Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Peshawari kylling karahi

Middels
35min

Denne kyllinggryten i grønn currysaus smaker akkurat slik du drømmer om. Peshawari chicken karahi gosht er en rask og enkel middag hele familien vil like. Peshawari er en by nord i Pakistan, et matsenter som er særlig kjent for retter av korn og kjøtt i smaksrike sauser.

4.1
(39)
Next ImagePeshawari kylling karahi

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
korianderfrø
2 ss
hele bukkehornkløver frø
1 ss
knuste tørket chiliflak
8 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
1 dl
vann
3 ss
klaret smør, eller olje
500 g
kyllinglår
3 stk
tomat
2 cm
frisk ingefær
8 stk
grønn chili

Til servering

1 dl
myntechutney
4 stk
nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Rist korianderfrø og bukkhornkløver i en varm tørr panne til det begynner å dufte aromatisk. Knus i en morter og sett til side.

    Tips

    Bukkehornkløver (kasuri methi eller fenugreek) smaker bittersøtt. Du får kjøpt hele eller malte frø på asiatiske supermarkeder eller noen helsekostbutikker. Bukkehornkløver kan gi kraftig reaksjon om du er allergisk mot peanøtter og/eller erter. Krydderet kan eventuelt erstattes med fennikelfrø (og litt lønnesirup).

  2. Mos sammen chiliflak, hvitløk, salt og noen spiseskjeer vann, gjerne i en morter eller en liten blender. Varm klaret smør eller olje i en panne og fres blandingen i 1 minutt under omrøring.

    Klaret smør
  3. Del kyllinglår i to i leddet og ha i pannen med resten av vannet. Grovhakk tomater og bland inn, sammen med finrevet ingefær. Legg på lokk og la alt småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.

  4. Finhakk grønn chili og rør inn i gryten sammen med det ristede krydderet. Sett på lokk og la trekke i 5 minutter. Server kyllinggryten med nanbrød og myntechutney.

    Myntechutney

    Tips

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Karahi er en dyp jernpanne, som ligner en bratt wok. Den er godt egnet til å tilberede denne type mat. Du kan også bruke en stor støpejernsgryte eller en wok med tykk bunn.

Flere fristende oppskrifter