Ostepannekaker
Enkel•40 min min
Tykke, saftige pannekaker med ost som egner seg både til middag og i matpakken. Her er de toppet med klassisk tilbehør som sennep og skinke.
Ingredienser
Antall stykker
-
50 g
-
2 ½ dl
-
3 stkegg
-
3 dlhvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
-
½ tssalt
-
150 g
Til servering
-
2 tsDijonsennep
-
5 dlsalatblanding
-
8 skiverskinke
-
12 stkcherrytomater
-
½ dlbasilikum , grovhakket
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og tilsett melk. Rør inn egg.
-
2
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til en glatt røre. La pannekakerøren stå å svelle i 20 minutter. Rør inn revet ost.
Tips
Ønsker du mer smak kan du velge en kraftig ost som for eksempel Jarlsberg eller Ekstra Vellagret Norvegia. Du kan også smuldre blåmuggost i røren og servere pannekakene med pære og honning.
-
3
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
-
4
Smør et tynt lag sennep på pannekakene og topp med salat, skinke, tomat og basilikum.