Sprø, ovnsbakt chili-kylling
Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Perfekt kosemat!
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk kyllingfilet
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1.5 dl chilisaus
- 4 dl griljermel, , panko eller brødkrumme
- 1 dl hvetemel
- 0.25 ts pepper
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss solsikkeolje
Rømmedipp
- 2 stykk vårløk
- 3 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 2 ss Sweet Chili saus
Slik gjør du
1
Del kyllingfilet i 2-3 biter.
2
Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.
3
4
Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.
5
Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.
TipsØnsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.
6
Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.
TipsServer gjerne litt frisk salat og kimchi til for et fullverdig måltid.