Amerikanske pannekaker med honning og mandler
Amerikanske pannekaker er en velkjent, amerikansk frokost. De er litt tykkere og mindre enn norske pannekaker, nesten som sveler eller lapper.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Pannekaker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0.25 ts salt
- 2 ts sukker
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, eller annen melk
- 2 stykk egg
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
Til servering
- 2 ss flytende honning, eller eventuelt lønnesirup
- 4 ss mandelflak
Slik gjør du
1
Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i melk, og visp røren glatt og klumpefri. Tilsett egg. Smelt smør og tilsett i røren.
2
Stek små pannekaker i smør i en panne, og hold dem varme under et håndkle.
TipsBåde pannekakerøren og de ferdigstekte pannekakene kan fryses.
Til servering
1
Server pannekakene med flytende honning eller lønnesirup. Strø over mandelflak.
TipsLønnesirup får du i de fleste velassorterte matbutikker.
TipsHvis du ønsker å lage en litt sunnere variant, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.