Dahi Malai Murgh

Dahi Malai Murgh

1
3
Enkel40 min
Kylling kokt i krydret yoghurtsaus bevarer kyllingens saftighet og tilsetter både friskhet og varme. For optimal Pakistansk middagsopplevelse må du ikke glemme nanbrød til å suge opp den gode sausen. Husk å sette av 5-6 timer om du skal lage yoghurtmassen selv.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 dl
    TINE Yoghurt Naturell 3% fett
  • 500 g
    kyllingfileter
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 2 ss
    klaret smør
  • 2 ½ dl
  • 2 ss
    tørket bukkehornkløver blader

Til servering

  • ½ stk
    rødløk
  • ½ stk
    agurk
  • 100 g
    grønn salat
  • 4 stk
    nanbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett et dørslag over en bolle og dekk det med et rent kjøkkenhåndkle eller tynt stoff. Ha i yoghurt, stram kledet rundt og la renne av seg i 5-6 timer til en fast yoghurtmasse.

  2. 2

    Del kylling i biter og mariner i yoghurtmassen med salt og pepper i 20 minutter.

  3. 3

    Varm klarnet smør i en stor stekepanne, ha i kyllingen og marinaden. Rør rundt, ha på lokk og la kyllingen koke til akkurat gjennomstekt, omtrent 10-15 minutter avhengig av størrelsen på bitene.

  4. 4

    Senk varmen og tilsett fløte og bukkehornkløver. Blandingen bør ikke koke etter at fløten er tilsatt.

    Tips

    Tørket bukkehornkløver-blader får du kjøpt i asiatiske supermarkeder eller helsekostbutikker. Du kan ev. bruke 2 ss friske selleriblader per ss tørkede bukkehornkløverblader. NB: Er du allergisk mot peanøtter, bør du unngå bukkehornkløver.

  5. 5

    Skjær rødløk i tynne båter, agurken i skiver og miks med grønn salat. Server kyllinggryten med salat og nanbrød.

Tips

Vil du spare tid kan du marinere kyllingen i fyldig yoghurt eller kefir.

Del denne oppskriften: