Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Kommentarer 389
  • Enkel
  • 25 min
Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannekaker

50 g TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 stk egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss sukker

Tilbehør

2 ss lønnesirup eller nyrørt syltetøy
4 ss valnøtter

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
    3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
    4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
      Hvordan tegne på pannekaker:
  1. Tilbehør

    1. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.
      Tips!

      Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.

Tips!
Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Aurora

    5 dager siden
    Går det Ann å ikke bruke bakepulver?eller hva skjer liksom?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei Aurora,

      Det går an, men de blir ikke like luftige og den konsistensen du ønsker på amerikanske pannekaker. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Celine

    17 dager siden
    Hvor mange pannekaker er hver porsjon sirka?

    Kommenter  (6)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      14 dager siden
      Hei Celine,

      Det blir cirka 2-3 pannekarer av en porsjon :)

      Kommenter  (0)


  • Alma

    4 måneder siden
    Går det an å lage amerikanske pannekaker uten melk? Med for eksempel fløte, vann eller naturell yoghurt?

    Kommenter  (2)

    • Margrete , Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei, Alma! Det skal gå greit å erstatte melk med fløte eller naturell yoghurt, men da vil røren få en litt annerledes konsistens. Med vann vil nok røren bli for tynn :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Terese

    5 måneder siden
    Kan røra stå til neste dag?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Røra kan fint stå ett par dager i kjøleskapet om den er plastret godt :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Mina

    5 måneder siden
    Skal man la margarinen avkjøle seg før man blander inn melk og egg?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Smelt smøret på lav temperatur og ha melken på benken slik at den ikke er kjøleskapskald. Vent til smøret har kroppstemperatur før du blander det sammen, Mina :) God matlaging!

      Kommenter  (2)


  • bernt

    6 måneder siden
    hei, du har et fint forkle:)

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Takk for det, Bernt :) Her kan du kjøpe deg ett ganske likt ett: https://bakerenogkokken.no/kjokkenredskaper/forklar/sodahl-essential-forkle-70x73cm-indigo/ God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Alma

    6 måneder siden
    Hei, går det an å steke pannekakene dagen før de skal serveres, og oppbevare pannekakene i kjøleskapet?

    Kommenter  (2)

    • Nina

      6 måneder siden
      Hei!Et lite tips er å lage røren kvelden før,så steke de på morgenen.Det gjør jeg hver gang jeg har det til frokost.Og røren blir perfekt i konsistensen.

      Kommenter  (1)

      • Alma

        6 måneder siden
        Takk for svar! Det skal jeg gjøre

        Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Alma,

      Du kan fint lage de kvelden før, men de smaker som regel aller best når de er nystekte. Nina kommer med ett godt tips til deg om du ønsker de til frokost, men ikke vil lage røren samme dag :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Hanna

    8 måneder siden
    Et lite tips hvis man ønsker det «amerikanske pannekake utseende» på pannekakene, er det lurt å ta oppi litt smør med den første pannekaken, deretter ikke fylle på med smør. Slik blir de jevne og brune over hele flaten. Også lurt å bruke kulturmelk istedenfor vanli melk, da blir de superliftige!!

    Kommenter  (2)

    • Lena Straume

      8 måneder siden
      Tusen takk for tipsene du deler med oss og vår bakere :)

      Kommenter  (1)


  • Leonard

    8 måneder siden
    Hvor mange kalorier blir det totalt pr pannekake? Evt hvor mange kalorier er det totalt hvis du lager 4 porsjoner?

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      8 måneder siden
      Hei :) Det har vi ikke regnet ut, men på matportalen.no finner du tallene som kan hjelpe deg.

      Kommenter  (0)


  • Stian

    8 måneder siden
    Hvor mange liter røre blir det av 4 porsjoner?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Det blir rundt 7 dl røre av denne oppskriften, Stian :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat