Koreanske pannekaker med svin

Koreanske pannekaker med svin

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Grønnsaker bidrar til å gjøre disse asiatiske pannekakene ekstra saftige og gode. Toppet med svinekjøtt og hoisinsaus er de perfekte til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk squash
1 stk gulrot
5 stk vårløk
1 stk egg
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dl vann
3 dl hvetemel
½ ts salt
2 ss TINE Meierismør

Topping

400 g strimlet svinefileter
2 stk hvitløksfedd
1 ss ingefær , finrevet
2 ss TINE Meierismør
3 ss hoisinsaus
1 stk chili , uten frø

Til servering

3 dl rødkål , strimlet
3 dl kinakål , strimlet
2 ss sesamfrø
1 stk chili , uten frø
1 stk lime
4 ss hoisinsaus

Slik gjør du det

    1. Riv squash og gulrot, og finsnitt vårløk.
    2. Pisk sammen egg, melk og vann. Rør inn mel og salt til en glatt røre. Tilsett grønnsakene og la svelle i 20 minutter.
    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
      Tips!

      Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

    4. Finhakk hvitløk og fres i en panne med revet ingefær og smør, ca. 1 minutt. Tilsett kjøtt og stek under omrøring til akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter.
    5. Rør inn hoisinsaus og finhakket chili. Bland sammen rødkål og kinakål og press over limesaft.
    6. Fordel utover pannekakene og topp med kjøtt, sesamfrø, mer chili om ønskelig og ekstra hoisinsaus.
Tips!

Tynner du ut røren med litt ekstra vann, kan du steke pannekakene store og tynne slik at de kan rulles med fyll.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat