Skip to main content

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

Enkel
30min

Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.

3.9
(2540)
Next ImageOvnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
kyllingfilet
1 stk
brokkoli i små buketter
1 stk
rød paprika i strimler
1 stk
rødløk i tynne båter
3 dl
TINE® Kremfløte eller TINE® Matfløte
0.5 dl
soyasaus
1 dl
søt chilisaus
3 dl
ris ukokt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.

    Tips

    Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.

  2. Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.

  3. Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.

  4. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk de grønnsakene du selv ønsker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash kan brukes. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter