
Dahi Malai Murgh
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 dl
-
500 gkyllingfileter
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
2 ssklaret smør
-
2 ½ dl
-
2 sstørket bukkehornkløver blader
Til servering
-
½ stkrødløk
-
½ stkagurk
-
100 ggrønn salat
-
4 stknanbrød
Slik gjør du det
-
1
Sett et dørslag over en bolle og dekk det med et rent kjøkkenhåndkle eller tynt stoff. Ha i yoghurt, stram kledet rundt og la renne av seg i 5-6 timer til en fast yoghurtmasse.
-
2
Del kylling i biter og mariner i yoghurtmassen med salt og pepper i 20 minutter.
-
3
Varm klarnet smør i en stor stekepanne, ha i kyllingen og marinaden. Rør rundt, ha på lokk og la kyllingen koke til akkurat gjennomstekt, omtrent 10-15 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
-
4
Senk varmen og tilsett fløte og bukkehornkløver. Blandingen bør ikke koke etter at fløten er tilsatt.
Tips
Tørket bukkehornkløver-blader får du kjøpt i asiatiske supermarkeder eller helsekostbutikker. Du kan ev. bruke 2 ss friske selleriblader per ss tørkede bukkehornkløverblader. NB: Er du allergisk mot peanøtter, bør du unngå bukkehornkløver.
-
5
Skjær rødløk i tynne båter, agurken i skiver og miks med grønn salat. Server kyllinggryten med salat og nanbrød.