Skip to main content

Butter chicken på 20 minutter

Enkel
20min

Butter chicken, også kjent som murgh makhani, er en populær indisk rett med saftige kyllingbiter i en smakfull smørsaus.

4.1
(380)
Next ImageButter chicken på 20 minutter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
rødløk
650 g
kyllingfilet
2 ss
malt gurkemeie
2 ts
malt spisskummen
1 ss
garam masala
1 ss
malt koriander
0.5 ts
tørket chiliflak
0.5 ts
sort pepper
1 ts
salt
1 ss
frisk ingefær, finrevet
1 ss
hvitløk finrevet
2 ss
sitronsaft
2 ss
matolje
400 g
hermetiske tomater finhakkede
1 ss
honning
65 g
spinat

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp løken i tynne båter og kyllingen i biter på ca. 3x3 cm og ha over i en bolle.

  2. Bland sammen gurkemeie, spisskummen, garam masala, malt koriander, chiliflak, pepper, salt, ingefær, hvitløk, sitron og olje og ha det over i bollen sammen med løk og kylling. Bland godt.

  3. Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Stek kyllingen til den har fått en fin og gyllen farge.

  4. Ha i tomater, Crème Fraîche og honnig. Rør rundt til du har fått en jevn saus.

  5. La det putre et par minutter og rør inn smør og spinat.

  6. Server gjerne med kokt ris, salat eller naanbrød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For en mer autentisk smak tilsett 2 ts bukkehornkløverfrø til kyllingmarinaden og 3 ss tørket bukkehornkløverblader i sausen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter