Håndkle og blad
Kylling tandoori
(7878)

Kylling tandoori

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gkyllingfileter
3 dlTINE Yoghurt Naturell
1 ssfersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
3 sshvitløksfedd
1 ½ tsgaram masala
½ tskajennepepper
1 tsgurkemeie
1 tschilipulver
1 tssalt
3 dlris
4 stknanbrød
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Legg kyllingfilet i en skål.
    2. Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.
    3. Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.
    5. Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.
    6. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    7. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.
      Blått hjerte
      Tips!
    8. Server kyllingen med naanbrød og ris.
      Blått hjerte
      Tips!

      Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Blått hjerte
Tips!

Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat