Håndkle og blad
Grove_gulrotpannekaker
(3131)

Grove gulrotpannekaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse pannekakene er en grovere variant med både gulrot, grovt mel og havregryn. Perfekte til middag eller i matpakken.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

12
2 stkegg
3 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dlsammalt hvete, grov
2 dlsmå havregryn
¼ tssalt
5 dlrevet gulrøtter
50 gTINE Meierismør

Topping

2 dlgulrøtter, revet
2 dlepler, revet
½ stksitron
3 dlsalat
8 skiverspekeskinke
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ssgressløk (kan sløyfes)
½ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og melk sammen. Riv gulrøtter og rør inn sammen med sammalt hvete, havregryn og salt til en tykk røre.
    2. La røren svelle på benken i ca. 20 minutter. Smelt smør i en stekepanne og rør inn i røren.
    3. Bruk en mugge eller øse til å helle pannekakerøre i varm stekepanne med litt smør. Lag små pannekaker og stek dem på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
      Blått hjerte
      Tips!

      Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

    4. Riv gulrot og eple og bland med litt sitronsaft. Server på pannekakene med spekeskinke, Crème Fraîche, gressløk og nykvernet pepper.
Blått hjerte
Tips!

Du kan gjerne bytte ut gulrot med squash eller bruke begge deler for variasjon.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat