tablecloth-basil
Ostepannekaker
(10)

Ostepannekaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tykke, saftige pannekaker med ost som egner seg både til middag og i matpakken. Her er de toppet med klassisk tilbehør som sennep og skinke.

Tablecloth

Ingredienser

Antall stykker

50 gTINE Meierismør
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 stkegg
3 dlhvetemel
1 ½ tsbakepulver
½ tssalt
150 gTINE Revet Ost Original

Til servering

2 tsDijonsennep
5 dlsalatblanding
8 skiverskinke
12 stkcherrytomater
½ dlbasilikum, grovhakket
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og tilsett melk. Rør inn egg.
    2. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til en glatt røre. La pannekakerøren stå å svelle i 20 minutter. Rør inn revet ost.
      blue heart
      Tips!

      Ønsker du mer smak kan du velge en kraftig ost som for eksempel Jarlsberg eller Ekstra Vellagret Norvegia. Du kan også smuldre blåmuggost i røren og servere pannekakene med pære og honning.

    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
    4. Smør et tynt lag sennep på pannekakene og topp med salat, skinke, tomat og basilikum.
blue heart
Tips!

Ostepannekakene kan også brukes som «pizza» og toppes med for eksempel tomatsaus, skinke og basilikum.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff