grove_gulrotpannekaker

Grove gulrotpannekaker

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Disse pannekakene er en grovere variant med både gulrot, grovt mel og havregryn. Perfekte til middag eller i matpakken.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk egg
3 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dl sammalt hvete, grov
2 dl små havregryn
¼ ts salt
5 dl revet gulrøtter
50 g TINE Meierismør

Topping

2 dl gulrøtter , revet
2 dl epler , revet
½ stk sitron
3 dl salat
8 skiver spekeskinke
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss gressløk (kan sløyfes)
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og melk sammen. Riv gulrøtter og rør inn sammen med sammalt hvete, havregryn og salt til en tykk røre.
    2. La røren svelle på benken i ca. 20 minutter. Smelt smør i en stekepanne og rør inn i røren.
    3. Bruk en mugge eller øse til å helle pannekakerøre i varm stekepanne med litt smør. Lag små pannekaker og stek dem på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
      Tips!

      Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

    4. Riv gulrot og eple og bland med litt sitronsaft. Server på pannekakene med spekeskinke, Crème Fraîche, gressløk og nykvernet pepper.
Tips!

Du kan gjerne bytte ut gulrot med squash eller bruke begge deler for variasjon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mari

    2 år siden
    Hei! Denne oppskrifta virka fin. Jeg tenkte å lage med enten spelt mel eller havre mel, et det egna til denne oppskriften?:) jeg regner med det går greit, et bare greit å vite 100% før jeg setter i gang????

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Mari, Det skal gå fint å bytte ut meltype. Gi oss gjerne en tilbakemelding på resultatet :)

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat