Grove fleskepannekaker

Grove fleskepannekaker med yoghurt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Små grove pannekaker med masse god bacon, friskt eple og lønnesirup. Denne pannekakerøren med yoghurt fungerer både til middag og frokost.

Antall stykker

Ingredienser

4 dl TINE Yoghurt Naturell
2 stk egg
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dl sammalt hvete, fin
1 dl hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt
50 g TINE Meierismør

Til servering

300 g bacon
2 stk epler
4 ss lønnesirup
½ stk purre

Slik gjør du det

    1. Rør sammen yoghurt, egg og melk til en glatt røre. Rør inn mel, bakepulver og salt og la stå å svelle i minimum 20 minutter.
    2. Smelt smør i en panne og rør inn i pannekakerøren. Del bacon i biter og stek noen biter i pannen til dem begynner å bli ferdige. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre over baconet som små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
      Tips!

      Du kan også steke bacon for seg selv og servere ved siden av. Det kan også være godt med friske tomater og litt salat.

    3. Del eple og purre i tynne skiver og server lagvis med pannekakene, gjerne med ekstra bacon. Topp med sirup.
Tips!

Disse pannekakene kan du lage både store og små. Det er ofte lettere å håndtere mindre pannekaker og det er morsomt å stable dem lagvis som her.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat