Hot kyllinggryte

Hot kyllinggryte

56
  • Enkel
  • 25 min
Denne oppskriften på en hot og smaksrik kyllinggryte har en spennende miks av krydder. Perfekt til både hverdags og helg.

Ingredienser

2 ½ dl ukokt ris
2 ts TINE Meierismør
4 stk kyllingfileter
3 stk gulrøtter
1 ts salt
2 stk hvitløksfedd
½ ss tomatpuré
1 ts malt ingefær
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 ts chili
½ dl vann
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss frisk koriander eller bladpersille

Slik gjør du det

    1. Kok ris som anvist på pakken.
    2. Skjær kyllingfilet i strimler. Smelt smør i en stor gryte og brun kjøttet sammen med raspet gulrot. Smak godt til med salt.
    3. Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, malt ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. La det småkoke i ca. 5 min.
    4. Dryss over hakket koriander eller persille ved servering.
Tips!

I denne oppskriften bruker vi Lett Crème Fraîche, som gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Alle typer crème fraîche passer godt i sauser, supper og gryteretter.

Kommentarer

  • Thao

    1 måneder siden
    Jeg digger denne retten! Har litt mer vann i da, sausen er så god. Supplerer da med litt mer krydder. Byttet ut creme fraiche med ifraiche fra oatly. Funker greit.

     (1)


  • Venke

    3 måneder siden
    Denne ble jeg meget skuffet over. Fulgte oppskriften og det ble ekstremt tørt, smakte så å si ingenting, tilsatte ekstra med krydder og litt mer vann i et lite håp om å få mer smak men nei. Så ordet hot syns jeg ikke passer her.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      SÅ leit at gryten ikke falt i smak, Venke :/ Hva med å prøve ut denne: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/gronnsaker-og-poteter/dahl ? Kanskje den faller bedre i smak :)

       (0)

    • Eva

      2 måneder siden
      Helt enig, veldig tørr og kjedelig.Men med et lite grep blir den mye bedre. Legg til kyllingfond eventuelt buljong og hell på mere vann. Da ble i hvert fall min knallgod.

       (0)


  • Robert

    3 måneder siden
    Fantastisk godt. Hva ville dere anbefalt før å gjøre den mere spicy. Føler ikke mere chilli gjorde susen.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Kanskje prøve en annen Chili type neste gang, Robert?

      Det er forskjellig styrke på chilien og dette resulterer i hvor sterk maten blir :)

      Lykke til og håper du får den så sterk du ønsker!

       (0)


  • Else

    8 måneder siden
    Tilbehør?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Her er det bare fantasien som stopper, Else :) Hva med å ha ris, nan og en deilig salat til? Lykke til :)

       (0)

      • Else

        8 måneder siden
        Var litt lite væske, er det OK?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          8 måneder siden
          Hei igjen,

          Det er ikke mye væske i denne retten da det skal bli en tykkere gryte, men det skal være nok :)

           (0)

      • Else

        8 måneder siden
        Takk, godt forslag

         (0)


  • Maria

    9 måneder siden
    Servert denne til venner og alle snakker fortsatt om den middagskvelden hos meg???

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Så hyggelig å høre, Maria!

      Den er fantastisk og så skjønner vennene dine godt ;)

       (0)

    • Turid Tveit

      9 måneder siden
      Er det hot kyllinggryte som kommenteres her?

       (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        9 måneder siden
        Det er det, Turid :)

         (0)


  • Alexander

    11 måneder siden
    Detta var sjuuuuuuuuukt godt. Anbefales på d sterkeste.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      SÅ hyggelig at den falt i smak, Alexander :)

      God matlaging videre!

       (0)


  • Cathinka

    2 år siden
    Må bare si at dette er det beste jeg vet!??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så hyggelig å høre at dette er det beste du vet, Cathinka :) Takk for hyggelig tilbakemelding og fortsett å lage god mat!

       (0)


  • Kari h

    2 år siden
    Nydelig! Tilsatte litt lime , da ble den perfekt !

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kari, Takk for hyggelig tilbakemelding og at du deler ditt tips med oss :) God matlaging videre!

       (11)

      • Ingunn

        2 år siden
        Ahh, det var en supert tips, Kari:) Det skal jeg få prøvde ut også!

         (4)


  • Kirsten Oeding

    3 år siden
    Er det tørket ingefær man skal bruke, ikke fersk?

     (5)


  • Ingrid

    3 år siden
    Pappa elsker det

     (7)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Så hyggelig å høre at pappaen din er så glad i hot kylinggryte, Ingrid :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat