
Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus
Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.
Tips
Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.
- 2
Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.
- 3
Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
- 4
Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.
Tips
Bruk de grønnsakene du selv ønsker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash kan brukes. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


