Kylling tandoori

(73)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gkyllingfileter
3 dlTINE Yoghurt Naturell
1 ssfersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
3 sshvitløksfedd
1 ½ tsgaram masala
½ tskajennepepper
1 tsgurkemeie
1 tschilipulver
1 tssalt
3 dlris
4 stknanbrød
 Les kommentarer (10) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Legg kyllingfilet i en skål.
    2. Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.
    3. Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.
    5. Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.
    6. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    7. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.

      Tips:

    8. Server kyllingen med naanbrød og ris.

      Tips:

      Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Tips:

Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

Kommentarer

  Legg til kommentar