Peshawari kylling karahi
Denne kyllinggryten i grønn currysaus smaker akkurat slik du drømmer om. Peshawari chicken karahi gosht er en rask og enkel middag hele familien vil like. Peshawari er en by nord i Pakistan, et matsenter som er særlig kjent for retter av korn og kjøtt i smaksrike sauser.
Middels•35 min•4 personer
Ingredienser
- 2 ss korianderfrø
- 2 ss hele bukkehornkløver frø
- 1 ss knuste tørket chiliflak
- 8 stykk hvitløksfedd
- 0.5 ts salt
- 1 dl vann
- 3 ss klaret smør, , eller olje
- 500 g kyllinglår
- 3 stykk tomat
- 2 cm frisk ingefær
- 8 stykk grønn chili
Til servering
- 1 dl myntechutney
- 4 stykk nanbrød
Slik gjør du
1
Rist korianderfrø og bukkhornkløver i en varm tørr panne til det begynner å dufte aromatisk. Knus i en morter og sett til side.
TipsBukkehornkløver (kasuri methi eller fenugreek) smaker bittersøtt. Du får kjøpt hele eller malte frø på asiatiske supermarkeder eller noen helsekostbutikker. Bukkehornkløver kan gi kraftig reaksjon om du er allergisk mot peanøtter og/eller erter. Krydderet kan eventuelt erstattes med fennikelfrø (og litt lønnesirup).
2
Mos sammen chiliflak, hvitløk, salt og noen spiseskjeer vann, gjerne i en morter eller en liten blender. Varm klaret smør eller olje i en panne og fres blandingen i 1 minutt under omrøring.
TipsTrykk her for oppskrift på Klaret smør.
3
Del kyllinglår i to i leddet og ha i pannen med resten av vannet. Grovhakk tomater og bland inn, sammen med finrevet ingefær. Legg på lokk og la alt småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
4
Finhakk grønn chili og rør inn i gryten sammen med det ristede krydderet. Sett på lokk og la trekke i 5 minutter. Server kyllinggryten med nanbrød og myntechutney.
TipsOppskrift på Myntechutney finner du her!
TipsKarahi er en dyp jernpanne, som ligner en bratt wok. Den er godt egnet til å tilberede denne type mat. Du kan også bruke en stor støpejernsgryte eller en wok med tykk bunn.