Håndkle og blad
Koreanske pannekaker med svin
(3030)

Koreanske pannekaker med svin

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grønnsaker bidrar til å gjøre disse asiatiske pannekakene ekstra saftige og gode. Toppet med svinekjøtt og hoisinsaus er de perfekte til middag.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

½ stksquash
1 stkgulrot
5 stkvårløk
1 stkegg
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dlvann
3 dlhvetemel
½ tssalt
2 ssTINE Meierismør

Topping

400 gstrimlet svinefileter
2 stkhvitløksfedd
1 ssingefær, finrevet
2 ssTINE Meierismør
3 sshoisinsaus
1 stkchili, uten frø

Til servering

3 dlrødkål, strimlet
3 dlkinakål, strimlet
2 sssesamfrø
1 stkchili, uten frø
1 stklime
4 sshoisinsaus
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Riv squash og gulrot, og finsnitt vårløk.
    2. Pisk sammen egg, melk og vann. Rør inn mel og salt til en glatt røre. Tilsett grønnsakene og la svelle i 20 minutter.
    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
      Blått hjerte
      Tips!

      Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

    4. Finhakk hvitløk og fres i en panne med revet ingefær og smør, ca. 1 minutt. Tilsett kjøtt og stek under omrøring til akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter.
    5. Rør inn hoisinsaus og finhakket chili. Bland sammen rødkål og kinakål og press over limesaft.
    6. Fordel utover pannekakene og topp med kjøtt, sesamfrø, mer chili om ønskelig og ekstra hoisinsaus.
Blått hjerte
Tips!

Tynner du ut røren med litt ekstra vann, kan du steke pannekakene store og tynne slik at de kan rulles med fyll.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat