Degi kylling korma
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkløk
-
3 ssklaret smør
-
2 ½ dl
-
1 kgkylling
-
3 stkhvitløksfedd
-
2 cmfrisk ingefær
-
1 ½ tschilipulver
-
¼ tspaprikapulver
-
1 ssmalt koriander
-
½ tssalt
-
6 stknellikspikre
-
5 stkgrønne kardemommefrø
-
¼ tsmalt muskat
-
1 tsgaram masala
-
4 stksorte kardemommefrø
-
4 stkpepperkorn
Til servering
-
2 dlfrisk koriander
-
2 dlmyntechutney
-
4 stknanbrød
Slik gjør du det
-
1
Skjær løk i skiver og stek i en stor, vid gryte med klarnet smør. Løft ut løken med en hullsleiv, og la smøret være igjen i pannen, det skal brukes videre. Bland den stekte løken med yoghurt og kjør blandingen glatt med stavmikser. Sett til side.
-
2
Del kylling i biter og stek i det varme smøret til brunt. Løft ut og legg til side
-
3
Mos hvitløk og ingefær til en pasta, enten i en morter eller med en liten kjøkkenmaskin med knivblad. Rør inn malt chili, malt paprika, malt koriander og salt. Spe med et par skjeer vann i for en mykere konsistens.
-
4
Ha krydderblandingen i gryten med smør (som nå er brunet etter steking av kyllingen) sammen med hel nellik og hele kardemommefrø. Fres under stadig omrøring til olje skiller seg ut og du har en tykk pasta.
-
5
Tilsett kylling, rør godt, sett på lokk og la småkoke i 10 minutter. Spe med litt vann om det koker tørt.
-
6
Rør inn yoghurt- og løkblandingen, malt muskat, garam masala, hele sorte kardemommefrø og hel pepper. Kok videre under lokk til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
Tips
Hvis du vil unngå hele krydder i den ferdige blandingen kan du bruke malte varianter i stedet. Bruk da gjerne litt mindre.
-
7
Server kyllingen med grovhakket koriander, nanbrød og myntechutney.