Skip to main content

Grove fleskepannekaker med yoghurt

Enkel
40min

Små grove pannekaker med masse god bacon, friskt eple og lønnesirup. Denne pannekakerøren med yoghurt fungerer både til middag og frokost.

4.5
(15)
Next ImageGrove fleskepannekaker med yoghurt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
egg
2 dl
sammalt hvete, fin
1 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver
0.25 ts
salt

Til servering

300 g
bacon
2 stk
eple
4 ss
lønnesirup
0.5 stk
purre

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen yoghurt, egg og melk til en glatt røre. Rør inn mel, bakepulver og salt og la stå å svelle i minimum 20 minutter.

  2. Smelt smør i en panne og rør inn i pannekakerøren. Del bacon i biter og stek noen biter i pannen til dem begynner å bli ferdige. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre over baconet som små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.

    Tips

    Du kan også steke bacon for seg selv og servere ved siden av. Det kan også være godt med friske tomater og litt salat.

  3. Del eple og purre i tynne skiver og server lagvis med pannekakene, gjerne med ekstra bacon. Topp med sirup.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Disse pannekakene kan du lage både store og små. Det er ofte lettere å håndtere mindre pannekaker og det er morsomt å stable dem lagvis som her.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter