Middagspannekaker med Kesam®
Lekre, tynne Kesampannekaker med vegetarfyll er et godt middagsalternativ. Pannekakerøre med Kesam gir et saftig og godt resultat
Enkel•40 min•12 personer
Ingredienser
- 3 stykk egg
- 4 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 1 dl havregryn
- 3 dl sammalt hvete, fin
- 0.5 ts salt
- 3 ss TINE® Meierismør
Vegetarfyll
- 400 g sopp
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk hvitløksfedd
- 2 stykk rød paprika
- 1 boks kikerter
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 1 stykk brokkoli
Slik gjør du
1
Visp egg, melk og Kesam godt. Rør inn havregryn, mel og salt til en jevn røre. La stå å svelle i 20 minutter.
2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
TipsSett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
3
Kutt opp brokkolien og ha den i kokende vann og trekk kjelen vekk fra platen. Trekk i 3-5 minutter. Del sopp i skiver, finhakk hvitløk og stek i en varm panne med smør, ca. 4 minutter. Del paprika i strimler og ha paprika og brokkoli i pannen. Stek videre et par minutter.
4
Skyll kikertene og la dem renne godt av. Vend inn med grønnsakene og smak til med salt og pepper.
5
Fyll pannekakene med grønnsaksblandingen og server med Kesam.
TipsServer gjerne kjøtt til disse pannekakene om du ønsker det.