
Grove pannekaker
Enkel•40 min min
Pannekaker til middag er noe de fleste av oss setter pris på. Her har vi gjort dem litt sunnere og et mer mettende alternativ ved å bytte ut deler av hvetemelet med grovt, sammalt mel.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ss
-
5 dl
-
3 stkegg
-
2 dlsammalt hvete, grov
-
1 dlhvetemel
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
-
2
Ha mel og salt i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
-
3
La røren stå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 15-20 minutter før du steker pannekakene.
-
4
Hell over en øse med røre. Vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek pannekakene 1-2 minutter på hver side.
Hvordan tegne på pannekaker
Tips
Bruk en stor og god panne med slippbelegg på middels sterk varme når du steker pannekaker. Da går det lettere å snu dem.
-
5
Hold pannekakene varme fram til servering ved å legge dem i en ildfast form i ovnen på 100 °C eller dekk stabelen med pannekaker med et kjøkkenhåndkle til alle er ferdig stekt.