Ovnspannekake med bacon og eple

Ovnspannekake med bacon og eple

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 45 min
Istedenfor å steke pannekaker enkeltvis, kan du lage én stor i langpanne. Her er en oppskrift på ovnspannekake med bacon og eple.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ovnspannekake:

1 stk stort eple
140 g bacon
2 ½ dl hvetemel
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller helmelk
¼ ts salt
3 stk egg

Tilbehør:

1 beger TINE Cottage Cheese Original
4 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Smør en ildfast form. Skrell eple og fjern kjernehuset. Del eple i terninger og legg i formen.
    2. Del bacon i biter og stek i en stekepanne. Fordel baconbiter over eplene i formen.
    3. Pisk sammen hvetemel og halvparten av melken til en glatt røre. Tilsett resten av melken, salt og egg, og pisk sammen. Hell røren i formen.
    4. Stek ovnspannekaken ved 200 °C i 30-35 minutter til den er gjennomstekt.
  1. Tilbehør:

    1. Serveres nylaget med cottage cheese og tyttebærsyltetøy.
Tips!

Ovnspannekaken smaker like godt og blir litt sunnere hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

Kommentar

Kommentarer

  • Tuppi

    1 år siden
    Nydelig???? Er det noe igjen(sjeldent) er den god til kaffen????

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Enig med deg, Tuppi :) Takk for tilbakemeldingen. God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • vemund

    4 år siden
    Ikke smør her, slik i den andre pannekakeoppskriften deres? Jeg laget 22 stk Pk etter deres røre og håper det blir en gigantostrofisk langpanne-pannekake ..! :) med smør...

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Vemund, Høres ut som et meget spennende prosjekt du har på gang, du må gi oss en tilbakemelding på hvordan det går :) Det er selvsagt ingen problem å tilsette litt smeltet smør i oppskriften for å tilføre pannekaker mer smak, dog det blir nok smak med baconet i oppskriften.

      Kommenter  (6)

      • vemund

        4 år siden
        Hei, det gikk dritt. Ikke ha så mye smør i røra. Det fløt med smør oppepå pannekake-kaka mi. Bare gørr. og ikke ble den gjennomstekt heller. Så dropp det, ta evt en liten dæsj smør for smakens skyld. Tok i dsg 8 posjoner av denne røra. Wish me luck!

        Kommenter  (3)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei igjen Vemund, Du skal ha for at du eksperimenterer på kjøkkenet. Prøving og feiling er noe alle kokker kjenner til. Lykke til med neste pannekake :)

          Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat