Håndkle og blad
Grove fleskepannekaker
(99)

Grove fleskepannekaker med yoghurt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Små grove pannekaker med masse god bacon, friskt eple og lønnesirup. Denne pannekakerøren med yoghurt fungerer både til middag og frokost.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

4 dlTINE Yoghurt Naturell
2 stkegg
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 dlsammalt hvete, fin
1 dlhvetemel
2 tsbakepulver
¼ tssalt
50 gTINE Meierismør

Til servering

300 gbacon
2 stkepler
4 sslønnesirup
½ stkpurre
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Rør sammen yoghurt, egg og melk til en glatt røre. Rør inn mel, bakepulver og salt og la stå å svelle i minimum 20 minutter.
    2. Smelt smør i en panne og rør inn i pannekakerøren. Del bacon i biter og stek noen biter i pannen til dem begynner å bli ferdige. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre over baconet som små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan også steke bacon for seg selv og servere ved siden av. Det kan også være godt med friske tomater og litt salat.

    3. Del eple og purre i tynne skiver og server lagvis med pannekakene, gjerne med ekstra bacon. Topp med sirup.
Blått hjerte
Tips!

Disse pannekakene kan du lage både store og små. Det er ofte lettere å håndtere mindre pannekaker og det er morsomt å stable dem lagvis som her.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat