Pannekaker med syrnet melk

Pannekaker med syrnet melk

16
  • Enkel
  • 40 min
Hvorfor ikke prøve en oppskrift på pannekaker med syrnet melk? Kulturmelk gir en litt friskere smak og anbefales å prøve. Både søtt og salt fyll smaker godt til denne pannekakeoppskriften.

Ingredienser

4 dl TINE Kulturmjølk , Kefir eller annen syrnet melk
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
3 dl hvetemel
4 stk egg
½ ts salt
3 ss TINE Meierismør
1 dl sukker
4 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Ha melk og mel i en bolle og visp til du får en klumpfri og jevn røre. Tilsett egg og salt.
    2. La røren svelle i 20–25 minutter. Da blir det enda lettere å steke pannekakene.
    3. Smelt litt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Hell i en liten mengde pannekakerøre. Drei rundt slik at du får et tynt lag jevnt fordelt i pannen. Stek pannekaken til den er gyllenbrun under. Snu pannekaken med en stekespade og stek den videre i ca. 1 minutt. Server med sukker og friske bær.
      Hvordan tegne på pannekaker:
Tips!

Pannekaker smaker kjempegodt med sukker eller syltetøy, men dersom du ønsker å spise pannekaker som hovedrett, kan du gjerne servere dem med for eksempel sprøstekt bacon, maiskorn, grønne erter og en liten skje lettrømme eller Kesam.

Kommentarer

  • Sunniva

    2 år siden
    Åååå så godt????

     (1)


  • Astrid

    3 år siden
    Godt og enkelt!

     (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Astrid, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

       (1)


  • Roar

    3 år siden
    Skal det vere smør og sukker i røra?

     (3)


  • Ingeborg

    3 år siden
    Synsykt luftige! Kjempegode

     (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingeborg, Tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding :)

       (2)


  • Arnhild

    3 år siden
    Jeg lagte pannekakene i dag, og økte mengden med en halv gang. Dermed tok jeg 6 egg. Barna mine anbefaler at det ikke brukes mer enn 5 egg om jeg skal lage røren en annen gang.

     (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Arnhild, Hvorfor mener de at du ikke skal bruke mer en 5 egg neste gang?

       (0)


  • Alf

    4 år siden
    Heilt topp! :)

     (9)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Så hyggelig, Alf! Ha en fin dag!

       (8)


  • pannemannen

    4 år siden
    Du må la de steke lenge på den ene siden før du snur kaka. De blir latterlig luftige. Tilsett litt sukker og vaniljesukker så har du dessert også :D

     (8)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding! :)

       (0)


  • Cecilie

    5 år siden
    Disse pannekakene ble bare filler! Hang overhodet ikke sammen! :(

     (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Cecilie, Det var leit å høre. Vi skal teste denne oppskriften på nytt i løpet av en uke. Jeg kommer tilbake til deg når oppskriften er testet. Takk for tilbakemeldingen!

       (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei igjen, Da har vi testet oppskriften på nytt, men vi fant ikke noe galt med pannekakene. Et tips er å bruke en stekespade av den litt brede typen, da er de enklere å snu. Det er også viktig å vente med å snu pannekakene til de har fått en gyllen stekeskorpe på den ene siden. Håper du gir pannekakene en ny sjanse :)

       (12)

      • Hildegunn

        3 år siden
        Sånn at du vet det så ville det vært lettere med oppskriften om du delte ingredienser som skal i oppskriften, og de som skal brukes til steking og ved siden av etter at selve pannekakene er ferdige. Ellers gleder eg meg til å prøve :)

         (7)


Det er mye kjærlighet i god mat