Ostepannekaker
Tykke, saftige pannekaker med ost som egner seg både til middag og i matpakken. Her er de toppet med klassisk tilbehør som sennep og skinke.
Enkel•40 min•12 personer
Ingredienser
- 50 g TINE® Meierismør
- 2.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 3 stykk egg
- 3 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 150 g TINE® Ekte Revet Ost Original
Til servering
- 2 ts Dijonsennep
- 5 dl salatblanding
- 8 skive skinke
- 12 stykk cherrytomat
- 0.5 dl basilikum, , grovhakket
Slik gjør du
1
Smelt smør og tilsett melk. Rør inn egg.
2
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til en glatt røre. La pannekakerøren stå å svelle i 20 minutter. Rør inn revet ost.
TipsØnsker du mer smak kan du velge en kraftig ost som for eksempel Jarlsberg eller Ekstra Vellagret Norvegia. Du kan også smuldre blåmuggost i røren og servere pannekakene med pære og honning.
3
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
4
Smør et tynt lag sennep på pannekakene og topp med salat, skinke, tomat og basilikum.
TipsOstepannekakene kan også brukes som «pizza» og toppes med for eksempel tomatsaus, skinke og basilikum.