
Grove gulrotpannekaker
Disse pannekakene er en grovere variant med både gulrot, grovt mel og havregryn. Perfekte til middag eller i matpakken.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Pisk egg og melk sammen. Riv gulrøtter og rør inn sammen med sammalt hvete, havregryn og salt til en tykk røre.
- 2
La røren svelle på benken i ca. 20 minutter. Smelt smør i en stekepanne og rør inn i røren.
- 3
Bruk en mugge eller øse til å helle pannekakerøre i varm stekepanne med litt smør. Lag små pannekaker og stek dem på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Tips
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
- 4
Riv gulrot og eple og bland med litt sitronsaft. Server på pannekakene med spekeskinke, Crème Fraîche, gressløk og nykvernet pepper.
Tips
Du kan gjerne bytte ut gulrot med squash eller bruke begge deler for variasjon.