Pannekaker

Pannekaker

583
  • Enkel
  • 40 min
Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. 12 pannekaker. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!

Ingredienser

3 ss smeltet TINE Meierismør til røren
3 dl hvetemel
½ ts salt (kan sløyfes)
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 stk egg , helst romtemperert
3 ss TINE Meierismør til steking

Serveringsforslag

2 dl blåbærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe.
    2. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.
      Tips!

      Det går fint an å lage en grovere variant av disse pannekakene. Da bytter du ut deler av hvetemelet med lik mengde sammalt hvete, grov.

    3. Tilsett smeltet smør til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.
    4. La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du steker pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.
    5. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
      Hvordan tegne på pannekaker:
    6. Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holder seg varme. Server med for eksempel blåbærsyltetøy.
Tips!

Lag gjerne stor porsjon. Denne pannekakerøren er holdbar minst 2-3 dager i kjøleskapet. Røren kan fryses og senere, eventuelt tines i mikrobølgeovnen.

Kommentarer

  • Chat

    6 dager siden
    Er det 3 ss smør etter smelt eller før smeltet.?😊

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 dager siden
      3 ss smeltet smør til røren :) Lykke til!

       (0)


  • HÅKON OG SEBASTIAN

    10 dager siden
    Langeng pannekaker!

     (156)


  • Eilin

    28 dager siden
    Im in loooooooove!!!! med denne oppskriften!! Very thankful

     (156)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      28 dager siden
      Så hyggelig, Eilin :) Kos deg!

       (156)


  • Birte

    1 måneder siden
    Bra oppskrift ??det blei kjempe godt

     (1)

    • Amber

      28 dager siden
      Hell yeah!!!

       (1)


  • Malak

    1 måneder siden
    Hvor mange pannekaker gir hver porsjon?

     (7)

    • Embla

      1 måneder siden
      Det smakte veldig GOT

       (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      1 Porsjon gir cirka 12 pannekaker, Malak :)

       (0)


  • Magnus

    2 måneder siden
    De ble veldig gode.

     (3)

    • Marit Jellum Magnussen, Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Godt å se at de falt i smak! :)

       (2)


  • Odd Arne

    2 måneder siden
    En fantastisk oppskrift. Og pannekakene ble fantastisk gode

     (2)


  • Ali

    2 måneder siden
    Hei. Hadde vært så kjekt om vi kunne endre antall porsjoner og få opp riktig mengde isteden for å måtte regne ut selv??
    Ellers er dette veldig bra!

     (6)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Takk for innspillet ditt, Ali :) Vi tar det med videre!

       (2)


  • Louise 13

    2 måneder siden
    Nam! Ikke rart venninnen min sa at dette var verdens beste pannekaker!??????????

     (2)


  • Jan M

    3 måneder siden
    Oppholder meg i Taiwan for tiden. Har prøvd mange oppskrifter, denne er den eneste jeg får "norske" pannekakee med. Her får jeg desverre ikke Tine produkter. Smør og melk fra New Zealand! Egg fra lokale høner, melet er også lokalt. Men pannekakene blir skikkelig gode! Samme som når mamma laget stabel på stabel i mine yngre dager .. god mat og gode minner. Syntes røra var veldig tynn første gangen jeg prøvde oppskriften, men fant fort ut at panna ikke må være for varm. Bruker teflon, noen få dråper olje i den når den første pannekaka lages, etter det trengs det ikke mer olje eller smør. Perfekte pannekaker hver gang. Takker og bukker for god oppskrift.

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Så hyggelig at du bruker oppskriften vår slik at du får Norske pannekaker i Taiwan, Jan :)

      Kos deg videre med Norske pannekaker på tur.

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat