Indisk fiskegryte

Indisk fiskegryte

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 30 min
Med god hvit fisk, litt spennende krydder, fullkornsris og Crème Fraîche får du en eksotisk fiskemiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl fullkornsris
500 g torskefilet eller annen hvit fisk (f.eks sei)
½ stk purre
100 g cherrytomater
1 ss TINE Meierismør
1 pose Kerala curryblanding
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
2 ss hakket koriander
2 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
    2. Skjær fisk i porsjonsbiter. Rens purre og snitt den. Skjær tomat i to.
    3. Fres purre i ca. 1 minutt i smør. Tilsett curryblanding og rør inn Crème Fraîche. La blandingen koke opp, og kok i ca. 1 minutt. Spe eventuelt med litt vann hvis blandingen blir for tykk.
    4. Tilsett fisk og tomater og la det trekke i ca. 5 minutter, til fisken er gjennomtrukket. Strø hakket koriander over.
    5. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken. Servér fiskegryten med fullkornsris og naanbrød.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Linn

    2 år siden
    Hva brukes melet til?

    Kommenter  (4)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      2 år siden
      Hei Linn, Her er det en feil i oppskriften. Vi retter opp i dette med en gang. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette :-)

      Kommenter  (0)


  • Lisa

    3 år siden
    Skal man steke fisken før man tar den inn i blandingen?

    Kommenter  (12)


  • Anne Michele Engel

    3 år siden
    Hvor får man tak i Kerala curryblanding? Har vært innom de fleste dagligvarebutikker i tillegg til innvandringsbutikker men ingen kjente til denne blandingen.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne, Jeg skulle tro at du finner denne krydderblandingen i de fleste fullsortimentsbutikker som Meny, Mega eller Bunnpris Gourmet. De vedlagt link: http://www.santamariaworld.com/no/foodservice/produkter/indisk-mat/#!/kerala-curry-spice-mix/

      Kommenter  (1)

      • Linn

        2 år siden
        Ikke på Meny, Obs eller Rema i Stavanger i alle fall.

        Kommenter  (0)


  • olga

    5 år siden
    det var veldig godt. til og med mannen min som ikke er glad i fisk sa at det var veldig godt for å være fisk he he

    Kommenter  (3)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Olga! Takk for den hyggelige tilbakemeldingen. Kanskje andre som også har "fiskeskeptikere" i hus, kan la seg overbevise til å prøve retten. Ha en god helg!

      Kommenter  (0)


  • Marita

    7 år siden
    Denne retten er kjempe nydelig!!!!Spennende forandring ift å servere fisk til middag:)

    Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat