Nanbrød med yoghurt
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

Porsjoner
6
Slik gjør du
- 1Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter. Tips Denne oppskriften gir 6 store eller 8 mindre nanbrød. Velg størrelse etter hva du selv liker.
- 2Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted. 
- 3Sett stekeovnen på 275 °C. Tips Nanbrødene kan også stekes i tørr panne, på høy varme i 40-50 sekunder på hver side.
- 4Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse. Tips For å unngå at nanbrødene tørre kan du kjevle ut nanbrødene med litt nøyral olje fremfor mel.
- 5Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks. Tips Vil du ha mer smak på nanbrødene? Pensle de ferdige brødene med smeltet smør og hakkede urter.
Tips




