placeholder image
0

Dahi Malai Murgh

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling kokt i krydret yoghurtsaus bevarer kyllingens saftighet og tilsetter både friskhet og varme. For optimal Pakistansk middagsopplevelse må du ikke glemme nanbrød til å suge opp den gode sausen. Husk å sette av 5-6 timer om du skal lage yoghurtmassen selv.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 dlTINE Yoghurt Naturell
500 gkyllingfileter
1 tssalt
1 tspepper
2 ssklaret smør
2 ½ dlTINE Kremfløte
2 sstørket bukkehornkløver blader

Til servering

½ stkrødløk
½ stkagurker
100 ggrønn salat
4 stknanbrød

Slik gjør du det

    1. Sett et dørslag over en bolle og dekk det med et rent kjøkkenhåndkle eller tynt stoff. Ha i yoghurt, stram kledet rundt og la renne av seg i 5-6 timer til en fast yoghurtmasse.
    2. Del kylling i biter og mariner i yoghurtmassen med salt og pepper i 20 minutter.
    3. Varm klarnet smør i en stor stekepanne, ha i kyllingen og marinaden. Rør rundt, ha på lokk og la kyllingen koke til akkurat gjennomstekt, omtrent 10-15 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
    4. Senk varmen og tilsett fløte og bukkehornkløver. Blandingen bør ikke koke etter at fløten er tilsatt.

      Tips:

      Tørket bukkehornkløver-blader får du kjøpt i asiatiske supermarkeder eller helsekostbutikker. Du kan ev. bruke 2 ss friske selleriblader per ss tørkede bukkehornkløverblader. NB: Er du allergisk mot peanøtter, bør du unngå bukkehornkløver.

    5. Skjær rødløk i tynne båter, agurken i skiver og miks med grønn salat. Server kyllinggryten med salat og nanbrød.

Tips:

Vil du spare tid kan du marinere kyllingen i fyldig yoghurt eller kefir.

Kommentarer