Peshawari kylling karahi

(12)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Denne kyllinggryten i grønn currysaus smaker akkurat slik du drømmer om. Peshawari chicken karahi gosht er en rask og enkel middag hele familien vil like. Peshawari er en by nord i Pakistan, et matsenter som er særlig kjent for retter av korn og kjøtt i smaksrike sauser.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 sskorianderfrø
2 sshele bukkehornkløver frø
1 ssknuste tørket chiliflak
8 stkhvitløksfedd
½ tssalt
1 dlvann
3 ssklaret smør, eller olje
500 gkyllinglår
3 stktomater
2 centimeterfrisk ingefær
8 stkgrønn chili

Til servering

1 dlmyntechutney
4 stknanbrød
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Rist korianderfrø og bukkhornkløver i en varm tørr panne til det begynner å dufte aromatisk. Knus i en morter og sett til side.

   Tips:

   Bukkehornkløver (kasuri methi eller fenugreek) smaker bittersøtt. Du får kjøpt hele eller malte frø på asiatiske supermarkeder eller noen helsekostbutikker. Bukkehornkløver kan gi kraftig reaksjon om du er allergisk mot peanøtter og/eller erter. Krydderet kan eventuelt erstattes med fennikelfrø (og litt lønnesirup).

  2. Mos sammen chiliflak, hvitløk, salt og noen spiseskjeer vann, gjerne i en morter eller en liten blender. Varm klaret smør eller olje i en panne og fres blandingen i 1 minutt under omrøring.

   Tips:

   placeholder image
  3. Del kyllinglår i to i leddet og ha i pannen med resten av vannet. Grovhakk tomater og bland inn, sammen med finrevet ingefær. Legg på lokk og la alt småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
  4. Finhakk grønn chili og rør inn i gryten sammen med det ristede krydderet. Sett på lokk og la trekke i 5 minutter. Server kyllinggryten med nanbrød og myntechutney.

   Tips:

   placeholder image

Tips:

Karahi er en dyp jernpanne, som ligner en bratt wok. Den er godt egnet til å tilberede denne type mat. Du kan også bruke en stor støpejernsgryte eller en wok med tykk bunn.

Kommentarer

  Legg til kommentar