Ovnsbakt kylling i form
Med kylling, grønnsaker og salatost i én og samme form, er det bare å glede seg til middag!
Enkel•1 t 20 min•4 personer
Ingredienser
Dressing
- 300 g TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ss timian, , finhakket
- 1 ss persille, , finhakket
- 1 fedd hvitløk, , finhakket
- 0.2 ts salt
- 0.2 ts pepper
- 0.5 stykk sitron
Kyllingform
- 600 g kyllinglårfilet
- 250 g småpoteter
- 50 g rød paprika
- 1 stykk stor rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 150 g cherrytomat
- 1 stykk sitron
- 100 g TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss timian, , finhakket
- 1 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
Dressing
1
Bland sammen crème fraîche, timian, persille, hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og sitronskall. La dressingen stå i kjøleskap en stund, helst noen timer, slik at smakene får satt seg.
2
Stek kyllingfiletene i olje til de blir gyllenbrune.
3
Sett på stekeovnen på 160 °C.
4
Kutt alle grønnsakene i grove biter. Bland med salatost og ha på salt og pepper.
5
Del sitronen i to. Ha kylling, grønnsaker, sitron og salatost i en form. Bak i ovn på 160 °C i ca. 45 minutter, eller til potetene er møre.
6
Topp med friske urter og server med dressing.
TipsDen friske og gode dressingen med crème fraîche bør stå noen timer i kjøleskap før den skal brukes. På den måten kommer smakene ekstra godt frem.