Grove pannekaker med bacon

Grove pannekaker med bacon

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
For å gjøre pannekaker til et realt middagsalternativ, hjelper det at de er grove. Fyll dem med salat, grønnsaker og bacon.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 ss TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 stk egg
2 dl sammalt hvete, grov
1 dl hvetemel
½ ts salt
200 g bacon

Til servering

100 g Jarlsberg® Revet
½ stk purre
10 stk cherrytomater
2 dl småbladet salat

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
    2. Ha mel og salt i en bolle og pisk inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
    3. La pannekakerøren stå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 15-20 minutter før du steker pannekakene.
    4. Lag baconpannekaker ved å steke noen biter med bacon i pannen. Hell over en øse med røre. Vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek baconpannekaken 1-2 minutter på hver side.
      Tips!

      Bruk en stor og god panne med slippbelegg når du steker pannekaker. Da går det lettere å snu dem.

    5. Server baconpannekaker med ost, purre, cherrytomater og småbladet salat.
Tips!

Det er mye godt du kan fylle pannekakene med, både salt og søtt, for eksempel soppstuing, spekeskinke, epleskiver, bær og iskrem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat