Pannekaker med Cottage Cheese og spinat

Pannekaker med Cottage Cheese og spinat

4
  • Enkel
  • 40 min
Supergode spinatpannekaker med Cottage Cheese som appellerer til barna med stekte pølser, erter og cherrytomater.

Ingredienser

2 stk egg
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
2 dl TINE Cottage Cheese Original
2 dl hvetemel
1 dl havregryn
4 dl frossen spinat
½ ts bakepulver
½ ts muskat
½ ts salt

Fyll

4 stk kjøttpølser av kylling og kalkun
2 ss TINE Meierismør
1 pose frosne erter
10 stk cherrytomater
1 stk rødløk
1 stk hjertesalat
1 beger TINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

    1. Tin spinat og klem ut en del av væsken. Pisk egg, mel og Cottage Cheese godt.
    2. Rør inn spinat, mel, havregryn, bakepulver, muskat og salt. Rør til en glatt røre. La stå å svelle i 20 minutter.
    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en sleiv eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
    4. Skjær løk i tynne båter og stek i smør til myk, ca. 2 minutter. Del pølser i skiver og stek med til de er gylne, ca. 4 minutter.
      Tips

      Bytt gjerne ut pølsene med kyllingfilet, storfekjøtt eller svin.

    5. Vend inn erter og cherrytomater og stek et par minutter til eller til ertene er akkurat gjennom varme. Server blandingen på toppen av pannekakene med salat og rømme.
Tips

Disse pannekakene er også gode kalde med skinke og kremost på.

Kommentarer

  • Charlotte

    3 år siden
    Litt for mye spinat, måtte ta i mer melk og mel. Ellers bra :D

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Charlotte, Flott at du justerte etter eget behov :) Så hyggelig å høre at du ble fornøyd. God Høst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat