Asiatisk red currygryte med kylling

Asiatisk red currygryte med kylling

2
14
Enkel30 min
One pot er veldig enkelt og kjempegodt. Denne er fylt med asiatiske smaker og kan lages så sterk du vil. Topp med grønnsaker og peanøtter, så får du en spennende gryte med litt krønsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ss
    TINE® Meierismør eller olje
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 70 g
    frisk ingefær
  • 1 stk
    rød chili
  • 3 ss
    rød currypaste
  • 2 stk
    sitrongress
  • 3 dl
    kokosmelk
  • 300 g
  • 2 dl
    vann
  • 1 ss
    honning
  • 1 stk
    lime (saften)
  • ½ ts
    salt
  • 600 g
    kyllingfileter
  • 200 g
    eggnudler
  • 3 stilker
    vårløk
  • ⅓ stk
    brokkoli
  • 1 dl
    peanøtter
  • ¼ potte
    frisk koriander

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm smør eller olje i en stor gryte. Finhakk hvitløk, ingefær og chili, og ha det i gryta sammen med red currypaste.

  2. 2

    Knus sitrongresset med baksiden av kniven og ha det i gryta. Du kan eventuelt finhakke den hvis du liker litt krønsj. Surr til mykt i ca. 5 min.

  3. 3

    Ha i kokosmelk, crème fraîche og vann. Kok opp og senk deretter varmen før du har i litt honning og limesaft. Smak til med salt.

  4. 4

    Skjær kylling i strimer og legg det oppi gryta. La det trekke i 10 minutter. Ha i nudler og kok ytterligere i 5 minutter.

    Tips

    Spe eventuelt på med litt mer vann. Nudlene suger til seg væske så se an hvor tykk konsistens du ønsker.

  5. 5

    Server med finstrimlet vårløk, raspet brokkoli, grovhakkede peanøtter og fersk koriander.

Del denne oppskriften: