Skip to main content

Dahi Malai Murgh

Enkel
40min

Kylling kokt i krydret yoghurtsaus bevarer kyllingens saftighet og tilsetter både friskhet og varme. For optimal Pakistansk middagsopplevelse må du ikke glemme nanbrød til å suge opp den gode sausen. Husk å sette av 5-6 timer om du skal lage yoghurtmassen selv.

4.4
(5)
Next ImageDahi Malai Murgh

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
kyllingfilet
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
klaret smør
2 ss
tørket bukkehornkløver blad

Til servering

0.5 stk
rødløk
0.5 stk
agurk
100 g
grønn salat
4 stk
nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Sett et dørslag over en bolle og dekk det med et rent kjøkkenhåndkle eller tynt stoff. Ha i yoghurt, stram kledet rundt og la renne av seg i 5-6 timer til en fast yoghurtmasse.

  2. Del kylling i biter og mariner i yoghurtmassen med salt og pepper i 20 minutter.

  3. Varm klarnet smør i en stor stekepanne, ha i kyllingen og marinaden. Rør rundt, ha på lokk og la kyllingen koke til akkurat gjennomstekt, omtrent 10-15 minutter avhengig av størrelsen på bitene.

  4. Senk varmen og tilsett fløte og bukkehornkløver. Blandingen bør ikke koke etter at fløten er tilsatt.

    Tips

    Tørket bukkehornkløver-blader får du kjøpt i asiatiske supermarkeder eller helsekostbutikker. Du kan ev. bruke 2 ss friske selleriblader per ss tørkede bukkehornkløverblader. NB: Er du allergisk mot peanøtter, bør du unngå bukkehornkløver.

  5. Skjær rødløk i tynne båter, agurken i skiver og miks med grønn salat. Server kyllinggryten med salat og nanbrød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vil du spare tid kan du marinere kyllingen i fyldig yoghurt eller kefir.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter