Luftige pannekaker

Luftige pannekaker

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
Gode amerikanske pannekaker med det lille ekstra. Luftige pannekaker er smakfulle og blir lett en favoritt.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss TINE Meierismør til steking
3 ss sukker
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
2 ts bakepulver
3 stk egg
1 ¼ dl TINE Yoghurt Naturell
1 stk sitron , kun saften
½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g TINE Meierismør
1 dl lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Ha sukker, mel, salt og bakepulver i en bolle og bland godt.
    2. Knekk egg i en annen bolle og visp sammen. Tilsett yoghurt, sitronsaft og helmelk. Bruk en håndmikser og bland dette godt sammen med melblandingen. Røren skal være veldig tykk.
    3. Varm smør i en stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse er det varmt nok til steking.
    4. Bruk en øse og fordel pannekaker utover i pannen. Stek på en side til det danner bobler og overflaten begynner å sprekke. Snu hver pannekake og stek til den er gyllen. Fordel et tynt lag med smør på hver pannekake og topp med sirup.
Tips!

Server pannekakene med litt frisk frukt og vaniljekesam, og du har en god dessert.

Kommentar

Kommentarer

  • Anja

    1 år siden
    Det står smør til steking og så 100 g. smør lenger ned i ingrediensene. Men det står ikke at jeg skal ha i dete smøret. Samtidig så blir deigen en tykk grøt om jeg ikke har i ekstra væske. Jeg vil anta at smøret bare er glemt i beskrivelsen, eller?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Anja,

      Røren i denne oppskriften skal være veldig tykk :) Det skal ikke noe smør i røren, smøret er til steking og til å ha oppå pannekakene etterpå om man ønsker det. God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Saleemokan

    1 år siden
    Hvor mange er pannekaker er 2 porsjon

    Kommenter  (4)


  • Saleemokan

    1 år siden
    Hvor mange er pannekaker er 2 porsjon

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Salemokan, Det kommer an på hvor store du lager dem;) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Pål

    2 år siden
    Hvor lenge holder røren seg i kjøleskapet?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Pål, Røren holder seg i kjøleskapet opptil 3 dager. Pannekakerøre kan godt fryses også :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Hei

    2 år siden
    Styr unna. Dette blir en tykk, seig deig som ikke går an å fordele til lapper - det selv etter røra ble spedd ut med mer væske.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Så leit å høre at du hadde en dårlig opplevelse med oppskriften. Kan det hende at du har brukt for mye mel? Håper du får resultatet du ønsker ved eventulet nytt forsøk på oppskriften :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Ann Kristoffersen

    5 år siden
    hvordan klarer man å måle 3 g egg? - og hva menes med 1 dl sitron, kun saften?

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Ann! Disse pannekakene ville nok blitt i overkant syrlige med så mye sitron og også flate med bare 3 g egg: Her har det altså skjedd en feil i innleggingen av oppskriften! Jeg beklager det og har nå rettet opp slik at den skal vise riktig mengde (3 egg og saften av èn sitron). Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette!

      Kommenter  (3)

    • florence

      9 måneder siden
      Det kan du lure på - glis. Merkelig formulering. Først måle opp 1 dl sitron - klemme godt - og så bruke den saften som du greier få klemt ute hehe

      Kommenter  (0)


  • Marie

    5 år siden
    Kan man bruke LETT gresk matyoghurt her? lurer også på om man kan bruke den lette varianten i f.eks matmuffins og kaker. om det går bra så lenge den ikke direkte kokes?? takk for svar!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Marie, Den lettere varianten kan fint brukes i pannekakene samt i matmuffins og kaker. Forskjellen er en ikke like fyldig smak, men et godt alternativ:) Det er riktig at yoghurten ikke tåler koking, men kan røres inn i for eksempel supper og gryter rett før servering.

      Kommenter  (0)


  • Susanne

    5 år siden
    Men hvor skal 100g smør? I røra, eller er det det som skal fordeles på hver pannekake etter steking?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Susanne, Smøret skal fordeles mellom hver pannekake som stekes. Mektig, men kjempegodt!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat