Middagspannekaker med Kesam®
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkegg
-
4 dl
-
2 dl
-
1 dlhavregryn
-
3 dlsammalt hvete, fin
-
½ tssalt
-
3 ss
Vegetarfyll
-
400 gsopp
-
2 ss
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 stkrød paprika
-
1 bokskikerter
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 dl
-
1 stkbrokkoli
Slik gjør du det
-
1
Visp egg, melk og Kesam godt. Rør inn havregryn, mel og salt til en jevn røre. La stå å svelle i 20 minutter.
-
2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Tips
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
-
3
Kutt opp brokkolien og ha den i kokende vann og trekk kjelen vekk fra platen. Trekk i 3-5 minutter. Del sopp i skiver, finhakk hvitløk og stek i en varm panne med smør, ca. 4 minutter. Del paprika i strimler og ha paprika og brokkoli i pannen. Stek videre et par minutter.
-
4
Skyll kikertene og la dem renne godt av. Vend inn med grønnsakene og smak til med salt og pepper.
-
5
Fyll pannekakene med grønnsaksblandingen og server med Kesam.