
Sprø, ovnsbakt chili-kylling
Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Perfekt kosemat!
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Del kyllingfilet i 2-3 biter.
- 2
Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.
- 3
Sett ovnen på 220 °C.
- 4
Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.
- 5
Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.
Tips
Ønsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.
- 6
Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.
Tips
Server gjerne litt frisk salat og kimchi til for et fullverdig måltid.