Pannekaker med syrnet melk

Pannekaker med syrnet melk

19
  • Enkel
  • 40 min
Hvorfor ikke prøve en oppskrift på pannekaker med syrnet melk? Kulturmelk gir en litt friskere smak og anbefales å prøve. Både søtt og salt fyll smaker godt til denne pannekakeoppskriften.

Ingredienser

4 dl TINE Kulturmjølk , Kefir eller annen syrnet melk
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 dl hvetemel
4 stk egg
½ ts salt
3 ss TINE Meierismør
1 dl sukker
4 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Ha melk og mel i en bolle og visp til du får en klumpfri og jevn røre. Tilsett egg og salt.
    2. La røren svelle i 20–25 minutter. Da blir det enda lettere å steke pannekakene.
    3. Smelt litt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Hell i en liten mengde pannekakerøre. Drei rundt slik at du får et tynt lag jevnt fordelt i pannen. Stek pannekaken til den er gyllenbrun under. Snu pannekaken med en stekespade og stek den videre i ca. 1 minutt. Server med sukker og friske bær.
      Hvordan tegne på pannekaker:
Tips

Pannekaker smaker kjempegodt med sukker eller syltetøy, men dersom du ønsker å spise pannekaker som hovedrett, kan du gjerne servere dem med for eksempel sprøstekt bacon, maiskorn, grønne erter og en liten skje lettrømme eller Kesam.

Kommentarer

  • Merethe

    2 måneder siden
    Kan man la røren stå over natten?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Merethe!

      Det går fin fint å la røra stå i kjøleskapet over natten ja! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat