Gratinerte tacopannekaker

(190)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Alle elsker taco og i kombinasjon med pannekaker blir dette pannekaketårnet en sikker vinner rundt middagsbordet. Pannekakerøren er superenkel å lage, men en morsom meksikansk vri til slutt.

Antall stykker

Ingredienser

3 ssTINE Meierismør
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 stkegg
2 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel
½ tssalt
½ tsspisskummen

Tacofyll

400 gkarbonade- eller kjøttdeig
1 ssTINE Meierismør
2 ssvann
2 stkvårløk
2 dlmais
1 stkrødløk
1 glasstomatsalsa
5 dlTINE Revet Ost Original
1 begerTINE Lettrømme 18 %
 Les kommentarer (5) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
  2. Ha mel, salt og spisskummen i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre. La hvile i minimum 20 minutter.
  3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

   Tips:

   Bruk en stekepanne med omtrent samme diameter som formen du skal bruke. Da passer pannekakene perfekt når du skal legge dem lagvis.

  4. Sett ovnen på 200 °C. Stek kjøttdeig i smør i en panne på høy varme. Hakk i biter og rør til akkurat gjennomstekt. Dryss over tacokrydder, ha i vann og rør godt et par minutter. Hakk vårløk og rødløk, og vend inn med mais og salsa.
  5. Legg pannekakene lagvis med tacokjøtt og revet ost i en rund ildfast form, ev. en springform. Topp med ost og stek i ovnen til toppen er gyllen og osten smeltet. Server med rømme.

Tips:

Det smaker godt med en frisk salat til, samt avokado, tomat og koriander. Ved å velge en mild salsa er retten veldig barnevennlig.

Kommentarer

  Legg til kommentar