Amerikanske pannekaker med honning og mandler

Amerikanske pannekaker med honning og mandler

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Amerikanske pannekaker er en velkjent, amerikansk frokost. De er litt tykkere og mindre enn norske pannekaker, nesten som sveler eller lapper.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannekaker

3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt
2 ts sukker
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 stk egg
2 ss TINE Meierismør
1 ss TINE Meierismør til steking

Til servering

2 ss flytende honning eller eventuelt lønnesirup
4 ss mandelflak

Slik gjør du det

    1. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i melk, og visp røren glatt og klumpefri. Tilsett egg. Smelt smør og tilsett i røren.
    2. Stek små pannekaker i smør i en panne, og hold dem varme under et håndkle.
      Tips!

      Både pannekakerøren og de ferdigstekte pannekakene kan fryses.

  1. Til servering

    1. Server pannekakene med flytende honning eller lønnesirup. Strø over mandelflak.
      Tips!

      Lønnesirup får du i de fleste velassorterte matbutikker.

Tips!

Hvis du ønsker å lage en litt sunnere variant, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat