Gratinerte tacopannekaker

Gratinerte tacopannekaker

5
 • Enkel
 • 50 min
Alle elsker taco og i kombinasjon med pannekaker blir dette pannekaketårnet en sikker vinner rundt middagsbordet. Pannekakerøren er superenkel å lage, men en morsom meksikansk vri til slutt.

Ingredienser

3 ss TINE Meierismør
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 stk egg
2 dl sammalt hvete, grov
3 dl hvetemel
½ ts salt
½ ts spisskummen

Tacofyll

400 g karbonade- eller kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 ss TINE Meierismør
2 ss vann
2 stk vårløk
2 dl mais
1 stk rødløk
1 glass tomatsalsa
5 dl TINE Ekte Revet Ost Original
1 beger TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
  2. Ha mel, salt og spisskummen i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre. La hvile i minimum 20 minutter.
  3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
   Tips

   Bruk en stekepanne med omtrent samme diameter som formen du skal bruke. Da passer pannekakene perfekt når du skal legge dem lagvis.

  4. Sett ovnen på 200 °C. Stek kjøttdeig i smør i en panne på høy varme. Hakk i biter og rør til akkurat gjennomstekt. Dryss over tacokrydder, ha i vann og rør godt et par minutter. Hakk vårløk og rødløk, og vend inn med mais og salsa.
  5. Legg pannekakene lagvis med tacokjøtt og revet ost i en rund ildfast form, ev. en springform. Topp med ost og stek i ovnen til toppen er gyllen og osten smeltet. Server med rømme.
Tips

Det smaker godt med en frisk salat til, samt avokado, tomat og koriander. Ved å velge en mild salsa er retten veldig barnevennlig.

Kommentarer

 • Susukino

  5 år siden
  Hei! Dette såg veldig spennende ut=) Bør det ikke gå an å bruke ferdige tacolefser også isteden for å lage pannekakene? F.eks om en har dårlig tid, og da vil det mest sannsynlig smake "mer likt" en vanlig tacomiddag også, som mange vil sette pris på?

   (2)

  • Mona

   5 år siden
   Funker fint med lefser :-D Har gjort det flere ganger men da legger jeg i den rund springform :-)

    (1)

   • Øyvind , stolt kokk og baker,

    5 år siden
    Hei Mona, Takk for godt tips, selv om det er litt mer sjarm og steke pannekakene selv ;)

     (6)


Det er mye kjærlighet i god mat