Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

430
  • Enkel
  • 25 min
Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

Ingredienser

Pannekaker

50 g TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 stk egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss sukker

Tilbehør

2 ss lønnesirup eller nyrørt syltetøy
4 ss valnøtter

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
    3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
    4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
      Hvordan tegne på pannekaker:
  1. Tilbehør

    1. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.
      Tips!

      Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.

Tips!
Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Kommentarer

  • Hermine

    1 måneder siden
    Kan røra stå over natten

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Hermine!

      Ja det går fint! Dekk røren til med plast el. og ha den i kjøleskapet. :)

       (0)


  • Francine

    1 måneder siden
    Hvor mange pannekaker gir 1 porsjon

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei!

      Det er beregnet 1-2 pannekaker per porsjon. Dette kommer ann på størrelsen på pannekaken.

      Oppskriften du ser over er til 4 porsjoner. Altså ca 4-6 pannekaker blir det her. :)

       (1)


  • Hanna

    2 måneder siden
    Ble ikke som jeg hadde håpet de skulle bli! Ikke som de gode, amerikanske pannekaker man får servert på spisesteder. De smakte ikke vondt, men ikke supergodt heller.

     (0)

    • Kathrin Lillestøl, TINE Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Takk for tilbakemeldingen. Fulgte du oppskriften nøyaktig?

       (0)


  • Synne

    2 måneder siden
    Hei, hvor mye anbefaler du å lage, når det skal lages til 31 personer

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Synne!

      Denne oppskriften er til 4pers. Her er det bare å gange deg opp til 31+. Rund oppover, så slipper du å lage for lite. Røra kan du alltids fryse ned. Det kommer helt an på størrelsen på pannekakene, men her er det beregnet 1-2 store pannekaker per person.

      Lykke til! :)

       (0)


  • Ikke fornøyd

    2 måneder siden
    Smakte ikke godt og ble ikke fine i det hele tatt

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det var syns at du ikke likte dem!

      Prøv gjerne disse istede:

      https://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/omeletter-og-pannekaker/fluffy-pannekaker

       (0)


  • Meg som lurer på no

    3 måneder siden
    Går det an å få disse til amerikanske sjokoladepannekaker? og hvis det går, hva må man ha i da?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei,

      For å få sjokolade pannekaker må du ha i sjokolade biter røren :) Lykke til!

       (0)

      • Jan

        3 måneder siden
        Kan også bruke rivjern og få sjokolade strø over røren. Slipper å få klumper i pannekaker

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          3 måneder siden
          Sant det Jan!

          God ide! :)

           (0)


  • Hadda

    4 måneder siden
    Kjempe godt

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Hadda!

      Så godt det falt i smak! :)

       (2)


  • Gustas

    4 måneder siden
    Hva kan jeg gjøre vis jeg har ikke Dl mål? 🤔

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Om du har en halvliters flaske kan du bruke den eller så er vanlige kjøkkenglass cirka 2.5 dl. Håper du får det til :)

       (0)

      • Gustas

        4 måneder siden
        Takk :)
        Kan jeg ha ett egg eller må jeg ha 2?

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          4 måneder siden
          Egget er bindemiddelet her, så er nok best å bruke 2 egg her. Om ikke kan du halvere oppskriften. :)

           (0)


  • Kari

    4 måneder siden
    Hei må man bruke hel melk?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Klart du kan, Kari :)

      God matlaging!

       (0)


  • Maren

    5 måneder siden
    Smaker det like godt dagen etter eller senere på dagen og hvis vi varmer det opp på nytt eller kaldt

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Maren,

      Ville ikke stekt mer enn du skal spise og heller spare røren til neste dag. Om du skal spise de fra dagen før ville jeg varmet de opp på svak varme :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat