
Chiu chow chiliolje
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
15 stkrød chili
-
2 tssalt
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 dlrapsolje
-
2 ½ dltørket chiliflak (Sichuan)
-
1 tssukker
-
2 sssoyasaus
Slik gjør du det
-
1
Finsnitt chili og mos til en grov mos i en morter med salt. Mos hvitløkfedd og varm opp 0,5 dl av oljen i en liten kjele over medium varme.
-
2
Fres hvitløken forsiktig i oljen under konstant omrøring til den er myk og gyllen, ca. 10 minutter. Det må ikke være for høy varme slik at hvitløken blir fritert og sprø, den skal holde seg myk.
-
3
Ha i most chili og salt og fres videre i 5-8 minutter. Rør inn resten av oljen og varm opp. Tilslutt rører du inn chiliflak, sukker og soyasaus. Avkjøl og smak til med salt, sukker eller soya.
Tips
Chiliflak får du kjøpt i butikken, men i små mengder. Det er bedre (og rimeligere) å kjøpe større poser i asiatiske supermarkeder. La gjerne ubrukt ligge i en bolle i romtemperatur. Da vil de tørke inn over tid. Når du har mange, kan du knuse de tørre chiliene i en morter eller kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og du har dine egne chiliflak.
-
4
Ha over på en krukke eller glass og oppbevar i kjøleskapet. Den holder seg i 2-3 måneder.