Amerikanske pannekaker med honning og mandler

Amerikanske pannekaker med honning og mandler

0
37
Enkel25 min
Amerikanske pannekaker er en velkjent, amerikansk frokost. De er litt tykkere og mindre enn norske pannekaker, nesten som sveler eller lapper.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannekaker

Til servering

  • 2 ss
    flytende honning eller eventuelt lønnesirup
  • 4 ss
    mandelflak

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i melk, og visp røren glatt og klumpefri. Tilsett egg. Smelt smør og tilsett i røren.

  2. 2

    Stek små pannekaker i smør i en panne, og hold dem varme under et håndkle.

    Tips

    Både pannekakerøren og de ferdigstekte pannekakene kan fryses.

Til servering

  1. 3

    Server pannekakene med flytende honning eller lønnesirup. Strø over mandelflak.

    Tips

    Lønnesirup får du i de fleste velassorterte matbutikker.

Tips

Hvis du ønsker å lage en litt sunnere variant, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Del denne oppskriften: