Dahi Malai Murgh

Dahi Malai Murgh

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Kylling kokt i krydret yoghurtsaus bevarer kyllingens saftighet og tilsetter både friskhet og varme. For optimal Pakistansk middagsopplevelse må du ikke glemme nanbrød til å suge opp den gode sausen. Husk å sette av 5-6 timer om du skal lage yoghurtmassen selv.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 dl TINE Yoghurt Naturell
500 g kyllingfileter
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss klaret smør
2 ½ dl TINE Kremfløte
2 ss tørket bukkehornkløver blader

Til servering

½ stk rødløk
½ stk agurk
100 g grønn salat
4 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Sett et dørslag over en bolle og dekk det med et rent kjøkkenhåndkle eller tynt stoff. Ha i yoghurt, stram kledet rundt og la renne av seg i 5-6 timer til en fast yoghurtmasse.
    2. Del kylling i biter og mariner i yoghurtmassen med salt og pepper i 20 minutter.
    3. Varm klarnet smør i en stor stekepanne, ha i kyllingen og marinaden. Rør rundt, ha på lokk og la kyllingen koke til akkurat gjennomstekt, omtrent 10-15 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
    4. Senk varmen og tilsett fløte og bukkehornkløver. Blandingen bør ikke koke etter at fløten er tilsatt.
      Tips!

      Tørket bukkehornkløver-blader får du kjøpt i asiatiske supermarkeder eller helsekostbutikker. Du kan ev. bruke 2 ss friske selleriblader per ss tørkede bukkehornkløverblader. NB: Er du allergisk mot peanøtter, bør du unngå bukkehornkløver.

    5. Skjær rødløk i tynne båter, agurken i skiver og miks med grønn salat. Server kyllinggryten med salat og nanbrød.
Tips!

Vil du spare tid kan du marinere kyllingen i fyldig yoghurt eller kefir.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat