
Pannekaker
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 sssmeltet TINE® Meierismør til røren. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
-
3 dlhvetemel
-
½ tssalt (kan sløyfes)
-
6 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Lettmelk 1,0% fett
-
3 stkegg , helst romtemperert
-
3 ssTINE® Meierismør til steking. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
Serveringsforslag
-
2 dlblåbærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe.
-
2
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.
Tips
Det går fint an å lage en grovere variant av disse pannekakene. Da bytter du ut deler av hvetemelet med lik mengde sammalt hvete, grov.
-
3
Tilsett smeltet smør til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.
-
4
La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du steker pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.
-
5
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Hvordan tegne på pannekaker
-
6
Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holder seg varme. Server med for eksempel blåbærsyltetøy.