
      Tips!

      Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Tips!

Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Camilla Langum

    2 år siden
    Hei Ble kjempe god kylling tandoori, bortsett fra at yoghurten skilte seg. Er det en måte å unngå dette på?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Camilla, Så bra det smakte! Til neste gang tørk av fuktighet på kyllingen før du har den i form å heller yoghurtblandingen over. Håper dette hjlper så det ikke skiller deg neste gang :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    3 år siden
    Hei, trenger man å bruke hvitløksfedd, eller går det an å gjøre et unntak og bruke hvitløkspulver?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Du kan selvsagt bruke hvitløkspulver dersom du ikke har hvitløksfedd tilgjengelig, men retten blir best med ekte hvitløk. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth

    3 år siden
    Stemmer det med 3 spiseskjeer hvitløksfedd? Eller skal det egentlig stå 3 stk hvitløksfedd? Ble plutselig veldig mange hvitløksfedd om man skulle ha 3 spiseskjeer.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elisabeth, Kylling tandoori skal ha endel hvitløk i seg, så oppskriften stemmer, MEN du kan selvsagt justere mengden ned, dersom du ønsker det. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Katrine Oen Austefjord

    7 år siden
    Kan man bruke tine mild og lett naturell yoghurt i steden for matyoghurt?

    Kommenter  (9)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Ja, det skal gå bra. Godt måltid og fortsatt god sommer!

      Kommenter  (2)


  • Trygve

    7 år siden
    Ville vel ventet med stekeovnen med 3 - 4 timers marinering - og spesielt natten over :-D

    Kommenter  (2)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Godt poeng! :D

      Kommenter  (0)

      • Lena

        10 måneder siden
        Blir det noe saus igjen slik du kan ha den å risen eller trekkes alt inn i kyllingen?

        Kommenter  (0)

        • synne

          3 måneder siden
          Hei! Er det lurt å ha basmatris til denne retten?

          Kommenter  (0)

          • Annicken , Kokk og kundekonsulent

            3 måneder siden
            Hei Synne,

            Du kan fint bruke basmati ris til denne retten :)

            Kommenter  (0)

        • Sindre , Kundekonsulent

          10 måneder siden
          Hei Lena! Det er ikke en gryte på samme måte som en del andre indiske oppskrifter, men det er ikke noe i veien for å bruke marinaden som er til overs når kyllingen er ferdig stekt. Vi anbefaler også å servere ved litt matyoghurt.



          Hvis du har lyst på en rett med mer saus finner du mange gode oppskrifter på matsans. Hva med den norske favoritten butter chicken? http://bit.ly/2Br5lHs

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat