Håndkle og blad
Ovnspannekake med bacon og eple
(102102)

Ovnspannekake med bacon og eple

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Istedenfor å steke pannekaker enkeltvis, kan du lage én stor i langpanne. Her er en oppskrift på ovnspannekake med bacon og eple.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ovnspannekake:

1 stkstort eple
140 gbacon
2 ½ dlhvetemel
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller helmelk
¼ tssalt
3 stkegg

Tilbehør:

1 begerTINE Cottage Cheese Original
4 sstyttebærsyltetøy
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en ildfast form. Skrell eple og fjern kjernehuset. Del eple i terninger og legg i formen.
    2. Del bacon i biter og stek i en stekepanne. Fordel baconbiter over eplene i formen.
    3. Pisk sammen hvetemel og halvparten av melken til en glatt røre. Tilsett resten av melken, salt og egg, og pisk sammen. Hell røren i formen.
    4. Stek ovnspannekaken ved 200 °C i 30-35 minutter til den er gjennomstekt.
    1. Serveres nylaget med cottage cheese og tyttebærsyltetøy.
Blått hjerte
Tips!

Ovnspannekaken smaker like godt og blir litt sunnere hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat