Pannekaker

Pannekaker

Kommentarer 560
 • Enkel
 • 40 min
Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. 12 pannekaker. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!

Ingredienser

Antall porsjoner

3 ss smeltet TINE Meierismør til røren
3 dl hvetemel
½ ts salt (kan sløyfes)
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 stk egg , helst romtemperert
3 ss TINE Meierismør til steking

Serveringsforslag

2 dl blåbærsyltetøy

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe.
  2. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.
   Tips!

   Det går fint an å lage en grovere variant av disse pannekakene. Da bytter du ut deler av hvetemelet med lik mengde sammalt hvete, grov.

  3. Tilsett smeltet smør til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.
  4. La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du steker pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.
  5. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
   Hvordan tegne på pannekaker:
  6. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holder seg varme. Server med for eksempel blåbærsyltetøy.
Tips!

Lag gjerne stor porsjon. Denne pannekakerøren er holdbar minst 2-3 dager i kjøleskapet. Røren kan fryses og senere, eventuelt tines i mikrobølgeovnen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

 • Kristin

  6 dager siden
  Hei, disse ble veldig vanskelige å steke. Går i stykker når man prøver å snu pannekaken... veldige løse... dessverre ikke den beste oppskriften.

  Kommenter  (0)


 • Ida

  11 dager siden
  Forferdelig oppskrift. Pannekakene knekker og smaker grusomt.

  Kommenter  (3)


 • Inger

  11 dager siden
  Fantastiske pannekaker! Med sukker og blåbær på, supergode!

  Kommenter  (0)


 • Ronnie

  15 dager siden
  Gode pannekaker som er helt fantastiske å steke/jobbe med. Først varm panne og sett ned til litt over middels gjorde susen.

  Enkleste røren ever!

  Kommenter  (3)


 • E

  26 dager siden
  Kjempegode! <3

  Kommenter  (2)


 • Trevor

  1 måneder siden
  Startet nesten brann
  Og så er de helt forferdelig

  Gjelder tine kjøkken appen deres i Google assistant

  Kommenter  (1)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 måneder siden
   Dette høres ikke bra ut, Trevor:/

   Hva skjedde?   Håper alt står bra til!

   Kommenter  (0)


 • Ida

  2 måneder siden
  Veldig god pannekakerøre, som jeg synes gjør seg ekstra godt med en liten dært kardemomme og kanel oppi. Men - forholdet mellom væske og mel er ikke riktig, og røren blir alt for tynn til å stekes hvis man følger oppskriften. Jeg synes den blir mye bedre med 1-2 dl mer mel oppi. Da blir pannekakene perfekt tykke og lette å steke. Kan forresten også anbefale en litt grovere variant hvor man bytter ut litt av hvetemelet med like deler sammalt hvete! Smaker nydelig.

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 måneder siden
   Takk for at du deler dine innspill med alle oss, Ida :)

   Vi vil se på oppskriften igjen og gjøre eventuelle endringer på oppskriften om nødvendig.

   Kommenter  (0)


 • J

  2 måneder siden
  Gjør det noe om jeg bare har 2 egg oppi?

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 måneder siden
   Hei,

   Pannekakerøren sveller nok ikke like mye og pannekakene blir ikke like luftige. Anbefaler deg å følge oppskriften for best resultat :)

   Kommenter  (0)


 • Monica

  2 måneder siden
  Næi, denne var jeg IKKE fornøyd med!! Sku ønske jeg hadde lest kommentarene før jeg lagde den! Opplevde det samme som flere her! Umulig å steke!! Og smaker lite!

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 måneder siden
   Så leit du ikke ble fornøyd med pannekakene, Monica :/ Kanskje du finner oppskriften som faller bedre i smak her: https://www.tine.no/oppskrifter/sok/oppskrifter?q=pannekaker Håper det smaker :)

   Kommenter  (0)


 • Stian

  2 måneder siden
  Jeg skulle ønske denne (og alle andre) oppskriften kunne bruke gram i stedet for ss, ts, dl, stk. osv. Når det for eksempel står en spiseskje smør, så må man google (eller vite) at man mener en strøken skje med smeltet smør, og ikke en klump smør som passer i en spiseskje. Og et egg er ikke et egg. Noen er små og noen er store. Og hvetemel kan være luftig eller kompakt - det vil påvirke vekten når man angir volummål. Det er mye bedre om det står gram.

  Kommenter  (1)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 måneder siden
   Hei Stian!

   Takk for tilbakemeldingen din. Tine Kjøkken er laget for at de miste til de eldste kan bruke siden og ikke trenge en kjøkkenvekt eller kjøkkenutstyr man kanskje ikke har tilgjengelig. Jeg tar med innspillet ditt videre :)

   Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat