
Sriracha
Enkel•35 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
800 grød chili
-
3 stkthai chili (bird’s eye chili)
-
2 sssukker
-
1 ssbrunt sukker
-
1 sssalt
-
3 stkhvitløksfedd
-
1 dleddik
-
1 ssfiskesaus
-
1 dlvann
Slik gjør du det
-
1
Kutt stilkene av chilien og ha i en gryte sammen med sukker, salt, moste hvitløkfedd, eddik, fiskesaus og vann. Kok opp på høy varme under omrøring, sett ned varmen og kok i 5 minutter. Avkjøl til romtemperatur.
Tips
Dropp thai chili, eller velg en chili-type som ligger lavere på scoville-skalaen, hvis du ikke ønsker sausen så sterk.
-
2
Ha blandingen i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en jevn saus, ca. 5 minutter. Spe med mer vann om nødvendig.
-
3
Press sausen gjennom et dørslag ved å bruke en slikkepott og presse gjennom så mye av sausen som mulig. Synes du sausen er for tykk, kan du røre inn litt ekstra vann. Smak til med salt, sukker eller eddik for en god balanse.
-
4
Hell sausen på tette flasker eller glass og oppbevar i kjøleskapet. Sausen er holdbar i opptil 1 måned.