Skip to main content

Søt chilisaus

Enkel
30min

Her er oppskrift på hjemmelaget sweet chili som er enkel å lage. Sweet and spicy chilisaus passer til å glasere kylling når du skal grille, til fisk, eller som alternativ til ketchup. Du kan også bruke den som dipp. Denne oppskriften gir ca. 7 dl saus.

4.1
(63)
Next ImageSøt chilisaus

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 stk
rød chili
1 ts
salt
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
olje
3 dl
ananasjuice
0.5 dl
eddik
3 dl
sukker
4 ss
tørket chiliflak
2 ss
maizena
4 ss
kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Finhakk chili og mos i en morter med salt og hvitløk til en grov masse. Fres raskt i en panne med olje under omrøring, ca. 30 sekunder.

  2. Ha i ananasjuice, eddik og sukker og kok opp. Rør inn chiliflak og la småkoke i ca. 10 minutter. Pass på at det ikke koker for lenge, da får du knekk heller enn saus.

  3. Rør ut Maizena i kaldt vann og spe sausen med blandingen under konstant omrøring. Kok videre til sausen er tykk.

  4. Ha sausen over på tette glass og avkjøl. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.

    Tips

    Rør ut søt chilisaus med rømme og server til salte søtpotet-fries eller vanlig pommes frites.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker sausen. Vanlig rød chili er mild, mellom på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.

Flere fristende oppskrifter