Skip to main content

Grove gulrotpannekaker

Enkel
40min

Disse pannekakene er en grovere variant med både gulrot, grovt mel og havregryn. Perfekte til middag eller i matpakken.

3.7
(82)
Next ImageGrove gulrotpannekaker

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Ingredienser

2 stk
egg
3 dl
sammalt hvete, grov
2 dl
små havregryn
0.25 ts
salt
5 dl
revet gulrot

Topping

2 dl
gulrot, revet
2 dl
eple, revet
0.5 stk
sitron
3 dl
salat
8 skiver
spekeskinke
2 ss
gressløk (kan sløyfes)
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og melk sammen. Riv gulrøtter og rør inn sammen med sammalt hvete, havregryn og salt til en tykk røre.

  2. La røren svelle på benken i ca. 20 minutter. Smelt smør i en stekepanne og rør inn i røren.

  3. Bruk en mugge eller øse til å helle pannekakerøre i varm stekepanne med litt smør. Lag små pannekaker og stek dem på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

    Tips

    Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.

  4. Riv gulrot og eple og bland med litt sitronsaft. Server på pannekakene med spekeskinke, Crème Fraîche, gressløk og nykvernet pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne bytte ut gulrot med squash eller bruke begge deler for variasjon.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter