
Ovnspannekake med bacon og eple
Istedenfor å steke pannekaker enkeltvis, kan du lage én stor i langpanne. Her er en oppskrift på ovnspannekake med bacon og eple.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnspannekake:
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Smør en ildfast form. Skrell eple og fjern kjernehuset. Del eple i terninger og legg i formen.
- 2
Del bacon i biter og stek i en stekepanne. Fordel baconbiter over eplene i formen.
- 3
Pisk sammen hvetemel og halvparten av melken til en glatt røre. Tilsett resten av melken, salt og egg, og pisk sammen. Hell røren i formen.
- 4
Stek ovnspannekaken ved 200 °C i 30-35 minutter til den er gjennomstekt.
Tilbehør:
- 5
Serveres nylaget med cottage cheese og tyttebærsyltetøy.
Tips
Ovnspannekaken smaker like godt og blir litt sunnere hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

