Jalapenosaus med avokado

Jalapenosaus med avokado

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Avokado og jalapeños skaper en kremaktig saus som balanserer heten i chilien. Denne chilisausen er majones-aktig og perfekt til taco, sandwicher og wraps, som dipp til nachos, potetgull eller grønnsaker, eller til en litt frekk pasta. Denne oppskriften gir ca. 5 dl saus.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk habanero chili
1 dl syltet jalapeno
2 dl vann
3 stk avokado
½ stk lime
1 stk hvitløksfedd
6 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Fjern stilk på habanero chili og kok med syltet jalapeno i en gryte med vann i ca. 10 minutter.
      Tips!

      Dopp habanero chilien, eller bytt med en mindre sterk chili-type, dersom du ikke ønsker den så sterk. Alternativt kan sausen blandes med rømme for en mildere vri. Perfekt som dipp!

    2. Bruk en hullsleiv og løft den kokte chilien over i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad. Spar på kokevannet.
    3. Del avokado i to, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Ha i blenderen med saft fra lime, hvitløkfedd, olivenolje og 1 dl av kokevannet.
    4. Kjør til en fløyelsmyk saus, ca. 3 minutter. Ha sausen over på en spruteflaske eller et glass og oppbevar i kjøleskap. Denne sausen er ferskvare på grunn av avokadoen og holder seg maks 3 dager, så frys ned restene om du ikke bruker alt.
Tips!

Bruk hansker når du håndterer habanero chili, eller chili i det hele tatt. Får du det i øynene, så skyll godt og lenge med kaldt vann.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat