Skip to main content

Amerikanske pannekaker med honning og mandler

Enkel
25min

Amerikanske pannekaker er en velkjent, amerikansk frokost. De er litt tykkere og mindre enn norske pannekaker, nesten som sveler eller lapper.

4.2
(48)
Next ImageAmerikanske pannekaker med honning og mandler

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannekaker

3 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
0.25 ts
salt
2 ts
sukker
3 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 stk
egg
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Til servering

2 ss
flytende honning eller eventuelt lønnesirup
4 ss
mandelflak

Fremgangsmåte

  1. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i melk, og visp røren glatt og klumpefri. Tilsett egg. Smelt smør og tilsett i røren.

  2. Stek små pannekaker i smør i en panne, og hold dem varme under et håndkle.

    Tips

    Både pannekakerøren og de ferdigstekte pannekakene kan fryses.

Til servering

  1. Server pannekakene med flytende honning eller lønnesirup. Strø over mandelflak.

    Tips

    Lønnesirup får du i de fleste velassorterte matbutikker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ønsker å lage en litt sunnere variant, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter