Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Chiu chow chiliolje

Enkel
30min

Spicy kinesisk chiliolje er klassisk tilbehør til blant annet dim sum, stekt ris og nudler. Vi har forenklet oppskriften noe til å passe utvalget i norske butikker, uten å miste den dype, gode smaken. Bruk chilimosen i wok, stekt kjøtt, som tilbehør i supper, asiatiske retter eller til grillmaten. Oppskriften gir ca. 6 dl hot chiliolje.

3.7
(17)
Chiu chow chiliolje

stykker

1

15 stk
rød chili
2 ts
salt
2 stk
hvitløksfedd
3 dl
rapsolje
2.5 dl
tørket chiliflak (Sichuan)
1 ts
sukker
2 ss
soyasaus

Slik gjør du

  1. Tips

    Chiliflak får du kjøpt i butikken, men i små mengder. Det er bedre (og rimeligere) å kjøpe større poser i asiatiske supermarkeder. La gjerne ubrukt ligge i en bolle i romtemperatur. Da vil de tørke inn over tid. Når du har mange, kan du knuse de tørre chiliene i en morter eller kjøre dem i en kjøkkenmaskin med knivblad, og du har dine egne chiliflak.

Tips

Bruk hansker når du håndterer chili, og får du det i øynene, skyll godt og lenge med kaldt vann.

Flere fristende oppskrifter