Skip to main content

Sprø, ovnsbakt chili-kylling

Enkel
1t

Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Perfekt kosemat!

4.0
(155)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
kyllingfilet
1.5 dl
chilisaus
4 dl
griljermel, panko eller brødkrumme
1 dl
hvetemel
0.25 ts
pepper
1 ts
paprikapulver
2 ss
solsikkeolje

Rømmedipp

2 stk
vårløk
2 ss
Sweet Chili saus

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfilet i 2-3 biter.

  2. Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.

  3. Sett ovnen på 220 °C.

  4. Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.

  5. Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.

    Tips

    Ønsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.

  6. Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne litt frisk salat og kimchi til for et fullverdig måltid.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter