Grove fleskepannekaker med yoghurt
Enkel•40 min min
Små grove pannekaker med masse god bacon, friskt eple og lønnesirup. Denne pannekakerøren med yoghurt fungerer både til middag og frokost.
Ingredienser
Antall stykker
-
4 dl
-
2 stkegg
-
1 dl
-
2 dlsammalt hvete, fin
-
1 dlhvetemel
-
2 tsbakepulver
-
¼ tssalt
-
50 g
Til servering
-
300 gbacon
-
2 stkepler
-
4 sslønnesirup
-
½ stkpurre
Slik gjør du det
-
1
Rør sammen yoghurt, egg og melk til en glatt røre. Rør inn mel, bakepulver og salt og la stå å svelle i minimum 20 minutter.
-
2
Smelt smør i en panne og rør inn i pannekakerøren. Del bacon i biter og stek noen biter i pannen til dem begynner å bli ferdige. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre over baconet som små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
Tips
Du kan også steke bacon for seg selv og servere ved siden av. Det kan også være godt med friske tomater og litt salat.
-
3
Del eple og purre i tynne skiver og server lagvis med pannekakene, gjerne med ekstra bacon. Topp med sirup.