Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

445
  • Enkel
  • 25 min
Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

Ingredienser

Pannekaker

50 g TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 stk egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss sukker

Tilbehør

2 ss lønnesirup eller nyrørt syltetøy
4 ss valnøtter

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
    3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
    4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
      Hvordan tegne på pannekaker:
  1. Tilbehør

    1. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.
      Tips

      Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.

Tips
Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Kommentarer

  • Hedda

    14 dager siden
    Hvor mange pannekaker blir det til hver person?

     (4)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      12 dager siden
      Det er litt vanskelig å si, da det kommer helt an på størrelsen på pannekaken du lager.

      Men det er beregnet ca 1-2 store pannekaker per persjon. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat