Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Ovnsbakt kylling i form

Enkel
1t 20min

Med kylling, grønnsaker og salatost i én og samme form, er det bare å glede seg til middag!

4.5
(11)
Next ImageOvnsbakt kylling i form

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing

1 ss
timian, finhakket
1 ss
persille, finhakket
1 fedd
hvitløk, finhakket
0.2 ts
salt
0.2 ts
pepper
0.5 stk
sitron

Kyllingform

600 g
kyllinglårfilet
250 g
småpoteter
50 g
rød paprika
1 stk
stor rødløk
2 fedd
hvitløk
150 g
cherrytomat
1 stk
sitron
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
timian, finhakket
1 ss
hakket bladpersille

Fremgangsmåte

Dressing

  1. Bland sammen petite fraîche, timian, persille, hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og sitronskall. La dressingen stå i kjøleskap en stund, helst noen timer, slik at smakene får satt seg.

  2. Stek kyllingfiletene i olje til de blir gyllenbrune.

  3. Sett på stekeovnen på 160 °C.

  4. Kutt alle grønnsakene i grove biter. Bland med salatost og ha på salt og pepper.

  5. Del sitronen i to. Ha kylling, grønnsaker, sitron og salatost i en form. Bak i ovn på 160 °C i ca. 45 minutter, eller til potetene er møre.

  6. Topp med friske urter og server med dressing.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Den friske og gode dressingen med TINE® Petite Fraîche 5% fett bør stå noen timer i kjøleskap før den skal brukes. På den måten kommer smakene ekstra godt frem. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter