Luftige pannekaker

Luftige pannekaker

21
  • Enkel
  • 30 min
Gode amerikanske pannekaker med det lille ekstra. Luftige pannekaker er smakfulle og blir lett en favoritt.

Ingredienser

1 ss TINE Meierismør til steking
3 ss sukker
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
2 ts bakepulver
3 stk egg
1 ¼ dl TINE Yoghurt Naturell
1 stk sitron , kun saften
½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g TINE Meierismør
1 dl lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Ha sukker, mel, salt og bakepulver i en bolle og bland godt.
    2. Knekk egg i en annen bolle og visp sammen. Tilsett yoghurt, sitronsaft og helmelk. Bruk en håndmikser og bland dette godt sammen med melblandingen. Røren skal være veldig tykk.
    3. Varm smør i en stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse er det varmt nok til steking.
    4. Bruk en øse og fordel pannekaker utover i pannen. Stek på en side til det danner bobler og overflaten begynner å sprekke. Snu hver pannekake og stek til den er gyllen. Fordel et tynt lag med smør på hver pannekake og topp med sirup.
Tips

Server pannekakene med litt frisk frukt og vaniljekesam, og du har en god dessert.

Kommentarer

  • Sandra

    25 dager siden
    Denne er helt fantastisk! Oppskriften gir helt mening så skjønner ikke hvorfor man ikke bare kan stole på prosessen selvom røren er tykkere enn normalt, det er derfor de blir så luftige! disse er helt nydelige! Skal prøve å legge til sjokoladebiter idag, kjæresten min er amerikansk og har godkjent mine hjemmelagde amerikanske pannekaker etter denne oppskriften uten sitron! 👍

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat