Ovnsbakt kylling i form

Ovnsbakt kylling i form

0
0
Enkel80 min
Med kylling, grønnsaker og salatost i én og samme form, er det bare å glede seg til middag! 

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing

  • 300 g
  • 1 ss
    timian , finhakket
  • 1 ss
    persille , finhakket
  • 1 fedd
    hvitløk , finhakket
  • ⅕ ts
    salt
  • ⅕ ts
    pepper
  • ½ stk
    sitron

Kyllingform

  • 600 g
    kyllinglårfilet
  • 250 g
    småpoteter
  • 50 g
    rød paprika
  • 1 stk
    stor rødløk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 150 g
    cherrytomater
  • 1 stk
    sitron
  • 100 g
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    timian , finhakket
  • 1 ss
    hakket bladpersille

Slik gjør du det

Dressing

  1. 1

    Bland sammen petite fraîche, timian, persille, hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og sitronskall. La dressingen stå i kjøleskap en stund, helst noen timer, slik at smakene får satt seg.

  2. 2

    Stek kyllingfiletene i olje til de blir gyllenbrune.

  3. 3

    Sett på stekeovnen på 160 °C.

  4. 4

    Kutt alle grønnsakene i grove biter. Bland med salatost og ha på salt og pepper.

  5. 5

    Del sitronen i to. Ha kylling, grønnsaker, sitron og salatost i en form. Bak i ovn på 160 °C i ca. 45 minutter, eller til potetene er møre.

  6. 6

    Topp med friske urter og server med dressing.

Tips

Den friske og gode dressingen med TINE® Petite Fraîche 5% fett bør stå noen timer i kjøleskap før den skal brukes. På den måten kommer smakene ekstra godt frem. 

Del denne oppskriften: