Grove pannekaker

Grove pannekaker

8
  • Enkel
  • 40 min
Pannekaker til middag er noe de fleste av oss setter pris på. Her har vi gjort dem litt sunnere og et mer mettende alternativ ved å bytte ut deler av hvetemelet med grovt, sammalt mel.

Ingredienser

3 ss TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 stk egg
2 dl sammalt hvete, grov
1 dl hvetemel
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
    2. Ha mel og salt i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
    3. La røren stå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 15-20 minutter før du steker pannekakene.
    4. Hell over en øse med røre. Vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek pannekakene 1-2 minutter på hver side.
      Tips

      Bruk en stor og god panne med slippbelegg på middels sterk varme når du steker pannekaker. Da går det lettere å snu dem.

      Hvordan tegne på pannekaker:
    5. Hold pannekakene varme fram til servering ved å legge dem i en ildfast form i ovnen på 100 °C eller dekk stabelen med pannekaker med et kjøkkenhåndkle til alle er ferdig stekt.
Tips

Det er mye godt du kan fylle pannekakene med, både salt og søtt, for eksempel soppstuing, spekeskinke, epleskiver, bær og iskrem.

Kommentarer

  • Christine

    7 måneder siden
    Når det står porsjoner, er det antall pannekaker eller personer?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Christine!

      Det er ment antall pannekaker ja. Her er det nok beregnet mellom 10-12 pannekaker. Spørs helt på tykkelsen på pannekakene. :)

       (0)

      • Elias

        5 måneder siden
        Per porsjon?

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          5 måneder siden
          Hei Elias! Det er beregnet 2,5 til 3 pannekaker per porsjon, sånn at i denne oppskriften til 4 personer, så blir det 10 til 12 pannekaker. :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat