Luftige pannekaker

Luftige pannekaker

20
  • Enkel
  • 30 min
Gode amerikanske pannekaker med det lille ekstra. Luftige pannekaker er smakfulle og blir lett en favoritt.

Ingredienser

1 ss TINE Meierismør til steking
3 ss sukker
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
2 ts bakepulver
3 stk egg
1 ¼ dl TINE Yoghurt Naturell
1 stk sitron , kun saften
½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g TINE Meierismør
1 dl lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Ha sukker, mel, salt og bakepulver i en bolle og bland godt.
    2. Knekk egg i en annen bolle og visp sammen. Tilsett yoghurt, sitronsaft og helmelk. Bruk en håndmikser og bland dette godt sammen med melblandingen. Røren skal være veldig tykk.
    3. Varm smør i en stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse er det varmt nok til steking.
    4. Bruk en øse og fordel pannekaker utover i pannen. Stek på en side til det danner bobler og overflaten begynner å sprekke. Snu hver pannekake og stek til den er gyllen. Fordel et tynt lag med smør på hver pannekake og topp med sirup.
Tips

Server pannekakene med litt frisk frukt og vaniljekesam, og du har en god dessert.

Kommentarer

  • Marte

    3 måneder siden
    Disse ble alt for syrlige med saften fra èn sitron. Ikke godt. Neste gang dropper vi sitronen. Fint om det i ingredienserlisten står at 100g smør og lønnesirup er valgfritt.

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Marte!

      Sitronsaften er for tilsmaking. :)

      Du kan toppe pannekakene med det du ønsker. Vi har valgt smør om lønnesirup i denne oppskriften. :)

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat