Grove gulrotpannekaker
Enkel•40 min min
Disse pannekakene er en grovere variant med både gulrot, grovt mel og havregryn. Perfekte til middag eller i matpakken.
Ingredienser
Antall stykker
-
2 stkegg
-
3 ½ dl
-
3 dlsammalt hvete, grov
-
2 dlsmå havregryn
-
¼ tssalt
-
5 dlrevet gulrøtter
-
50 g
Topping
-
2 dlgulrøtter , revet
-
2 dlepler , revet
-
½ stksitron
-
3 dlsalat
-
8 skiverspekeskinke
-
1 beger
-
2 ssgressløk (kan sløyfes)
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Pisk egg og melk sammen. Riv gulrøtter og rør inn sammen med sammalt hvete, havregryn og salt til en tykk røre.
-
2
La røren svelle på benken i ca. 20 minutter. Smelt smør i en stekepanne og rør inn i røren.
-
3
Bruk en mugge eller øse til å helle pannekakerøre i varm stekepanne med litt smør. Lag små pannekaker og stek dem på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Tips
Sett gjerne ovnen på 100 °C og oppbevar pannekakene tildekket der mens resten stekes.
-
4
Riv gulrot og eple og bland med litt sitronsaft. Server på pannekakene med spekeskinke, Crème Fraîche, gressløk og nykvernet pepper.