Peshawari kylling karahi
Middels•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 sskorianderfrø
-
2 sshele bukkehornkløver frø
-
1 ssknuste tørket chiliflak
-
8 stkhvitløksfedd
-
½ tssalt
-
1 dlvann
-
3 ssklaret smør , eller olje
-
500 gkyllinglår
-
3 stktomater
-
2 cmfrisk ingefær
-
8 stkgrønn chili
Til servering
-
1 dlmyntechutney
-
4 stknanbrød
Slik gjør du det
-
1
Rist korianderfrø og bukkhornkløver i en varm tørr panne til det begynner å dufte aromatisk. Knus i en morter og sett til side.
Tips
Bukkehornkløver (kasuri methi eller fenugreek) smaker bittersøtt. Du får kjøpt hele eller malte frø på asiatiske supermarkeder eller noen helsekostbutikker. Bukkehornkløver kan gi kraftig reaksjon om du er allergisk mot peanøtter og/eller erter. Krydderet kan eventuelt erstattes med fennikelfrø (og litt lønnesirup).
-
2
Mos sammen chiliflak, hvitløk, salt og noen spiseskjeer vann, gjerne i en morter eller en liten blender. Varm klaret smør eller olje i en panne og fres blandingen i 1 minutt under omrøring.
Tips
-
3
Del kyllinglår i to i leddet og ha i pannen med resten av vannet. Grovhakk tomater og bland inn, sammen med finrevet ingefær. Legg på lokk og la alt småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
-
4
Finhakk grønn chili og rør inn i gryten sammen med det ristede krydderet. Sett på lokk og la trekke i 5 minutter. Server kyllinggryten med nanbrød og myntechutney.
Tips
Oppskrift på Myntechutney finner du her!