Grove pannekaker

(153)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pannekaker til middag er noe de fleste av oss setter pris på. Her har vi gjort dem litt sunnere og et mer mettende alternativ ved å bytte ut deler av hvetemelet med grovt, sammalt mel.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ssTINE Meierismør
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 stkegg
2 dlsammalt hvete, grov
1 dlhvetemel
½ tssalt
 Les kommentarer (4) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
    2. Ha mel og salt i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
    3. La røren stå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 15-20 minutter før du steker pannekakene.
    4. Hell over en øse med røre. Vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek pannekakene 1-2 minutter på hver side.

      Tips:

      Bruk en stor og god panne med slippbelegg på middels sterk varme når du steker pannekaker. Da går det lettere å snu dem.

    5. Hold pannekakene varme fram til servering ved å legge dem i en ildfast form i ovnen på 100 °C eller dekk stabelen med pannekaker med et kjøkkenhåndkle til alle er ferdig stekt.

Tips:

Det er mye godt du kan fylle pannekakene med, både salt og søtt, for eksempel soppstuing, spekeskinke, epleskiver, bær og iskrem.

Kommentarer

  Legg til kommentar