Håndkle og blad
Pannekaker med bacon
(126126)

Pannekaker med bacon

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften på middagspannekaker gjør vi søtmat til saltmat ved å bruke bacon og revet Jarlsberg. Veldig godt!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dlhvetemel
½ tssalt
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
3 stkegg
3 sssmeltet TINE Meierismør til røren
150 gbacon
2 ssTINE Meierismør til steking
100 gJarlsberg® Revet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en glatt røre. Tilsett resten av melken blandet med egg og smeltet smør. La røren stå og svelle (hvile urørt) i minst 20 minutter før du steker pannekakene.
    2. Skjær bacon i biter eller behold det i skiver og stek det sprøtt på lav varme.
    3. Stek pannekake i smør. Velg selv om den skal være stor eller liten. Når du har snudd den, fordeler du biter eller noen skiver av det stekte baconet på pannekaken. Strø litt ost over og la den smelte.
Blått hjerte
Tips!

Det er nydelig å bruke stekt sjampinjong, litt løk og strimlet skinke i pannekaker. Stek disse ingrediensene i en panne og tilsett gjerne litt Crème Fraîche eller Matfløte for å få et litt mer «kremet» fyll. Riv også gjerne litt parmesan over rett før servering. Nydelig!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat