Ovnspannekake med bacon og eple

Ovnspannekake med bacon og eple

7
106
Enkel45 min
Istedenfor å steke pannekaker enkeltvis, kan du lage én stor i langpanne. Her er en oppskrift på ovnspannekake med bacon og eple.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnspannekake:

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Smør en ildfast form. Skrell eple og fjern kjernehuset. Del eple i terninger og legg i formen.

  2. 2

    Del bacon i biter og stek i en stekepanne. Fordel baconbiter over eplene i formen.

  3. 3

    Pisk sammen hvetemel og halvparten av melken til en glatt røre. Tilsett resten av melken, salt og egg, og pisk sammen. Hell røren i formen.

  4. 4

    Stek ovnspannekaken ved 200 °C i 30-35 minutter til den er gjennomstekt.

Tilbehør:

  1. 5

    Serveres nylaget med cottage cheese og tyttebærsyltetøy.

Tips

Ovnspannekaken smaker like godt og blir litt sunnere hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

Del denne oppskriften: