Amerikanske pannekaker

(2622)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekaker

50 gTINE Meierismør
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 stkegg
3 dlhvetemel
2 tsbakepulver
½ tssalt
1 sssukker

Tilbehør

lønnesirup eller nyrørt syltetøy
valnøtter

Slik gjør du det

  • Pannekaker

    1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
    3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
    4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende de med en stekespade.
  • Tilbehør

    1. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.

      Tips:

      Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.

Tips:

Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Kommentarer

  Legg til kommentar