
Myntechutney
Mynte er perfekt til lam, men også andre kjøttyper og fiskeretter, og yoghurtbasen gir et fint brekk mot sterk mat. Skal du ha pakistansk, indisk eller annen lignende type middag er hjemmelaget myntechutney forfriskende tilbehør som gjør måltidet ekstra godt. Denne oppskriften gir ca. 4 dl chutney.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kjør yoghurt, mynteblader, korianderblader, grønn chili, hakket vårløk, hvitløk, spisskummen og garam masala i en kjøkkenmaskin med knivblad eller med stavmikser til du har en jevn saus.
- 2
La susen stå tildekket i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.
Tips
Chutney betyr ”å slikke” så det sier seg selv at dette er tilbehør for slikkmunner. Oppbevar i kjøleskap, holder seg 3-4 dager.