Amerikanske pannekaker
Enkel•25 min min
Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pannekaker
-
50 g
-
2 ½ dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller Tinemelk® Økologisk Helmelk
-
2 stkegg
-
3 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
½ tssalt
-
1 sssukker
Tilbehør
-
2 sslønnesirup eller nyrørt syltetøy
-
4 ssvalnøtter
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
-
2
Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
-
3
La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
-
4
Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
Hvordan tegne på pannekaker
Tilbehør
-
5
Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.
Tips
Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.