Pannekaker med syrnet melk

(134)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvorfor ikke prøve en oppskrift på pannekaker med syrnet melk? Kulturmelk gir en litt friskere smak og anbefales å prøve. Både søtt og salt fyll smaker godt til denne pannekakeoppskriften.

Ingredienskalkulator

Antall stykker

Ingredienser

4 dlTINE Kulturmjølk, Kefir eller annen syrnet melk
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dlhvetemel
4 stkegg
½ tssalt
3 ssTINE Meierismør
1 dlsukker
4 dlfriske bær

Slik gjør du det

    1. Ha melk og mel i en bolle og visp til du får en klumpfri og jevn røre. Tilsett egg og salt.
    2. La røren svelle i 20–25 minutter. Da blir det enda lettere å steke pannekakene.
    3. Smelt litt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Hell i en liten mengde pannekakerøre. Drei rundt slik at du får et tynt lag jevnt fordelt i pannen. Stek pannekaken til den er gyllenbrun under. Snu pannekaken med en stekespade og stek den videre i ca. 1 minutt. Server med sukker og friske bær.

Tips:

Pannekaker smaker kjempegodt med sukker eller syltetøy, men dersom du ønsker å spise pannekaker som hovedrett, kan du gjerne servere dem med for eksempel sprøstekt bacon, maiskorn, grønne erter og en liten skje lettrømme eller Kesam.

Kommentarer