Koreanske pannekaker med svin
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
½ stksquash
-
1 stkgulrot
-
5 stkvårløk
-
1 stkegg
-
1 dl
-
2 dlvann
-
3 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
2 ss
Topping
-
400 gstrimlet svinefileter
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ssingefær , finrevet
-
2 ss
-
3 sshoisinsaus
-
1 stkchili , uten frø
Til servering
-
3 dlrødkål , strimlet
-
3 dlkinakål , strimlet
-
2 sssesamfrø
-
1 stkchili , uten frø
-
1 stklime
-
4 sshoisinsaus
Slik gjør du det
-
1
Riv squash og gulrot, og finsnitt vårløk.
-
2
Pisk sammen egg, melk og vann. Rør inn mel og salt til en glatt røre. Tilsett grønnsakene og la svelle i 20 minutter.
-
3
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Tips
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
-
4
Finhakk hvitløk og fres i en panne med revet ingefær og smør, ca. 1 minutt. Tilsett kjøtt og stek under omrøring til akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter.
-
5
Rør inn hoisinsaus og finhakket chili. Bland sammen rødkål og kinakål og press over limesaft.
-
6
Fordel utover pannekakene og topp med kjøtt, sesamfrø, mer chili om ønskelig og ekstra hoisinsaus.