Håndkle og blad
Gratinerte tacopannekaker
(194194)

Gratinerte tacopannekaker

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Alle elsker taco og i kombinasjon med pannekaker blir dette pannekaketårnet en sikker vinner rundt middagsbordet. Pannekakerøren er superenkel å lage, men en morsom meksikansk vri til slutt.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

3 ssTINE Meierismør
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 stkegg
2 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel
½ tssalt
½ tsspisskummen

Tacofyll

400 gkarbonade- eller kjøttdeig
1 ssTINE Meierismør
2 ssvann
2 stkvårløk
2 dlmais
1 stkrødløk
1 glasstomatsalsa
5 dlTINE Revet Ost Original
1 begerTINE Lettrømme 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
  2. Ha mel, salt og spisskummen i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre. La hvile i minimum 20 minutter.
  3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
   Blått hjerte
   Tips!

   Bruk en stekepanne med omtrent samme diameter som formen du skal bruke. Da passer pannekakene perfekt når du skal legge dem lagvis.

  4. Sett ovnen på 200 °C. Stek kjøttdeig i smør i en panne på høy varme. Hakk i biter og rør til akkurat gjennomstekt. Dryss over tacokrydder, ha i vann og rør godt et par minutter. Hakk vårløk og rødløk, og vend inn med mais og salsa.
  5. Legg pannekakene lagvis med tacokjøtt og revet ost i en rund ildfast form, ev. en springform. Topp med ost og stek i ovnen til toppen er gyllen og osten smeltet. Server med rømme.
Blått hjerte
Tips!

Det smaker godt med en frisk salat til, samt avokado, tomat og koriander. Ved å velge en mild salsa er retten veldig barnevennlig.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat