
Nanbrød med yoghurt
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

Ingredienser
Antall porsjoner
6
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
Tips
Denne oppskriften gir 6 store eller 8 mindre nanbrød. Velg størrelse etter hva du selv liker. - 2
Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
- 3
Sett stekeovnen på 275 °C.
Tips
Nanbrødene kan også stekes i tørr panne, på høy varme i 40-50 sekunder på hver side. - 4
Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
Tips
For å unngå at nanbrødene tørre kan du kjevle ut nanbrødene med litt nøyral olje fremfor mel. - 5
Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.
Tips
Vil du ha mer smak på nanbrødene? Pensle de ferdige brødene med smeltet smør og hakkede urter.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

