Jalapenosaus med avokado
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
1 stkhabanero chili
-
1 dlsyltet jalapeno
-
2 dlvann
-
3 stkavokado
-
½ stklime
-
1 stkhvitløksfedd
-
6 ssolivenolje
Slik gjør du det
-
1
Fjern stilk på habanero chili og kok med syltet jalapeno i en gryte med vann i ca. 10 minutter.
Tips
Dopp habanero chilien, eller bytt med en mindre sterk chili-type, dersom du ikke ønsker den så sterk. Alternativt kan sausen blandes med rømme for en mildere vri. Perfekt som dipp!
-
2
Bruk en hullsleiv og løft den kokte chilien over i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Spar på kokevannet.
-
3
Del avokado i to, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Ha i blenderen med saft fra lime, hvitløkfedd, olivenolje og 1 dl av kokevannet.
-
4
Kjør til en fløyelsmyk saus, ca. 3 minutter. Ha sausen over på en spruteflaske eller et glass og oppbevar i kjøleskap. Denne sausen er ferskvare på grunn av avokadoen og holder seg maks 3 dager, så frys ned restene om du ikke bruker alt.