Degi kylling korma

Degi kylling korma

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Korma er kjøtt som marineres og kokes i yoghurt på lav temperatur, slik at yoghurten ikke sprekker. Degi chicken korma er en tradisjonell oppskrift, med en smakfull krydderblanding, som er vanlig å servere til bryllup i Pakistan.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk løk
3 ss klaret smør
2 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
1 kg kylling
3 stk hvitløksfedd
2 centimeter frisk ingefær
1 ½ ts chilipulver
¼ ts paprikapulver
1 ss malt koriander
½ ts salt
6 stk nellikspikre
5 stk grønne kardemommefrø
¼ ts malt muskat
1 ts garam masala
4 stk sorte kardemommefrø
4 stk pepperkorn

Til servering

2 dl frisk koriander
2 dl myntechutney
4 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Skjær løk i skiver og stek i en stor, vid gryte med klarnet smør. Løft ut løken med en hullsleiv, og la smøret være igjen i pannen, det skal brukes videre. Bland den stekte løken med yoghurt og kjør blandingen glatt med stavmikser. Sett til side.
    2. Del kylling i biter og stek i det varme smøret til brunt. Løft ut og legg til side
    3. Mos hvitløk og ingefær til en pasta, enten i en morter eller med en liten kjøkkenmaskin med knivblad. Rør inn malt chili, malt paprika, malt koriander og salt. Spe med et par skjeer vann i for en mykere konsistens.
    4. Ha krydderblandingen i gryten med smør (som nå er brunet etter steking av kyllingen) sammen med hel nellik og hele kardemommefrø. Fres under stadig omrøring til olje skiller seg ut og du har en tykk pasta.
    5. Tilsett kylling, rør godt, sett på lokk og la småkoke i 10 minutter. Spe med litt vann om det koker tørt.
    6. Rør inn yoghurt- og løkblandingen, malt muskat, garam masala, hele sorte kardemommefrø og hel pepper. Kok videre under lokk til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
      Tips!

      Hvis du vil unngå hele krydder i den ferdige blandingen kan du bruke malte varianter i stedet. Bruk da gjerne litt mindre.

    7. Server kyllingen med grovhakket koriander, nanbrød og myntechutney.
Tips!

Den samme framgangsmåten kan brukes om du vil lage korma med andre typer kjøtt. Bytt ut kyllingfilet med f.eks. lammekjøtt, oksefilet eller vilt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat