Skip to main content

Degi kylling korma

Enkel
45min

Korma er kjøtt som marineres og kokes i yoghurt på lav temperatur, slik at yoghurten ikke sprekker. Degi chicken korma er en tradisjonell oppskrift, med en smakfull krydderblanding, som er vanlig å servere til bryllup i Pakistan.

3.6
(23)
Next ImageDegi kylling korma

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
løk
3 ss
klaret smør
1 kg
kylling
3 stk
hvitløksfedd
2 cm
frisk ingefær
1.5 ts
chilipulver
0.25 ts
paprikapulver
1 ss
malt koriander
0.5 ts
salt
6 stk
nellikspiker
5 stk
grønn kardemommefrø
0.25 ts
malt muskat
1 ts
garam masala
4 stk
sort kardemommefrø
4 stk
pepperkorn

Til servering

2 dl
frisk koriander
2 dl
myntechutney
4 stk
nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Skjær løk i skiver og stek i en stor, vid gryte med klarnet smør. Løft ut løken med en hullsleiv, og la smøret være igjen i pannen, det skal brukes videre. Bland den stekte løken med yoghurt og kjør blandingen glatt med stavmikser. Sett til side.

  2. Del kylling i biter og stek i det varme smøret til brunt. Løft ut og legg til side

  3. Mos hvitløk og ingefær til en pasta, enten i en morter eller med en liten kjøkkenmaskin med knivblad. Rør inn malt chili, malt paprika, malt koriander og salt. Spe med et par skjeer vann i for en mykere konsistens.

  4. Ha krydderblandingen i gryten med smør (som nå er brunet etter steking av kyllingen) sammen med hel nellik og hele kardemommefrø. Fres under stadig omrøring til olje skiller seg ut og du har en tykk pasta.

  5. Tilsett kylling, rør godt, sett på lokk og la småkoke i 10 minutter. Spe med litt vann om det koker tørt.

  6. Rør inn yoghurt- og løkblandingen, malt muskat, garam masala, hele sorte kardemommefrø og hel pepper. Kok videre under lokk til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 minutter.

    Tips

    Hvis du vil unngå hele krydder i den ferdige blandingen kan du bruke malte varianter i stedet. Bruk da gjerne litt mindre.

  7. Server kyllingen med grovhakket koriander, nanbrød og myntechutney.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Den samme framgangsmåten kan brukes om du vil lage korma med andre typer kjøtt. Bytt ut kyllingfilet med f.eks. lammekjøtt, oksefilet eller vilt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter