Degi kylling korma

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Korma er kjøtt som marineres og kokes i yoghurt på lav temperatur, slik at yoghurten ikke sprekker. Degi chicken korma er en tradisjonell oppskrift, med en smakfull krydderblanding, som er vanlig å servere til bryllup i Pakistan.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk
3 ssklaret smør
2 ½ dlTINE Yoghurt Naturell
1 kgkylling
3 stkhvitløksfedd
2 centimeterfrisk ingefær
1 ½ tschilipulver
¼ tspaprikapulver
1 ssmalt koriander
½ tssalt
6 stknellikspikre
5 stkgrønne kardemommefrø
¼ tsmalt muskat
1 tsgaram masala
4 stksorte kardemommefrø
4 stkpepperkorn

Til servering

2 dlfrisk koriander
2 dlmyntechutney
4 stknanbrød
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Skjær løk i skiver og stek i en stor, vid gryte med klarnet smør. Løft ut løken med en hullsleiv, og la smøret være igjen i pannen, det skal brukes videre. Bland den stekte løken med yoghurt og kjør blandingen glatt med stavmikser. Sett til side.
    2. Del kylling i biter og stek i det varme smøret til brunt. Løft ut og legg til side
    3. Mos hvitløk og ingefær til en pasta, enten i en morter eller med en liten kjøkkenmaskin med knivblad. Rør inn malt chili, malt paprika, malt koriander og salt. Spe med et par skjeer vann i for en mykere konsistens.
    4. Ha krydderblandingen i gryten med smør (som nå er brunet etter steking av kyllingen) sammen med hel nellik og hele kardemommefrø. Fres under stadig omrøring til olje skiller seg ut og du har en tykk pasta.
    5. Tilsett kylling, rør godt, sett på lokk og la småkoke i 10 minutter. Spe med litt vann om det koker tørt.
    6. Rør inn yoghurt- og løkblandingen, malt muskat, garam masala, hele sorte kardemommefrø og hel pepper. Kok videre under lokk til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 minutter.

      Tips:

      Hvis du vil unngå hele krydder i den ferdige blandingen kan du bruke malte varianter i stedet. Bruk da gjerne litt mindre.

    7. Server kyllingen med grovhakket koriander, nanbrød og myntechutney.

Tips:

Den samme framgangsmåten kan brukes om du vil lage korma med andre typer kjøtt. Bytt ut kyllingfilet med f.eks. lammekjøtt, oksefilet eller vilt.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar