Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

413
  • Enkel
  • 25 min
Hjemmelagde amerikanske pannekaker er perfekte til frokost og lunsj så vel som til middag.

Ingredienser

Pannekaker

50 g TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 stk egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
1 ss sukker

Tilbehør

2 ss lønnesirup eller nyrørt syltetøy
4 ss valnøtter

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
    2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
    3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
    4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 - 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.
      Hvordan tegne på pannekaker:
  1. Tilbehør

    1. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken. Det smaker godt med lønnesirup eller nyrørt syltetøy og valnøtter til.
      Tips!

      Noen skiver brunost smaker også godt på amerikanske pannekaker.

Tips!
Ønsker du en sunnere variant av disse "American pancakes" kan du erstatte halvparten av hvetemelet med grov, sammalt hvete.

Kommentarer

  • Gustas

    5 dager siden
    Hva kan jeg gjøre vis jeg har ikke Dl mål? 🤔

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 dager siden
      Om du har en halvliters flaske kan du bruke den eller så er vanlige kjøkkenglass cirka 2.5 dl. Håper du får det til :)

       (0)


  • Sara

    10 dager siden
    Dere er nørder

     (3)


  • Kari

    14 dager siden
    Hei må man bruke hel melk?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 dager siden
      Klart du kan, Kari :)

      God matlaging!

       (0)


  • Maren

    21 dager siden
    Smaker det like godt dagen etter eller senere på dagen og hvis vi varmer det opp på nytt eller kaldt

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      19 dager siden
      Hei Maren,

      Ville ikke stekt mer enn du skal spise og heller spare røren til neste dag. Om du skal spise de fra dagen før ville jeg varmet de opp på svak varme :) Lykke til!

       (0)


  • thorvald

    26 dager siden
    omtrent hvor tjukke blir de?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      22 dager siden
      Hvis du ser på bilde eller videoen i toppen av oppskriften får du ett godt bilde på hvor tykke de blir :)

      Lykke til!

       (0)


  • Thea

    27 dager siden
    Skal røren ha et håndkle over når den sveller i 15 min eller skal den bare stå på benken uten noe over?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      26 dager siden
      Hei Thea,

      Det er ikke nødvendig, men for renslighet og at ikke faller opp i eller lignende kan det være fint med ett klede eller plast :)

       (0)


  • Maren

    1 måneder siden
    Går det an å bruke noe annet en bakepulver

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Maren,

      Du kan bruke natron :)

       (0)


  • Betty

    2 måneder siden
    Hei, går et an å ikke ha egg oppi?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Betty,

      Anbefaler deg å erstatte eggene med no-eggs erstatning om det er noen som ikke tåler egg :) Lykke til!

       (0)


  • Karoline

    2 måneder siden
    går det an å lage 8 porsjoner og da spare halvparten av deigen til neste dag?

     (0)

    • Karoline

      2 måneder siden
      Hei, lengere ned er det spurt om røra kan stå i noen dager. Så det kan den! Dekk den til godt også da ;)

       (0)


  • daniel

    3 måneder siden
    denne opskriften er helmaks

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat