Skip to main content

Amerikanske pannekaker

Enkel
25min

Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

4.2
(5190)

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannekaker

2.5 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller Tinemelk® Økologisk Helmelk
2 stk
egg
3 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
0.5 ts
salt
1 ss
sukker

Tilbehør

2 ss
lønnesirup eller nyrørt syltetøy
4 ss
valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.

  2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.

  3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.

  4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.

Tilbehør

  1. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.

    Tips

    Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter