Grove fleskepannekaker med yoghurt

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Små grove pannekaker med masse god bacon, friskt eple og lønnesirup. Denne pannekakerøren med yoghurt fungerer både til middag og frokost.

Antall stykker

Ingredienser

4 dlTINE Yoghurt Naturell
2 stkegg
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dlsammalt hvete, fin
1 dlhvetemel
2 tsbakepulver
¼ tssalt
50 gTINE Meierismør

Til servering

300 gbacon
2 stkepler
4 sslønnesirup
½ stkpurre
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Rør sammen yoghurt, egg og melk til en glatt røre. Rør inn mel, bakepulver og salt og la stå å svelle i minimum 20 minutter.
    2. Smelt smør i en panne og rør inn i pannekakerøren. Del bacon i biter og stek noen biter i pannen til dem begynner å bli ferdige. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre over baconet som små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.

      Tips:

      Du kan også steke bacon for seg selv og servere ved siden av. Det kan også være godt med friske tomater og litt salat.

    3. Del eple og purre i tynne skiver og server lagvis med pannekakene, gjerne med ekstra bacon. Topp med sirup.

Tips:

Disse pannekakene kan du lage både store og små. Det er ofte lettere å håndtere mindre pannekaker og det er morsomt å stable dem lagvis som her.

Kommentarer

  Legg til kommentar