Ostepannekaker

Ostepannekaker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Tykke, saftige pannekaker med ost som egner seg både til middag og i matpakken. Her er de toppet med klassisk tilbehør som sennep og skinke.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 stk egg
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
150 g TINE Revet Ost Original

Til servering

2 ts Dijonsennep
5 dl salatblanding
8 skiver skinke
12 stk cherrytomater
½ dl basilikum , grovhakket

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og tilsett melk. Rør inn egg.
    2. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til en glatt røre. La pannekakerøren stå å svelle i 20 minutter. Rør inn revet ost.
      Tips!

      Ønsker du mer smak kan du velge en kraftig ost som for eksempel Jarlsberg eller Ekstra Vellagret Norvegia. Du kan også smuldre blåmuggost i røren og servere pannekakene med pære og honning.

    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
    4. Smør et tynt lag sennep på pannekakene og topp med salat, skinke, tomat og basilikum.
Tips!

Ostepannekakene kan også brukes som «pizza» og toppes med for eksempel tomatsaus, skinke og basilikum.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat