Skip to main content

Ovnspannekake med bacon og eple

Enkel
45min

Istedenfor å steke pannekaker enkeltvis, kan du lage én stor i langpanne. Her er en oppskrift på ovnspannekake med bacon og eple.

3.8
(130)
Next ImageOvnspannekake med bacon og eple

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnspannekake:

1 stk
stort eple
140 g
bacon
2.5 dl
hvetemel
6 dl
0.25 ts
salt
3 stk
egg

Tilbehør:

4 ss
tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en ildfast form. Skrell eple og fjern kjernehuset. Del eple i terninger og legg i formen.

  2. Del bacon i biter og stek i en stekepanne. Fordel baconbiter over eplene i formen.

  3. Pisk sammen hvetemel og halvparten av melken til en glatt røre. Tilsett resten av melken, salt og egg, og pisk sammen. Hell røren i formen.

  4. Stek ovnspannekaken ved 200 °C i 30-35 minutter til den er gjennomstekt.

Tilbehør:

  1. Serveres nylaget med cottage cheese og tyttebærsyltetøy.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ovnspannekaken smaker like godt og blir litt sunnere hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter