Kylling tandoori

Kylling tandoori

14
  • Middels
  • 60 min
  • 40 min
Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

Ingredienser

600 g kyllingfileter
3 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ss fersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
3 ss hvitløksfedd
1 ½ ts garam masala
½ ts kajennepepper
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1 ts salt
3 dl ris
4 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Legg kyllingfilet i en skål.
    2. Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.
    3. Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.
    5. Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.
    6. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    7. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.
    8. Server kyllingen med naanbrød og ris.
      Tips

      Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Tips

Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

Kommentarer

  • Camilla Langum

    3 år siden
    Hei Ble kjempe god kylling tandoori, bortsett fra at yoghurten skilte seg. Er det en måte å unngå dette på?

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Camilla, Så bra det smakte! Til neste gang tørk av fuktighet på kyllingen før du har den i form å heller yoghurtblandingen over. Håper dette hjlper så det ikke skiller deg neste gang :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat