Pannekaker med syrnet melk

Pannekaker med syrnet melk

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 40 min
Hvorfor ikke prøve en oppskrift på pannekaker med syrnet melk? Kulturmelk gir en litt friskere smak og anbefales å prøve. Både søtt og salt fyll smaker godt til denne pannekakeoppskriften.

Antall stykker

Ingredienser

4 dl TINE Kulturmjølk , Kefir eller annen syrnet melk
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dl hvetemel
4 stk egg
½ ts salt
3 ss TINE Meierismør
1 dl sukker
4 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Ha melk og mel i en bolle og visp til du får en klumpfri og jevn røre. Tilsett egg og salt.
    2. La røren svelle i 20–25 minutter. Da blir det enda lettere å steke pannekakene.
    3. Smelt litt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Hell i en liten mengde pannekakerøre. Drei rundt slik at du får et tynt lag jevnt fordelt i pannen. Stek pannekaken til den er gyllenbrun under. Snu pannekaken med en stekespade og stek den videre i ca. 1 minutt. Server med sukker og friske bær.
      Hvordan tegne på pannekaker:
Tips!

Pannekaker smaker kjempegodt med sukker eller syltetøy, men dersom du ønsker å spise pannekaker som hovedrett, kan du gjerne servere dem med for eksempel sprøstekt bacon, maiskorn, grønne erter og en liten skje lettrømme eller Kesam.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sunniva

    2 år siden
    Åååå så godt????

    Kommenter  (6)


  • Astrid

    2 år siden
    Godt og enkelt!

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Astrid, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


  • Roar

    3 år siden
    Skal det vere smør og sukker i røra?

    Kommenter  (1)


  • Ingeborg

    3 år siden
    Synsykt luftige! Kjempegode

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingeborg, Tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (2)


  • Arnhild

    3 år siden
    Jeg lagte pannekakene i dag, og økte mengden med en halv gang. Dermed tok jeg 6 egg. Barna mine anbefaler at det ikke brukes mer enn 5 egg om jeg skal lage røren en annen gang.

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Arnhild, Hvorfor mener de at du ikke skal bruke mer en 5 egg neste gang?

      Kommenter  (0)


  • Alf

    4 år siden
    Heilt topp! :)

    Kommenter  (9)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Så hyggelig, Alf! Ha en fin dag!

      Kommenter  (8)


  • pannemannen

    4 år siden
    Du må la de steke lenge på den ene siden før du snur kaka. De blir latterlig luftige. Tilsett litt sukker og vaniljesukker så har du dessert også :D

    Kommenter  (8)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding! :)

      Kommenter  (0)


  • Cecilie

    4 år siden
    Disse pannekakene ble bare filler! Hang overhodet ikke sammen! :(

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Cecilie, Det var leit å høre. Vi skal teste denne oppskriften på nytt i løpet av en uke. Jeg kommer tilbake til deg når oppskriften er testet. Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei igjen, Da har vi testet oppskriften på nytt, men vi fant ikke noe galt med pannekakene. Et tips er å bruke en stekespade av den litt brede typen, da er de enklere å snu. Det er også viktig å vente med å snu pannekakene til de har fått en gyllen stekeskorpe på den ene siden. Håper du gir pannekakene en ny sjanse :)

      Kommenter  (12)

      • Hildegunn

        3 år siden
        Sånn at du vet det så ville det vært lettere med oppskriften om du delte ingredienser som skal i oppskriften, og de som skal brukes til steking og ved siden av etter at selve pannekakene er ferdige. Ellers gleder eg meg til å prøve :)

        Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat