Myntechutney

Myntechutney

0
7
Enkel35 min
Mynte er perfekt til lam, men også andre kjøttyper og fiskeretter, og yoghurtbasen gir et fint brekk mot sterk mat. Skal du ha pakistansk, indisk eller annen lignende type middag er hjemmelaget myntechutney forfriskende tilbehør som gjør måltidet ekstra godt. Denne oppskriften gir ca. 4 dl chutney.

Ingredienser

Antall stykker

  • 2 dl
  • 2 dl
    mynteblader
  • 1 dl
    frisk koriander
  • 1 stk
    grønn chili
  • 1 stk
    vårløk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • ½ ts
    malt spisskummen
  • 1 ts
    garam masala

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør yoghurt, mynteblader, korianderblader, grønn chili, hakket vårløk, hvitløk, spisskummen og garam masala i en kjøkkenmaskin med knivblad eller med stavmikser til du har en jevn saus.

  2. 2

    La susen stå tildekket i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

Tips

Chutney betyr ”å slikke” så det sier seg selv at dette er tilbehør for slikkmunner. Oppbevar i kjøleskap, holder seg 3-4 dager.

Del denne oppskriften: