Ovnspannekake med bacon og eple

Ovnspannekake med bacon og eple

7
  • Enkel
  • 45 min
Istedenfor å steke pannekaker enkeltvis, kan du lage én stor i langpanne. Her er en oppskrift på ovnspannekake med bacon og eple.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form

Ovnspannekake:

1 stk stort eple
140 g bacon
2 ½ dl hvetemel
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller helmelk
¼ ts salt
3 stk egg

Tilbehør:

1 beger TINE Cottage Cheese Original
4 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en ildfast form. Skrell eple og fjern kjernehuset. Del eple i terninger og legg i formen.
    2. Del bacon i biter og stek i en stekepanne. Fordel baconbiter over eplene i formen.
    3. Pisk sammen hvetemel og halvparten av melken til en glatt røre. Tilsett resten av melken, salt og egg, og pisk sammen. Hell røren i formen.
    4. Stek ovnspannekaken ved 200 °C i 30-35 minutter til den er gjennomstekt.
  1. Tilbehør:

    1. Serveres nylaget med cottage cheese og tyttebærsyltetøy.
Tips

Ovnspannekaken smaker like godt og blir litt sunnere hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

Kommentarer

  • Milla

    11 måneder siden
    Str på ildfaste formen hadde vært smart å ha med her, for det finnes jo mange str på de. Burde også ha med langpanne og str på denne. Kjedelig når man sitter med røra og ikke kommer videre..

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat