Hot kyllinggryte

Hot kyllinggryte

Kommentarer 50
  • Enkel
  • 25 min
Denne oppskriften på en hot og smaksrik kyllinggryte har en spennende miks av krydder. Perfekt til både hverdags og helg.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ½ dl ukokt ris
2 ts TINE Meierismør
4 stk kyllingfileter
3 stk gulrøtter
1 ts salt
2 stk hvitløksfedd
½ ss tomatpuré
1 ts malt ingefær
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 ts chili
½ dl vann
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss frisk koriander eller bladpersille

Slik gjør du det

    1. Kok ris som anvist på pakken.
    2. Skjær kyllingfilet i strimler. Smelt smør i en stor gryte og brun kjøttet sammen med raspet gulrot. Smak godt til med salt.
    3. Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, malt ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. La det småkoke i ca. 5 min.
    4. Dryss over hakket koriander eller persille ved servering.
Tips!

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche, som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Else

    2 måneder siden
    Tilbehør?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Her er det bare fantasien som stopper, Else :) Hva med å ha ris, nan og en deilig salat til? Lykke til :)

      Kommenter  (0)

      • Else

        2 måneder siden
        Var litt lite væske, er det OK?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 måneder siden
          Hei igjen,

          Det er ikke mye væske i denne retten da det skal bli en tykkere gryte, men det skal være nok :)

          Kommenter  (0)

      • Else

        2 måneder siden
        Takk, godt forslag

        Kommenter  (0)


  • Maria

    3 måneder siden
    Servert denne til venner og alle snakker fortsatt om den middagskvelden hos meg???

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Så hyggelig å høre, Maria!

      Den er fantastisk og så skjønner vennene dine godt ;)

      Kommenter  (0)

    • Turid Tveit

      3 måneder siden
      Er det hot kyllinggryte som kommenteres her?

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        3 måneder siden
        Det er det, Turid :)

        Kommenter  (0)


  • Alexander

    5 måneder siden
    Detta var sjuuuuuuuuukt godt. Anbefales på d sterkeste.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      SÅ hyggelig at den falt i smak, Alexander :)

      God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Cathinka

    1 år siden
    Må bare si at dette er det beste jeg vet!??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så hyggelig å høre at dette er det beste du vet, Cathinka :) Takk for hyggelig tilbakemelding og fortsett å lage god mat!

      Kommenter  (0)


  • Kari h

    2 år siden
    Nydelig! Tilsatte litt lime , da ble den perfekt !

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kari, Takk for hyggelig tilbakemelding og at du deler ditt tips med oss :) God matlaging videre!

      Kommenter  (11)

      • Ingunn

        1 år siden
        Ahh, det var en supert tips, Kari:) Det skal jeg få prøvde ut også!

        Kommenter  (4)


  • Kirsten Oeding

    2 år siden
    Er det tørket ingefær man skal bruke, ikke fersk?

    Kommenter  (1)


  • Ingrid

    2 år siden
    Pappa elsker det

    Kommenter  (7)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så hyggelig å høre at pappaen din er så glad i hot kylinggryte, Ingrid :)

      Kommenter  (0)


  • Espen

    2 år siden
    Denne var rett og slett helt nydelig!

    Kommenter  (8)


  • Cecilie hermanstad

    2 år siden
    Hei, et lite tips om du ønsker en saftigere kylling. Ikke stek den men hiv bitene rå i gryta å la trekke i en god stund. Så god å saftig kyllingen blir. Jeg bruker da gjærne mer vann, om den blir får våt som en suppe jevn den bare ut;-)

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Cecilie, Grunnen til at vi steker kyllingen før den tilsettes i gryten er fordi det setter ekstra smak på den. Du kan fint gjøre som du beskriver men jeg vil understreke at det da er viktig at gryten koker i noen minutter, for å være helt sikker på at skumle bakterier er bort. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (7)


  • Ida

    2 år siden
    Hvor får man kjøpt garam masala?

    Kommenter  (46)

    • Johan

      2 år siden
      Fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.

      Kommenter  (3)

      • Bjørn

        8 måneder siden
        ja og de smaker ikke bra.

        Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Ida,

      du får kjøpt det i de fleste store dagligvare butikker og i frukt og grønnsaks butikker :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat