
Pannekaker med syrnet melk
Enkel•40 min min
Hvorfor ikke prøve en oppskrift på pannekaker med syrnet melk? Kulturmelk gir en litt friskere smak og anbefales å prøve. Både søtt og salt fyll smaker godt til denne pannekakeoppskriften.
Ingredienser
Antall stykker
-
4 dlTINE Kulturmjølk , Kefir eller annen syrnet melk
-
2 dl
-
3 dlhvetemel
-
4 stkegg
-
½ tssalt
-
3 ss
Til servering
-
2 dlblåbærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Ha melk og mel i en bolle og visp til du får en klumpfri og jevn røre. Tilsett egg og salt.
-
2
La røren svelle i 20–25 minutter. Da blir det enda lettere å steke pannekakene.
-
3
Smelt litt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Hell i en liten mengde pannekakerøre. Drei rundt slik at du får et tynt lag jevnt fordelt i pannen. Stek pannekaken til den er gyllenbrun under. Snu pannekaken med en stekespade og stek den videre i ca. 1 minutt. Server med sukker og friske bær.
Hvordan tegne på pannekaker
-
4
Server med blåbærsyltetøy.