Amerikanske pannekaker med honning og mandler
Enkel•25 min min
Amerikanske pannekaker er en velkjent, amerikansk frokost. De er litt tykkere og mindre enn norske pannekaker, nesten som sveler eller lapper.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pannekaker
-
3 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
¼ tssalt
-
2 tssukker
-
3 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
-
2 stkegg
-
2 ss
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Til servering
-
2 ssflytende honning eller eventuelt lønnesirup
-
4 ssmandelflak
Slik gjør du det
-
1
Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i melk, og visp røren glatt og klumpefri. Tilsett egg. Smelt smør og tilsett i røren.
-
2
Stek små pannekaker i smør i en panne, og hold dem varme under et håndkle.
Tips
Både pannekakerøren og de ferdigstekte pannekakene kan fryses.
Til servering
-
3
Server pannekakene med flytende honning eller lønnesirup. Strø over mandelflak.
Tips
Lønnesirup får du i de fleste velassorterte matbutikker.