Ovnsbakt kylling i form
Enkel•80 min min
Med kylling, grønnsaker og salatost i én og samme form, er det bare å glede seg til middag!
Ingredienser
Antall porsjoner
Dressing
-
300 g
-
1 sstimian , finhakket
-
1 sspersille , finhakket
-
1 feddhvitløk , finhakket
-
⅕ tssalt
-
⅕ tspepper
-
½ stksitron
Kyllingform
-
600 gkyllinglårfilet
-
250 gsmåpoteter
-
50 grød paprika
-
1 stkstor rødløk
-
2 feddhvitløk
-
150 gcherrytomater
-
1 stksitron
-
100 g
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 sstimian , finhakket
-
1 sshakket bladpersille
Slik gjør du det
Dressing
-
1
Bland sammen petite fraîche, timian, persille, hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og sitronskall. La dressingen stå i kjøleskap en stund, helst noen timer, slik at smakene får satt seg.
-
2
Stek kyllingfiletene i olje til de blir gyllenbrune.
-
3
Sett på stekeovnen på 160 °C.
-
4
Kutt alle grønnsakene i grove biter. Bland med salatost og ha på salt og pepper.
-
5
Del sitronen i to. Ha kylling, grønnsaker, sitron og salatost i en form. Bak i ovn på 160 °C i ca. 45 minutter, eller til potetene er møre.
-
6
Topp med friske urter og server med dressing.