Kylling tandoori

Kylling tandoori

14
91
Middels60 min
Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    kyllingfileter
  • 3 dl
  • 1 ss
    fersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
  • 3 ss
    hvitløksfedd
  • 1 ½ ts
    garam masala
  • ½ ts
    kajennepepper
  • 1 ts
    gurkemeie
  • 1 ts
    chilipulver
  • 1 ts
    salt
  • 3 dl
    ris
  • 4 stk
    nanbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg kyllingfilet i en skål.

  2. 2

    Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.

  3. 3

    Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.

  5. 5

    Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.

  6. 6

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

  7. 7

    Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.

    Tips

    Oppskrift på hjemmelaget nanbrød finner du her.

  8. 8

    Server kyllingen med naanbrød og ris.

    Tips

    Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Tips

Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

Del denne oppskriften: