Gratinerte tacopannekaker

Gratinerte tacopannekaker

5
221
Enkel50 min
Alle elsker taco og i kombinasjon med pannekaker blir dette pannekaketårnet en sikker vinner rundt middagsbordet. Pannekakerøren er superenkel å lage, men en morsom meksikansk vri til slutt.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall stykker

Tacofyll

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.

 2. 2

  Ha mel, salt og spisskummen i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre. La hvile i minimum 20 minutter.

 3. 3

  Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

  Tips

  Bruk en stekepanne med omtrent samme diameter som formen du skal bruke. Da passer pannekakene perfekt når du skal legge dem lagvis.

 4. 4

  Sett ovnen på 200 °C. Stek kjøttdeig i smør i en panne på høy varme. Hakk i biter og rør til akkurat gjennomstekt. Dryss over tacokrydder, ha i vann og rør godt et par minutter. Hakk vårløk og rødløk, og vend inn med mais og salsa.

 5. 5

  Legg pannekakene lagvis med tacokjøtt og revet ost i en rund ildfast form, ev. en springform. Topp med ost og stek i ovnen til toppen er gyllen og osten smeltet. Server med rømme.

Tips

Det smaker godt med en frisk salat til, samt avokado, tomat og koriander. Ved å velge en mild salsa er retten veldig barnevennlig.

Del denne oppskriften: